Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
tak přidávám naši zkušenost. První injekci jsme zkusili obyč, měl teploty, celý den plakal, usnul vždy vyčerpáním. V noci se to už zlepšilo a druhý den to bylo OK. Řekla jsem to doktorce, ta nás poslala na neurologii, kde Péťu prohlédli, řekli že je naprosto v pořádku a další vakcíny nám proplatila pojišťovna. Takže díky dr., jsme měli bezplatné „lepší“ vakcíny.
Rozdíl byl neskutečný. Plakal jen při vpichu a pak byl úplně v pořádku.
Na druhou stranu je to teda peněz a pro rodiny, které otáčejí každou korunu je to opravdu nadstandard.
Alča
Ahoj, nas chlapecek uz ma za sebou 2 Hexavakciny a naprosto perfektni. Po prvni byl chvilicku nevrly, ale po jednom cipku a vyspinkani ho vsechno preslo. doporucuji.
Ivana a Peta {5mes.}
My jsme taky absolvovali hexavakcínu. Příznaky byly takové, že náš syn prospal celý den a když se budil tak s velkým pláčem, ale vše bez teplot a druhý den byl zase fajn. Já osobně jsem taky podlehla doporučení lékaře, ale mám teď z toho pocity dost rozporuplné, protože jsem četla časopis Aperio(nezávislý rodičovský čtvrtletník) kde na téma tohoto očkování (zavedení plánováno na rok 2006-2007)mimo jiné píšou: " Kombinovaná vakcína má nahradit dosavadní očkování proti tetanu,záškrtu,černému kašli,dětské obrně,invazivním hemofilovým infekcím a žloutence typu B. Její výhodou je menší počet návštěv lékaře a injekcí a lepší snášenlivost složek proti černému kašli a obrně. Nevýhodou bude o něco nižší účinost vakcíny a hovoří se též o vyšším výskytu nežádoucích reakcí."
Ahojky, my jsme tu šetrnější vakcínu nekupovali, jednak nám ji ani doktorka nijak zvlášť nedoporučovala. Vyzkoušela jsem tu normální, s tím, že preventivně těsně před očkováním jsem dala čípek proti bolesti a bylo to naprosto bez reakce. Myslím si osobně, že to jsou špatně investované peníze. Ale záleží to na tobě a tvém názoru. Martina