Šetření s Debrou Morgan
- Fotoalbum (18)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@debra.morgan píše:
@fíkofka jak děláš ty kapustový karbenátky? To mě taky celkem láká, ale zatím jsme nenašla odvahu, Kapustu dělám jen z jednoho hrnce /maso, kapusta, brambory/ to máme rádi…
Jestli si vzpomenu, zeptám se máti, jakou technologií vyrábí kapustový karbanátky… Ačkoliv jsem skoronezeleninovej, kap. karboše mi chutnají… Právě se na ně chystáme, zítra jedu na nákupy a kapustu budu brát, i když je zrovna drahá jako prase…
Ale jednou za čas se šetřící zásady porušit musí, když jsou chutě…
Jediný, čím jsem si skoro jistej, je, že v nich musí bejt něco od masa nebo od salámu, aby to mělo správnej šmak a výživovou hodnotu…
![]()
A zmiňovala jsi se i o víně, tam by se dalo šetřit třeba nákupy akčního krabicovýho…
Nebo kdysi, když jsem jezdíval za hranice, kupovával jsem stolní italský víno v příhraničních tržnicích /dříve freeshopy/ za podstatně nižší cenu, 5l demižony, který v marketech stály 130,–, tam byly občas i za 80,–Kč /cca r.2008- 2010/… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
Zítra: oběd: nepálivé chilli con carne s rýží, večeře prejt s brambory chlap a já ještě nevím
Pátek: oběd nevím, večeře: páteční podpora restaurací
Sobota: oběd: řízky s bram. salátem, večeře zbytek od oběda(haha) a palačinky
Neděle: ragu s bramborovou kaší, večeře míchaný vajíčka, pečivo, zelenina
Pondělí: to co bylo v neděli na oběd Úterý: hrachová kaše s nějakym masem, chleba, bude i ve středu.Vyhrazuji si právo na změnu.
A myslíš, že to jde udržet delší dobu?
já bych dala týden, s vypětím sil dva, ale víc ani den. Jinak díky za inspiraci, květák už jsme dlouho neměli. Já ho sežeru půlku uvařený a pak už toho moc nevymyslím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bigl píše:
To asi všichni chlapi
Koupí do puntíku co má a ani Ň navíc
To já jsem ještě lepší… Když si zapomenu seznam v autě a nechce se mi pro něj těch 20m vracet, koupím třeba jen půlku věcí… Takže úspora…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eviku-miluna dělám podle ladí hrušky ![]()
https://tn.nova.cz/…milovat.html
- Citovat
- Upravit
@terien píše:
A myslíš, že to jde udržet delší dobu?já bych dala týden, s vypětím sil dva, ale víc ani den. Jinak díky za inspiraci, květák už jsme dlouho neměli. Já ho sežeru půlku uvařený a pak už toho moc nevymyslím
chtěla bych vydržet do 10.3. to mi přijde další rodičák. Co bude pak, to netuším. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bigl píše:
To asi všichni chlapi
Ale houby. Já ho poprosím, aby mi cestou koupil kilo mouky. A výsledek je, že rozkopne vchodové dveře, protože dva dny po velkém nákupu táhne plnou přepravku různých drobnosti pro mlsnou hubu, svoji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
chtěla bych vydržet do 10.3. to mi přijde další rodičák. Co bude pak, to netuším.
Ty bláho, já bych s takovým rozpočtem tedy neudržela jakous takous kvalitu vaření.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro tak to je jasný, že i do kapustovýho karboše se dá kousek slaniny
to by se na to chlap moc netvářil, on i tak není moc nakloněný změnám…
teď tu mám ještě dost zásob, často víno dostanu (ehm, to fakt nic neznačí!)
, hodně mi teď šel rukama Dufek.
už si ani nepamatuju, kdy jsme byla v itálii, teď jsme trochu změnili směr, slovensko, slovinsko a maďarsko. no borovička a brynza má taky něco do sebe. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
ono to zní super, ale u mě si nejsem jistá, že by to mělo nějaky šetřící úspěch. spíš ne.Já tu mám všechny krámy kousek busem nebo autem, ale často se mi nechce sednout na bus a jet nakoupit a v docházkové vzdálenosti mám předraženou zeleninu, vietnamce, řezníka a místní potraviny. jako občas tam něco dokoupit jde. pečivo, šunku, okurek, kořenovou zeleninu na vývar. nebo když jdu něco péct a jednu věc z reeptu doma nemám, tak si tam skočím, ale na pravidelné nákupy to není.
BTW NAKUPUJETE NĚKDO PRO RODINU V MAKRU?:
V Makru jsem si občas nakupoval, ale naposled cca před 10 lety tam bylo málokdy něco zajímavýho, většina zboží tam byla za vyšší ceny, než třeba v Globusu… V Makru jsem nakupoval zboží do krámu většinou jen proto, že jsem ho tam dostal ve větším balení, když jsem zrovna neměl čas a chuť se handrkovat s pokladníma v supermarketech a nebo jen něco málo, abych měl nějakou ofiko fakturu do účetnictví, na jejímž základě jsem si mohl vyúčtovat a nechat proplatit cesťák na svý auto…
![]()
Jedna z mála věcí, co tam byly občas, v akcích, výhodný, byly třeba zmrzliny od Algidy apod., tam bývala na těch nejlevnějších cena nižší i o 3-5,–Kč /Míša, Twister, Corneto…/… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien píše:
Ty bláho, já bych s takovým rozpočtem tedy neudržela jakous takous kvalitu vaření.
třeba to nepujde, uvidím. je to prostě zkouška.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bigl píše:
To asi všichni chlapi
Až na toho mého. Já jdu nakoupit s lístkem a nakoupím to co mám napsané, muž nakoupí napsané a k tomu kraviny jako jsou sušenky, čokoládky, uzený a podobně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
@bse.pedro tak to je jasný, že i do kapustovýho karboše se dá kousek slaninyto by se na to chlap moc netvářil, on i tak není moc nakloněný změnám…
teď tu mám ještě dost zásob, často víno dostanu (ehm, to fakt nic neznačí!)
už si ani nepamatuju, kdy jsme byla v itálii, teď jsme trochu změnili směr, slovensko, slovinsko a maďarsko. no borovička a brynza má taky něco do sebe., hodně mi teď šel rukama Dufek.
To víno bývalo na česko-rakouskejch hranicích, Hatě, Hevlín…
Kupoval jsem ho do kšeftu, pak příhraniční markety v Rakousku - německý a švýcarský čokolády, haribácký medvídky, občas Ferrero za podstatně nižší ceny než u nás, do domácnosti tavený sýry, výborný smetanový jogurty za hubičku, občas plechovou Plzeň do kšeftu, levnější než u nás ve velkoobchodu, Nutelu na kšeft, kočičí granule na kšeft, nějaký oplatky, sušenky, atd… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro píše:
Jestli si vzpomenu, zeptám se máti, jakou technologií vyrábí kapustový karbanátky… Ačkoliv jsem skoronezeleninovej, kap. karboše mi chutnají… Právě se na ně chystáme, zítra jedu na nákupy a kapustu budu brát, i když je zrovna drahá jako prase…Ale jednou za čas se šetřící zásady porušit musí, když jsou chutě…
Jediný, čím jsem si skoro jistej, je, že v nich musí bejt něco od masa nebo od salámu, aby to mělo správnej šmak a výživovou hodnotu…
![]()
A zmiňovala jsi se i o víně, tam by se dalo šetřit třeba nákupy akčního krabicovýho…![]()
Nebo kdysi, když jsem jezdíval za hranice, kupovával jsem stolní italský víno v příhraničních tržnicích /dříve freeshopy/ za podstatně nižší cenu, 5l demižony, který v marketech stály 130,–, tam byly občas i za 80,–Kč /cca r.2008- 2010/…
Len nezabudni že v Taliansku je všetko víno dobré i lacné krabicové
u nás do krabíc vyplachujú trúbky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás zajtra soba rezance a kačacie prsia, na ďalšie dni ASI: carbonara, pstruh s brokolicou, vypecky so špenátom.
Chlapov sú 2 druhy: kúpi presne podľa lístku alebo total ignorácia lístka a zbesile hádzanie tovaru do košíka. Iných som zatiaľ nestretla
doma mám druhý typ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit