Šetření s Debrou Morgan

• Fotoalbum (18)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
411
17.2.21 22:54

My dnes a zítra - kvetakova polévka a zapečené bolonske těstoviny. Květák jsem koupila v Lidlu a byl pěknej. Pak mám v lednici kuřecí prsa, tak chci zkusit udělat kung pao s rýží. Taky mi občas přijde, že hrozně prožereme a kupujeme zbytečnosti. Už dlouho se to snažím nějak korigovat, ale ne vždy se to podaří :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
17.2.21 23:11
@debra.morgan píše:
Zdravím!
Jak ušetřit je v této době velké téma a nikde tu není dlouhodobě odpovídající diskuse.
Tak jsem se rozhodla založit diskusi o šetření (né nutně jen o jídle) sama. V minulosti už tu pár šetřících diskusí bylo, ale buď vyšuměly do ztracena nebo se z nich staly uzavřenky a pak taky nesmíme zapomenout na evergreen jídelníček bude :mrgreen:!

Často dělám unáhlená rozhodnutí, kdy se rychle pro něco nadchnu/rozhodnu a… a pak mi to moc dlouho nevydrží :lol: Dnes jsem se rozhodla vejít se do 1000 (max.1500) korun na jídlo na týden (od středy do úterý večer). Není to z důvodu, že bychom neměli více peněz. Je to prostě můj hec. Nikdy jsem neměla takto pevně danou částku a chci to vyzkoušet.

Neplánuji kupovat maso, který ne mě z chlaďáku mává a doma mi jde z tašky naproti. Ani čekat až mi dojde sůl. Ani fotit talíře nebo se hádat kolik stehen má kuře. Máme nějaké naše zažité stravování, které je řekla bych úplně průměrné, ani extra zdravé, ani vyloženě nezdravé a nebudu ho úplně překopávat. Ale určitě utrácíme za zbytečnosti.

Něco k naší domácnosti. Mám manžela a syna (rok a půl), manžel si přes týden zařizuje jídlo sám (snídaně, svačiny, oběd). Občas si bere něco z domu (pomazanku, buchtu…). Na to má jiné peníze. Přes týden vařím teplé večeře, částečně pozustatek z dřívejška kdy jsme ne vždy měli teplý oběd přes den + manželova fyzicky náročná práce, kdy se večer prostě potřebuje najíst. Velmi často jíme jídlo více dní a ne, opravdu nám to nevadí. Ne vždy máme k obědu i polívku. Syn jí často to co my, pokud to je vhodné (ne, smažák mu opravdu nedávám), pokud ne dostane buď oddělanou porci z předešlého dne nebo rybu s kaší. Nakupujeme převážně v lidlu a kauflandu. Občas objednám nákup z tesca. Ráda peču, pečivo i sladké.

Já nepotřebuji, abyste mi psali, kolik jídel se dá udělat z jednoho kuřete a že luštěniny jsou levný, to vím. Jídelníček si poskládám sama. Samotnou mě zajímá, jestli se do toho litru vlezem. A ráda uvítám inspiraci od vás a určitě nejen já! Co zrovna vaříte, co budete vařit, kde mají květák v akci (protože ten miluju a pojedu si pro něj kamkoli)…

Diskuse má sloužit jako inspirace pro všechny, oddych, nápady na levná jídla, tipy na výhodné nákupy, ale nemusí být jen o žrádle. Víno. Víno je taky dobrý téma :pankac:… :kytka:

Tak. Konec výblitku. Sama jsem se v tom ztratila. :P
Do komentáře napíšu co plánujeme vařit v budoucích dnech.

Příspěvek upraven 17.02.21 v 20:13

Vypadá to na první šetřící diskuzi od někoho, kdo šetřit nemusí. :D To je hezký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
18.2.21 04:42

Na diskuzi jsem zvědavá. Já bych s touhle částkou nevyšla a to jsme jen dva. Teda první měsíc by asi šel, vyjedly by se zásoby ze spíže a z mrazáku, ale ten další už by byl hodně krušný. Musela bych hodně osekat nákupy ovozelu, nekoupit ani tu lahev vína týdně, mléčné výrobky, žádné pochutiny, nic a stejně si myslím, že bych rozpočet přetáhla. Nakupuje se dost podle toho, co je v akci. Masový oběd už teď máme párkrát do týdne, ne každý den, také vaříme na více dní a nevadí nám to, tím se ušetří dost času i peněz, ale za tisícovku týdně bychom měli hodně asketickej jídelníček. Jinak se taky snažím tolik neutrácet a i s drogerkou se vejdu do 15 stovek za týden. No ale je to rozdíl dva tisíce měsíčně, to už je dost. Ale diskuzi budu sledovat, třeba se něco při učím :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22473
18.2.21 04:45
@Barrrbucha píše:
Já měla v plánu kvetakovou polévku, pak jsem koukal na zanedbané letáky :lol: a přesouvám ji že ctvrtka na sobotu :mrgreen:A prosím tě Debro, prosim :andel: Já to tobě i Lence odpoustim, ale TEN okurek??? Co kdybychom se dohodly na salatovce? :andel: :mrgreen:

Vyrustala jsem ve stejnem meste jako Debra. Uz pres ctyricet let bydlim v Cechach a okurek mi prijde normalni. U mych pribuznych u UH a Hodonina rikaji oharek, oharky. Rikat okurka mi nevadi. Salatovka, to mi prijde jako smes zeleniny na salat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
18.2.21 07:05

@debra.morgan mala kapusta (500g) cca 150g slaniny nebo uzeneho, 2 vajicka, 2 housky namocene do mleka a vymacakne, cibule, sul, pepr. Kapustu uvarim do mekka, cibulku osmazim na masle do zlatova, vsechno nakrajim na maly kousky - kapustu, slaninu a smicham dohromady. Pripadne zahustim trochou strouhanky. Udelam placicky, protahnu ve vajicku a ve strouhance a smazim na sadle nebo pecu v troube. Necham odkapat na papirovych uterkach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79821
18.2.21 07:11

My dnes houbovou ze sušených hub, uzené a brkasi. Brambory uskladněné na podzim, uzené koupené předevčírem. A myslím si, že teď bychom v pohodě vydrželi týden i s pětistovkou, po velkém nákupu. Protože budeme dokupovat leda ovoce a manžel pečivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
18.2.21 07:16
@fíkofka píše:
@debra.morgan mala kapusta (500g) cca 150g slaniny nebo uzeneho, 2 vajicka, 2 housky namocene do mleka a vymacakne, cibule, sul, pepr. Kapustu uvarim do mekka, cibulku osmazim na masle do zlatova, vsechno nakrajim na maly kousky - kapustu, slaninu a smicham dohromady. Pripadne zahustim trochou strouhanky. Udelam placicky, protahnu ve vajicku a ve strouhance a smazim na sadle nebo pecu v troube. Necham odkapat na papirovych uterkach.

Super, zkusím, díky :palec: jen jsme kapustu měli minulý tyden asi 3 dby, takže až tak za 10 dni nejdřív ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
18.2.21 07:19
@Popeladym píše:
Vypadá to na první šetřící diskuzi od někoho, kdo šetřit nemusí. :D To je hezký.

Tak to jsi ty předešlé asi nečetla. On šetřit může jen ten kdo prostě nemá? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
18.2.21 07:22

@Violkafiala ale ja si ani nemyslím, že s tou částkou budu hospodařit dlouhodobě. Teď jsem se hecla do 10.3. Co bude potom netuším. Však diskuse nebude jen o mém šetření. Nemusí. Ale budu to sem psat, aspoň někdo mě „kontroluje“. Třeba to vzdam zítra, třeba za týden, netuším. Je to hec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3042
18.2.21 07:38

Ráda budu taky sledovat. Taky by bodlo kdybych něco ušetřila. Jsme zatím jenom dva, ale cca 4-5× týdně vařím. Já to zkoušela dřív vejít se do 1500, ale vydrželo mi to asi jen ten měsíc.. hodně kupuju ovoce, zeleninu, maso. Máme rádi různý sýry, víno, oříšky.. a pak to lítá no. A hlavně neumím si naplánovat vaření na několik dní dopředu. Třeba dnes budu vařit až večer, ale co to ještě nevím :lol: ale dnes jdu zrovna na větší nákup tak to vymyslím asi až v obchodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79821
18.2.21 08:03

@debra.morgan A zásoby budeš do té tisicky počítat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
18.2.21 08:14
@inkakřivák píše:
@debra.morgan A zásoby budeš do té tisicky počítat?

Asi ne. Spíš že nesmím utratit víc než tisícovku na tyden. Ja vim, moc vypovídající hodnotu to teď mít nebude. Ale i tak mame běžně některé věci zdarma, za které jiní platí…No nevím :nevim:
Spíš bych to brala jako doporučení na levné nákupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
18.2.21 08:17

Vařím polívku, hrstkovou se zeleninou.

Nemáte někdo tip na mokrou kokosovou buchtu. Rafaelo řezy nebo tak něco. Ale aby to nebylo suchý.

Ted na snidani dojidame pernik který jsem pekla včera. K tomu syrovou mrkev a květák. Joo kombinovat umím, to se ještě pobavíte.
Nq svačinu bude mléčná rýže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
18.2.21 08:27
@debra.morgan píše:
to je naprosto nejlepší strategie. Já mám super chlapa, on když dostane lísteček co má koupit tak fakt jde a koupí jen co je tam napsané. 8o nic navíc, to já prostě neumím.

Napodobne, ja koupim spousta veci okolo, chlap koupi navic maximalne jen uherák :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
23914
18.2.21 08:31

@debra.morgan
Penny - rajčata 40,–Kč/kg… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie