Šetření s Debrou Morgan

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16399
17.2.21 21:25
@jahuhudka píše:
@eviku-miluna dělám podle ladí hrušky :mrgreen:
https://tn.nova.cz/…milovat.html

Sedím ve vaně a tečou mi sliny… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
17.2.21 21:26

@debra.morgan Od soboty je v Lidlu květák za 30 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23931
17.2.21 21:26
@ekira5 píše:
Len nezabudni že v Taliansku je všetko víno dobré i lacné krabicové :nevim: u nás do krabíc vyplachujú trúbky :? :zed:

Co se týká vína, jsem fajnšmekr… Jediné, které mi kdy chutnalo, bylo to, které jsem jednou pil někdy v r.1986-7… Bylo to rybízové víno, které se prodávalo v obchodě Ovoce-zelenina 1l za 10,–Kčs… :pankac: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23931
17.2.21 21:27
@tulipán píše:
Sedím ve vaně a tečou mi sliny… :lol:

Tak bacha, ať ti vana nepřeteče a nevyplavíš sousedy… :roll: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
17.2.21 21:28

Takže jen jídlo? Čistící prostředky a tak tam nezahrnujes?

Já v makru nakupuji, třeba cihla sýru mi vychází levněji nebo stejně jako to pro co chodím a nemusím stále do obchodu :lol: Pak podle akcí nebo to co je specifické, v akci většinou třeba vejce. Jako specifické je např velké balení olivového oleje v plechovce. Pak jsou věci co jinde neseženu a tam v tu chvíli ano.

Na částku o které mluvíš by se musela hodně osekat zelenina s ovocem :think: Ale je fakt, že i teď lze najít levná, v týdnu jsem nadšeně chroupala mrkev. Za mě je fajn domácí pečení, jogurty jen bílé (sypu si do toho ořechy) a jet ze základních surovin.

Zjistila jsem, že nejhorší u nás jsou porce, vždy záhadně jedna zůstane. Když jsem dělala hovězí guláš, chtěla jsem rovnou dát jednu porci na app co sdílela jídlo, ale už asi nejsou?

Jinak vařím ve stylu k večeři minutkovou úpravu, sebou hotovku co si může ohřát.

• Citovat
  • Upravit
2927
17.2.21 21:30

Já mám tu zkušenost, že když nemáme prachy(mateřská)tak se vejít musím a když máme prachy, teď pracuji za slušný peníz, tak se nikdy nevejdu, neboť tam někde vzadu v mozku vím, že nemusím nějak šetřit a kupuji pak i to, co není nutné… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
17.2.21 21:35

@Altavista mrkve máme strašnou spotřebu, vubec kořenové zeleniny, pak v akci kupujem hrozny, borůvky, mandarinky, pomeranře, jabka, banany…klukovi kupuju salatovy okurek. Já mám ráda ledový salát nebo čínské zelí, mrkev a ředkvičky. kluk okurky, hrozny a boruvky. chlap banány… vždycky něco z toho máme doma.

ted z paměti tam mame jednu celou salatovku, 3 pomeranče, 5 jablek, půlku květáku, kilo mrkve, trochu petržele, celý porek, krabičku boruvek a půlku půlkilové krabičky hruznů.

a ne drogerii do toho nepočítám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
17.2.21 21:36
@Danulinka16 píše:
Já mám tu zkušenost, že když nemáme prachy(mateřská)tak se vejít musím a když máme prachy, teď pracuji za slušný peníz, tak se nikdy nevejdu, neboť tam někde vzadu v mozku vím, že nemusím nějak šetřit a kupuji pak i to, co není nutné… :nevim:

Tohle dlouhodobě obcházím tím, že většinu výplaty přesunu pryč, prostě není a tak se donutím zbytečně neutrácet.

• Citovat
  • Upravit
24992
17.2.21 21:36
@Barrrbucha píše:
@debra.morgan Od soboty je v Lidlu květák za 30 8)

já vím :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
17.2.21 21:39

@debra.morgan No a kdyby jsi musela šetřit, tak máš třeba jen jeden druh ovoce. Až se sní, koupíš jiný.

• Citovat
  • Upravit
13824
17.2.21 21:44

Já nakupují momentálně pro 2, od minulého týdne jsem nastoupila na mateřskou, manžel je na home office, tedy opravdu každý den, celý den je třeba mít co sníst. Do teď nákupy kolem 1200 na týden, dneska jsem nechala v obchodě 1800 (částečně i za drogerii, ale ne moc). Musím uznat, že nakupovat hladova se fakt nevyplácí, navíc jen s polovičním seznamem :lol: takže cca 500 kč z toho je v zelenině a ovoci, možná víc. Pak ořechy, cocka, apod., spousty sýra, kuřecí prsa a mleté maso… :lol: a nevím proč jsem koupila bryndzu, ale nemám k tomu uzeny ani třeba slaninu. :lol: no a aspoň 100 kč padlo na sladký.
K večeři byl oblozeny talíř (hlavně kvůli smutné paprice z minulého týdne a těm syrum :lol: ) a z oběda kvetakova polévka z mrazeneho kvetaku. V týdnu rozhodně budou kuřecí plátky, z mletého buď karbanatky nebo boloňka. Jsem uchýl přes těstoviny, takže budou pravděpodobně špagety aglio olio (záchrana koncem tydne), a třeba ještě něco dalšího. Budu dělat granolu, to budou moje snídaně. Prakticky každý den si strouham mrkev a jablka na mrkvovy salát, to je momentálně moje. A pořád sbiram síly na přípravu toho masa, co leží v mrazáku (co mám dělat s hovězím vrchním šálem? :lol: ). Nemám to rozdělené přesně na dny, to je fakt že mi moc nejde, pak jsem ve skluzu a nevsimnu si, že maso už není úplně fajn a štve mě to. Raději fakt spotrebuju to, co na mě kouka nejvíc smutně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
17.2.21 21:45
@Altavista píše:
@debra.morgan No a kdyby jsi musela šetřit, tak máš třeba jen jeden druh ovoce. Až se sní, koupíš jiný.

ale já nemusím. navíc jsme začla dneska. tak logicky nehodím celou spíž do popelnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16399
17.2.21 21:47
@bse.pedro píše:
Tak bacha, ať ti vana nepřeteče a nevyplavíš sousedy… :roll: 8)

Slintavku ještě tady nemáme (doufám) asousedy naštěstí už také ne. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18118
17.2.21 21:50
@debra.morgan píše:
ono to zní super, ale u mě si nejsem jistá, že by to mělo nějaky šetřící úspěch. spíš ne.

Já tu mám všechny krámy kousek busem nebo autem, ale často se mi nechce sednout na bus a jet nakoupit a v docházkové vzdálenosti mám předraženou zeleninu, vietnamce, řezníka a místní potraviny. jako občas tam něco dokoupit jde. pečivo, šunku, okurek, kořenovou zeleninu na vývar. nebo když jdu něco péct a jednu věc z reeptu doma nemám, tak si tam skočím, ale na pravidelné nákupy to není.

BTW NAKUPUJETE NĚKDO PRO RODINU V MAKRU? :think: :think:

Právě to, že je obchod daleko a musí se plánovat je podle mě na to šetření lepší. Že si rozplánuješ, co budeš vařit a koupíš jen to. Já tam vlezu, koupím co se mi líbí nebo na co jsou zrovna akce a pak teprve přemýšlím co s tím. :mrgreen:
A ano, čím častěji se tam leze, tím víc se utratí.
Ale u nás se třeba jí málo maso. Jako maso vařím skoro pořád, ale všichni ho jí v malém množství, takže já za maso utratím minimum, to, co sní jinde ve dvou k obědu, my máme pro pět lidí na dva dny. Přeháním, ale je to tak, že všichni vždycky řvou - málo masa! Takže z kila masa máme jídlo na 3 dny, to bez kecu. Dělám hodně ty směsy - čína, roštěnky v omáčce, boloňskou směs apod. Takové to, že můžu dát k příloze hodně omáčky a pár kousků masa, aby mi to jedli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16399
17.2.21 21:52
@Barrrbucha píše:
@debra.morgan Od soboty je v Lidlu květák za 30 8)

Ale u nás byl hrozně mrnavej. Koupila jsem do příkrmů, ale je to tak stěží poloviční oproti těm za 69,–, co všude prodávají. Ale třeba jsem přišla pozdě a velké se vyprodaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat