Šetření s Debrou Morgan

• Fotoalbum (18)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24992
18.2.21 08:34
@bse.pedro píše:
@debra.morgan
Penny - rajčata 40,–Kč/kg… 8)

Fuj, rajčata jen domácí, ty kupovaný jsou úplně bez chuti. To vůbec neberem. Max do burgru. Ale ty zas mame 5× za rok… Papriku nebo okurek bys tam neměl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23914
18.2.21 08:41
@debra.morgan píše:
Fuj, rajčata jen domácí, ty kupovaný jsou úplně bez chuti. To vůbec neberem. Max do burgru. Ale ty zas mame 5× za rok… Papriku nebo okurek bys tam neměl?

Domácí rajčata momentálně nejsou… Až v létě… :nevim: 8) Tyhle ujdou na salát… 8)
Okurek se u nás nikde neprodává, okurku salátovou jsem viděl v Kauflandu za 15 nebo 16Kč, drahá… :roll: I přes tu drahotu jsem měl v úmyslu jednu vzít, ale ochmatal jsem jich asi 20 a všechny gumový… Hovada… U nás by to ani prase nežralo… :roll: :nevim: 8)
V penáči jsem bral taky pomeranče za 20… Jsou jedlý… 8)
Papriky mají všude, ale nevím za kolik, my to nekupujem… Do leča používáme ačokču od sousedů, lečo je lepší, takový jemnější… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
18.2.21 08:42
@debra.morgan píše:
Vařím polívku, hrstkovou se zeleninou.

Nemáte někdo tip na mokrou kokosovou buchtu. Rafaelo řezy nebo tak něco. Ale aby to nebylo suchý.

Ted na snidani dojidame pernik který jsem pekla včera. K tomu syrovou mrkev a květák. Joo kombinovat umím, to se ještě pobavíte.
Nq svačinu bude mléčná rýže.

1 hrnek cukru moučka, 2 vejce, 2 hrnky mléka, 1 hrnky polohrubé mouky, půl hrnku oleje, 1 prášek do pečiva. Utřít vejce s cukrem, přidat ostatní suroviny, vylít na plech vyložený pečícím papírem, posypat 1 hrnkem kokosu a půl hrnkem moučkového cukru. Peču na 170° asi 30 minut (dokud kokos nezrůžoví). Hned po vyndání z trouby poleju smetanou ke šlehání :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
18.2.21 08:44

Tak kluk mi tu místo vcerejsiho perníku, jogurtu a zeleniny, co jsem nachystala snida 2 rohliky, který byly na suseni na topení pro slepice. Bože. To je pakoň. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
18.2.21 08:46
@fíkofka píše:
1 hrnek cukru moučka, 2 vejce, 2 hrnky mléka, 1 hrnky polohrubé mouky, půl hrnku oleje, 1 prášek do pečiva. Utřít vejce s cukrem, přidat ostatní suroviny, vylít na plech vyložený pečícím papírem, posypat 1 hrnkem kokosu a půl hrnkem moučkového cukru. Peču na 170° asi 30 minut (dokud kokos nezrůžoví). Hned po vyndání z trouby poleju smetanou ke šlehání :)

Diky, zkusím. :palec: zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
18.2.21 09:11
@debra.morgan píše:BTW NAKUPUJETE NĚKDO PRO RODINU V MAKRU? :think: :think:

Já nakupuju 2× do měsíce větší nákup právě v makru. A pak trcky co mi chybí v Lidlu nebo v místním coopu, ale ten moc nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
18.2.21 09:14
@inkakřivák píše:
Ale houby. Já ho poprosím, aby mi cestou koupil kilo mouky. A výsledek je, že rozkopne vchodové dveře, protože dva dny po velkém nákupu táhne plnou přepravku různých drobnosti pro mlsnou hubu, svoji.

Tak jak ten můj. Volám mu ať po cestě z práce vezme 2 salátové okurky a on dojde se dvěma plnýma taškama. Můj muž téměř nenakupuje a když už teda jednou za čas zastaví u Lidlu, vidí to a tamto a má chuť zase na něco jiného co obvykle nakupuju. Nahrává tomu i to, že z práce jezdí fakt hladný. To je nejhorší kombinace - nakupovat hladný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
18.2.21 09:15
@fíkofka píše:
1 hrnek cukru moučka, 2 vejce, 2 hrnky mléka, 1 hrnky polohrubé mouky, půl hrnku oleje, 1 prášek do pečiva. Utřít vejce s cukrem, přidat ostatní suroviny, vylít na plech vyložený pečícím papírem, posypat 1 hrnkem kokosu a půl hrnkem moučkového cukru. Peču na 170° asi 30 minut (dokud kokos nezrůžoví). Hned po vyndání z trouby poleju smetanou ke šlehání :)

Ta je boží. Tu peče občas dcera a fakt je moc dobrá. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
18.2.21 09:42
@debra.morgan píše:
Tak to jsi ty předešlé asi nečetla. On šetřit může jen ten kdo prostě nemá? :think:

To rozhodně ne. Byl to pokus o vtip. Naopak si myslím, že ten, kdo má, má i proto, že šetřit umí, když je třeba. Rozhazet se dají celkem snadno i velké peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
18.2.21 09:59

Utratila jsem prvních 40 korun, 4 uzený korbačky na svačinu a půlku chleba. Zatím dobrý. Zítra bude lidl. To bude teprve zkouška ohněm. Udržet ruce na uzdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
18.2.21 10:00

Ja si dala za cil, ze se musi vybrat 90% obsahu lednice i mrazaku, takze jsem zvedava co ted vymyslim. :mrgreen:
Jinak my varime na dva a vice dni, jen to treba stridame, nebo je den kdy si kazdy vezme co mu z tech obedu chutnalo a tak se doji obedy uvarene v tydnu. Ted mam v lednici od vcera kralika na smetane a knedlik, takze si to dnes s muzem dame na obed, pak je tam velky hrnec poctiveho vyvaru z hovezich harf s kouskem masa - vetsinou polevku vecerime, jeste krabicka hrachove kase, tu si beru s vejcem do prace. Jo a porce kyselice, tu dnes taky dojedu. :mrgreen:
Jinak nakupuji v Tescu online, protoze mam i nekolik dni abych si rozmyslela co nakoupim. Mrazak je plny masa, tak musim vse vybrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23914
18.2.21 10:02
@debra.morgan píše:
Utratila jsem prvních 40 korun, 4 uzený korbačky na svačinu a půlku chleba. Zatím dobrý. Zítra bude lidl. To bude teprve zkouška ohněm. Udržet ruce na uzdě.

Jsi pěkně rozežraná… :roll: :nevim: 8) Já jakožto chlap jsem zatím utratil jen 32 korun za kafe u pumpy… :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79821
18.2.21 10:05

@debra.morgan Normální hrnkovou, část mouky nahradit kokosem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
18.2.21 10:11
@bse.pedro píše:
Jsi pěkně rozežraná… :roll: :nevim: 8) Já jakožto chlap jsem zatím utratil jen 32 korun za kafe u pumpy… :nevim: 8)

Kafe nepiju, tak můžu utrácet za sýr 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
18.2.21 10:13
@majdalenka20 píše:
Ja si dala za cil, ze se musi vybrat 90% obsahu lednice i mrazaku, takze jsem zvedava co ted vymyslim. :mrgreen:
Jinak my varime na dva a vice dni, jen to treba stridame, nebo je den kdy si kazdy vezme co mu z tech obedu chutnalo a tak se doji obedy uvarene v tydnu. Ted mam v lednici od vcera kralika na smetane a knedlik, takze si to dnes s muzem dame na obed, pak je tam velky hrnec poctiveho vyvaru z hovezich harf s kouskem masa - vetsinou polevku vecerime, jeste krabicka hrachove kase, tu si beru s vejcem do prace. Jo a porce kyselice, tu dnes taky dojedu. :mrgreen:
Jinak nakupuji v Tescu online, protoze mam i nekolik dni abych si rozmyslela co nakoupim. Mrazak je plny masa, tak musim vse vybrat.
:mrgreen: ha, vyjist mrazak, to mám za předsevzetí už asi 2 roky. Nejvíc jsem se dostala k prázdné půlce… Už jsem to vzdala. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat