Šetření s Debrou Morgan

• Fotoalbum (18)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Altavista
17.2.21 21:54
@debra.morgan píše:
ale já nemusím. navíc jsme začla dneska. tak logicky nehodím celou spíž do popelnice.

Jasný, to jsem tím říci nechtěla :D spíše, jestli by se ti vůbec chtělo :) Když člověk experimentuje, tak občas zjistí, že aby se vešel, musel by zkrouhnout to co fakt nechce a když nemusí, holt to nevyjde :)

Ušetřit tak, že nekoupím sladké a slané je jedna věc, stáhnout komfort k tomu člověk moc nesahá.

Mám se učit, tak si brblám myšlenky, vše je zajímavější než ty otázky :lol:

• Citovat
  • Upravit
14090
17.2.21 21:55
@debra.morgan píše:
já vím :oops: :oops:

Já měla v plánu kvetakovou polévku, pak jsem koukal na zanedbané letáky :lol: a přesouvám ji že ctvrtka na sobotu :mrgreen:

A prosím tě Debro, prosim :andel: Já to tobě i Lence odpoustim, ale TEN okurek??? Co kdybychom se dohodly na salatovce? :andel: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752
17.2.21 21:55

A MAKRO mi přijde, že se vyplatilo tak před 10 lety. Teď je cenově stejně jako jiné krámy, mají jen zajímavější zboží, takže tak třeba jednou, dvakrát v roce zajedeme a nakoupíme ve větším, ale že by to vycházelo líp, to jsem si nevšimla. Upřímně naposledy jsme tam byli v březnovém záchvatu nákupního šílenství ala „všichni tady umreme“, nechali jsme tam nějakých 6 tisíc a… za týden jsme jeli na nákup zase… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
17.2.21 21:56

@Lily-of-the-valley kam jste to dali? 😂

• Citovat
  • Upravit
24992
17.2.21 21:57
@Barrrbucha píše:
Já měla v plánu kvetakovou polévku, pak jsem koukal na zanedbané letáky :lol: a přesouvám ji že ctvrtka na sobotu :mrgreen:A prosím tě Debro, prosim :andel: Já to tobě i Lence odpoustim, ale TEN okurek??? Co kdybychom se dohodly na salatovce? :andel: :mrgreen:

ano, ten okurek. :jazyk: ta okurka je strašně divný. sorry - not sorry :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
17.2.21 22:00
@debra.morgan píše:
ono to zní super, ale u mě si nejsem jistá, že by to mělo nějaky šetřící úspěch. spíš ne.

Já tu mám všechny krámy kousek busem nebo autem, ale často se mi nechce sednout na bus a jet nakoupit a v docházkové vzdálenosti mám předraženou zeleninu, vietnamce, řezníka a místní potraviny. jako občas tam něco dokoupit jde. pečivo, šunku, okurek, kořenovou zeleninu na vývar. nebo když jdu něco péct a jednu věc z reeptu doma nemám, tak si tam skočím, ale na pravidelné nákupy to není.

BTW NAKUPUJETE NĚKDO PRO RODINU V MAKRU? :think: :think:

Mám taky všechny supermarkety pod nosem, ale chodím do nich jen na velký nákup dvakrát do měsíce. Nenávidím supermarkety. Nenávidím přetahování se s důchodci o akce.

Mám tu právě místní řezníky, podnikové prodejny s masem, kde mají různé ořezky, nám to na Čínu, rizoto nebo špagety stačí, krámy se zeleninou, kde zelenina druhé jakosti strčí do kapsy tu supermarketovou, podnikové prodejny ryb, kde mají každý měsíc tři produkty v akci, mléčných výrobků, kde koupím drtě drahých sýrů, hroudu másla nebo tvarohu, pomichane příchutě jogurtu, které už nesmí do obchodu, podnikovou prodejnu čokoládoven, kde koupím třeba zlomené lentilky za zlomek ceny, prodejnu podnikovou, kde mají sušené ovoce, slané oříšky a sladké oříškove tyčinky, různé druhy. Pekárny, kde mají akce a výprodeje, hodinu před zavirackou vyprodavaji za zlomek ceny, doplňují průběžně, takže to tam není od rána a i nás všechny tyto prodejny zavírají v 17 hodin. Kupuji i výrobky, které právě prochází, protože doba minimální trvanlivosti je minimální trvanlivost, ono to neví, že se to má dnes zkazit a děti to sní :P

Takto nakupuji a ušetřím na tom. Hodne. Ale hlavně díky tomu, že to máme vše pod nosem, víme už, kde mají jaké akce a výprodeje. Kdybych si pro to měla někde jezdit nebo koupit to samé na farmarskych trzích, ceny by byly jinde. Ziju v tomto směru na dobrém místě. Jsem ráda, že nemusím často do supermarketu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
17.2.21 22:01
@debra.morgan píše:
ano, ten okurek. :jazyk: ta okurka je strašně divný. sorry - not sorry :jazyk:

No…zkusila jsem to :jazyk: Ale bolí mě z toho oci :cert: Však je to salatova okurka, ne salatovy okurek, okurka nakladacka, ne okurek nakladacek :P…jo, jo, já tě slyším. :lol: To už tu bylo, mockrát…uz mlčím, už mlčím :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752
17.2.21 22:01

@Altavista no musím uznat, že tam byly nějaké borůvky (jako živé keriky), skladovaci boxy, prostě nejen jídlo, ale jídla bylo tak za 4000. Ale hodně mrazeneho (přišel mi super nápad koupit mražený knedlík třeba :lol: ), koupili jsme spoustu těstovin a tak. Jako třeba lednice byla obdobně naplněna jako po normálním nákupu, ale spíž pretekala :lol: no fakt mi asi preskocilo, manžel jen tlačil vozík a tvářil se děsně utrapene. Ale vybavuji si, že nás tam takových bylo víc. :lol: a taky si říkám, jak divné mi přišlo být v té roušce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33319
17.2.21 22:04

@Lily-of-the-valley bryndzu bez masa vmícháme do bramborovych halusek, v externí časově tísni do kupovaných nebo i do noků a hodně zasypu osmaženou cibulkou. Mám splněno bezmase jídlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
17.2.21 22:06
@Barrrbucha píše:
No…zkusila jsem to :jazyk: Ale bolí mě z toho oci :cert: Však je to salatova okurka, ne salatovy okurek, okurka nakladacka, ne okurek nakladacek :P…jo, jo, já tě slyším. :lol: To už tu bylo, mockrát…uz mlčím, už mlčím :jazyk:

my říkame prostě nakládačky 8)

joo krajové zvyklosti, hej já bych o sem vůbec netahala :mrgreen: to by bylo na tisíc stran. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752
17.2.21 22:09

@adresa diky, jo, tak to s ní dopadne. Mňam, mám na to chuť klidně teď. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
17.2.21 22:12

@Lily-of-the-valley my jsme v tu chvíli byli v makru, manžel znuděně četl na telefonu, já jsem hledala nákup babičce (přesně nadiktované značky a přes to vlak nejede).. Tak prohlásil, zlato mělas pravdu to abychom udělali velký nákup. Říkám okej, přihodil si tam krabici křupek a já si našla velký balík sušených kvasnic :lol:

• Citovat
  • Upravit
13752
17.2.21 22:16

@Altavista no já se tomu 14 dní smála a pak (když počet nakažených šel kristepane do desítek!) jsem si řekla, že se na tu případnou karanténu musíme zasobit, že. :lol: a jo, ještě jsem koupila pytel prazenych mandlí, asi kilo, to jsem pak jedla další 2 měsíce, to bylo bezva :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79816
17.2.21 22:27
@bse.pedro píše:
Co se týká vína, jsem fajnšmekr… Jediné, které mi kdy chutnalo, bylo to, které jsem jednou pil někdy v r.1986-7… Bylo to rybízové víno, které se prodávalo v obchodě Ovoce-zelenina 1l za 10,–Kčs… :pankac: 8)

A třešňové za 12, to bylo teprve něco! V kombinaci litr svařeného tresnaku a pulcak rumu! Ovšem třešňové bylo málokdy. Většinou se dal koupit příšerný jabcak za osm. Ach jo, to šťastné mládí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
17.2.21 22:43

@Lily-of-the-valley já jsem znervóznila, když z šéfa vypadlo, že si raději nakoupil kvůli tomu všeobecnému chaosu.

Ale já obvykle mouky kupuji po 5kg balících (proto jezdím do toho makra, kdo má pořád dokupovat žitnou a kde jinde shánět semolinu na těstoviny), mám zásobu oleje, mléka, vajec a s kvasnicemi a kváskem upeču všechno 8)

Něco málo jsem koupila, ale troskotalo mi to na zelenině, pro tu stejně do obchodu musím :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat