Šetření s Debrou Morgan
- Fotoalbum (18)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@debra.morgan píše:ha, vyjist mrazak, to mám za předsevzetí už asi 2 roky. Nejvíc jsem se dostala k prázdné půlce… Už jsem to vzdala.
Mně se to povedlo. Mám mrazák malý, jen jeden a půl zásuvky. Ale byla to šichta!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EMicina píše:
Mně se to povedlo. Mám mrazák malý, jen jeden a půl zásuvky. Ale byla to šichta!
No, to máme stejný a stejně jsem to zatím nedala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ono dokud je plnej mrazák a zásoby ve spíži, tak se výdaje za nákup dají držet nízko docela dobře. Opravdová schopnost šetřit se projeví teprve v dlouhodobém horizontu. Měli jsme před pár lety takové finanční slabší období, kdy jsem výdaje za jídlo řešila a snažila se je udržet co nejvíc dole, a některé zvyky z té doby teda pořád přetrvávají, i když už to není třeba. V podstatě jídlo je jediné, kde šetřit umím. Ve všem ostatním jsem strašná rozhaza, co nám všechny ty radosti v podobě oblečení, bot, knížek apod. ráda dopřeje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jeremi píše:
Tak ono dokud je plnej mrazák a zásoby ve spíži, tak se výdaje za nákup dají držet nízko docela dobře. Opravdová schopnost šetřit se projeví teprve v dlouhodobém horizontu. Měli jsme před pár lety takové finanční slabší období, kdy jsem výdaje za jídlo řešila a snažila se je udržet co nejvíc dole, a některé zvyky z té doby teda pořád přetrvávají, i když už to není třeba. V podstatě jídlo je jediné, kde šetřit umím. Ve všem ostatním jsem strašná rozhaza, co nám všechny ty radosti v podobě oblečení, bot, knížek apod. ráda dopřeje.
Tak to je jasný, že dokud jsou zásoby tak to jde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nás v lidlu dnes květák za 25 ale mrnavej, jak už tu někdo psal…Dnesni nákup jsem měla za 1300 z toho tak dvě stovky zbytne.
Jsem zvedava, na jak dlouho nám to vydrží, teoreticky do příští středy, tak schválně
Dnes vařím kruti na smetaně s brokolici a gnocchi, brokolicovou polívku, a je v plánu ta kokosova buchta polevana smetanou
To mě pobavilo, že ji zná tolik lidí a Debra se na ni chystá. Je fakt dobrá. Já teda do víčka na kelímku udělám jen šířku spejli, lépe se ta smetana rozvrstvi. Jo a buchtu před politim taky propicham ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barrrbucha sorry no
Jako nějakou jsem kdysi dělala, ale už je to určitě víc jak rok… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Květák z Lidlu jsme měli taky. Byl sice menší, ale pěknej a za 25 Kč dobrej. Na pět porcí květákového kari to stačilo.
Gnocchi budou zítra. Co jsem začala dělat domácí, tak se jich doma dožadujou furt dokola. ![]()
Teď mi tam kyne těsto na rohlíky. To už mám spočítaný, že na surovinách jich tucet vyjde na 17,50 Kč. Elektřiny se prý na to spotřebuje tak za pětikorunu (počítal muž) a hlavně mě to motání baví a relaxuju u toho, takže pak ušetřím za psychoterapii. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
@Jeremi rohliky budu dělat zítra.Edit;kecám až v sobotu.
To já v sobotu nejspíš znovu. Ty dnešní do té doby nevydržej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak se taky pridam ![]()
Jinak castku mam +- stejnou jako zakladatelka.
Snazim se udrzet na +- 1.500Kc za tyden.
Povetsinu mesice jsem jen ja a mala (5r) a k tomu dva vikendy v mesici jeste tri vyzirky
Cti muj chlap a jeho dva pubertaci
Ale za ten vikend, kdy jsme vsichni pospolu, tak se SEZERE vic jak za cely tyden jen ja s malou
![]()
U nas je nejvetsi polozka ovozel a mlecny výrobky.
Varim nejcasteji na dva dny, nikomu nam to nevadi. Jsme hodne polivkovy vsichni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Květák v Lidlu za 25,–, prťavej, hnusnej, volezlej, pomlácenej… Takže nic… Ale kapusta 30,–Kč/kg, asi dvoukilová, pěkná… ![]()
V Kauflandu květák za 50,–, větší, hnusnej, volezlej, pomlácenej, nahnilej, takže opět ho.vno… Docela pěkný čínský zelí, asi kilový za 30 nebo 35…
Asi bude salát z čínskýho zelí a rajčat…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Kauflandu pěkný plecko bez kosti za 70,–Kč/kg, asi dvoukilovej kousek… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak teď dávám dohromady nákup na příští týden, takže zatím je v plánu tohle.
Pečené maso s kapustou a bramborem - to bude na dva dny.
Kuřecí rizoto - hádám, že opět na dva dny.
Vepřové dušené s mrkví a brambor.
Smažený květák s bramborem a tatarkou.
Vypadá to na bramborový týden. ![]()
Ještě nějakou pomazánku, protože sýr a šunka už mě nudí. Pro chlapa tam mám husí sádlo s masem, co nám zbylo z pečené husy, pak udělám tuňákovou s tvarohem, protože oboje je v lednici a musím vymyslet něco nearomatického do školy na svačinu. Pak je bílý jogurt, tak to dám do skleničky s vločkama a ovocem, což malá jako svačinu miluje.
Zeleninu nějakou mám, plus vezmu co bude v akci. Počítám, že i s pracím práškem, dopravou a kapsama pro číču se dostanu do 1500kč, protože nemusím brát maso a něco máme ještě v lednici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem byla v lidlu, úspěšnost šetření tak 80%
nechala jsem tam 700, koupila jsek běžné věci, které tam beru, ne vše je úplně šetřící. Ale uz to je. Ještě skočím koupit šunku a kousek celeru, tam měly jen tak 5 kilovy hlavy, to nevím co bych s tím dělala. Další nákup bude tak v po (čerstvá šunka, možná chleba) a v úterý cigára k hrachove kaši. Takže se do litru buď taktak vlezu nebo to bude lehce přes. Uvidíme.
S dnešní koupenou večeři to bude do těch 1500.
Ty tři týdny to vydržím. Dal už teď nechci ![]()
Jdu péct tu kokosovou buchtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit