Šetření s Debrou Morgan
- Fotoalbum (18)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@bse.pedro píše:
@debra.morgan
Penny - rajčata 40,–Kč/kg…
Fuj, rajčata jen domácí, ty kupovaný jsou úplně bez chuti. To vůbec neberem. Max do burgru. Ale ty zas mame 5× za rok… Papriku nebo okurek bys tam neměl?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
Fuj, rajčata jen domácí, ty kupovaný jsou úplně bez chuti. To vůbec neberem. Max do burgru. Ale ty zas mame 5× za rok… Papriku nebo okurek bys tam neměl?
Domácí rajčata momentálně nejsou… Až v létě…
Tyhle ujdou na salát… ![]()
Okurek se u nás nikde neprodává, okurku salátovou jsem viděl v Kauflandu za 15 nebo 16Kč, drahá…
I přes tu drahotu jsem měl v úmyslu jednu vzít, ale ochmatal jsem jich asi 20 a všechny gumový… Hovada… U nás by to ani prase nežralo…
![]()
V penáči jsem bral taky pomeranče za 20… Jsou jedlý… ![]()
Papriky mají všude, ale nevím za kolik, my to nekupujem… Do leča používáme ačokču od sousedů, lečo je lepší, takový jemnější… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
Vařím polívku, hrstkovou se zeleninou.Nemáte někdo tip na mokrou kokosovou buchtu. Rafaelo řezy nebo tak něco. Ale aby to nebylo suchý.
Ted na snidani dojidame pernik který jsem pekla včera. K tomu syrovou mrkev a květák. Joo kombinovat umím, to se ještě pobavíte.
Nq svačinu bude mléčná rýže.
1 hrnek cukru moučka, 2 vejce, 2 hrnky mléka, 1 hrnky polohrubé mouky, půl hrnku oleje, 1 prášek do pečiva. Utřít vejce s cukrem, přidat ostatní suroviny, vylít na plech vyložený pečícím papírem, posypat 1 hrnkem kokosu a půl hrnkem moučkového cukru. Peču na 170° asi 30 minut (dokud kokos nezrůžoví). Hned po vyndání z trouby poleju smetanou ke šlehání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak kluk mi tu místo vcerejsiho perníku, jogurtu a zeleniny, co jsem nachystala snida 2 rohliky, který byly na suseni na topení pro slepice. Bože. To je pakoň. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fíkofka píše:
1 hrnek cukru moučka, 2 vejce, 2 hrnky mléka, 1 hrnky polohrubé mouky, půl hrnku oleje, 1 prášek do pečiva. Utřít vejce s cukrem, přidat ostatní suroviny, vylít na plech vyložený pečícím papírem, posypat 1 hrnkem kokosu a půl hrnkem moučkového cukru. Peču na 170° asi 30 minut (dokud kokos nezrůžoví). Hned po vyndání z trouby poleju smetanou ke šlehání
Diky, zkusím.
zítra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:BTW NAKUPUJETE NĚKDO PRO RODINU V MAKRU?![]()
Já nakupuju 2× do měsíce větší nákup právě v makru. A pak trcky co mi chybí v Lidlu nebo v místním coopu, ale ten moc nemusím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše:
Ale houby. Já ho poprosím, aby mi cestou koupil kilo mouky. A výsledek je, že rozkopne vchodové dveře, protože dva dny po velkém nákupu táhne plnou přepravku různých drobnosti pro mlsnou hubu, svoji.
Tak jak ten můj. Volám mu ať po cestě z práce vezme 2 salátové okurky a on dojde se dvěma plnýma taškama. Můj muž téměř nenakupuje a když už teda jednou za čas zastaví u Lidlu, vidí to a tamto a má chuť zase na něco jiného co obvykle nakupuju. Nahrává tomu i to, že z práce jezdí fakt hladný. To je nejhorší kombinace - nakupovat hladný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fíkofka píše:
1 hrnek cukru moučka, 2 vejce, 2 hrnky mléka, 1 hrnky polohrubé mouky, půl hrnku oleje, 1 prášek do pečiva. Utřít vejce s cukrem, přidat ostatní suroviny, vylít na plech vyložený pečícím papírem, posypat 1 hrnkem kokosu a půl hrnkem moučkového cukru. Peču na 170° asi 30 minut (dokud kokos nezrůžoví). Hned po vyndání z trouby poleju smetanou ke šlehání
Ta je boží. Tu peče občas dcera a fakt je moc dobrá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
Tak to jsi ty předešlé asi nečetla. On šetřit může jen ten kdo prostě nemá?
To rozhodně ne. Byl to pokus o vtip. Naopak si myslím, že ten, kdo má, má i proto, že šetřit umí, když je třeba. Rozhazet se dají celkem snadno i velké peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Utratila jsem prvních 40 korun, 4 uzený korbačky na svačinu a půlku chleba. Zatím dobrý. Zítra bude lidl. To bude teprve zkouška ohněm. Udržet ruce na uzdě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja si dala za cil, ze se musi vybrat 90% obsahu lednice i mrazaku, takze jsem zvedava co ted vymyslim. ![]()
Jinak my varime na dva a vice dni, jen to treba stridame, nebo je den kdy si kazdy vezme co mu z tech obedu chutnalo a tak se doji obedy uvarene v tydnu. Ted mam v lednici od vcera kralika na smetane a knedlik, takze si to dnes s muzem dame na obed, pak je tam velky hrnec poctiveho vyvaru z hovezich harf s kouskem masa - vetsinou polevku vecerime, jeste krabicka hrachove kase, tu si beru s vejcem do prace. Jo a porce kyselice, tu dnes taky dojedu. ![]()
Jinak nakupuji v Tescu online, protoze mam i nekolik dni abych si rozmyslela co nakoupim. Mrazak je plny masa, tak musim vse vybrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
Utratila jsem prvních 40 korun, 4 uzený korbačky na svačinu a půlku chleba. Zatím dobrý. Zítra bude lidl. To bude teprve zkouška ohněm. Udržet ruce na uzdě.
Jsi pěkně rozežraná…
Já jakožto chlap jsem zatím utratil jen 32 korun za kafe u pumpy…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan Normální hrnkovou, část mouky nahradit kokosem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro píše:
Jsi pěkně rozežraná…![]()
![]()
Já jakožto chlap jsem zatím utratil jen 32 korun za kafe u pumpy…
![]()
Kafe nepiju, tak můžu utrácet za sýr ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@majdalenka20 píše:
Ja si dala za cil, ze se musi vybrat 90% obsahu lednice i mrazaku, takze jsem zvedava co ted vymyslim.
Jinak my varime na dva a vice dni, jen to treba stridame, nebo je den kdy si kazdy vezme co mu z tech obedu chutnalo a tak se doji obedy uvarene v tydnu. Ted mam v lednici od vcera kralika na smetane a knedlik, takze si to dnes s muzem dame na obed, pak je tam velky hrnec poctiveho vyvaru z hovezich harf s kouskem masa - vetsinou polevku vecerime, jeste krabicka hrachove kase, tu si beru s vejcem do prace. Jo a porce kyselice, tu dnes taky dojedu.
Jinak nakupuji v Tescu online, protoze mam i nekolik dni abych si rozmyslela co nakoupim. Mrazak je plny masa, tak musim vse vybrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit