Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@sovicka1 Bohužel neporadím doma mám stroj co používala moje mamka takže nějakých 30 let už funguje ale zase není nijak extra vytížen ![]()
Jo a vybírej taky značku, která má servis v dosažitelné vzdálenosti. Například ten Singer má jediný značkový servis v republice a kdo není z Prahy 8, ten to má blbý…
A má smysl jít ještě finančně výš?
Co ten automatický navlékač nitě. Je to vhodné? Četla jsem, že se to dá i bez toho. Ale aby mě to pak nemrzelo.
hodně se tam tím zúží ten výběr.
No, zkusím ještě zvednout cenu na 5000.
Od 2800 do 5000 to pak vychází takto: http://sici-stroje.heureka.cz/…p:2800-5000/
@Etcetera78 píše:
Jo a vybírej taky značku, která má servis v dosažitelné vzdálenosti. Například ten Singer má jediný značkový servis v republice a kdo není z Prahy 8, ten to má blbý…
to je mi jasný. Na to ještě mrknu.
Co ten overlockový steh - je mi jasné, že overlock to není. Mám to tam chtít?
V těch doplňkových parametrech je toto:
Overlockový steh
Automatický navlékač nitě
Světlo
Automatický odstřih nitě
Volné rameno Šití dvojjehlou
Co chtít a co ne?
Tím se mi to hodně protřídí a budu mít mnohem víc jasno.
Přijde mi, že všechny ty doplňkové vlastnosti by bylo fajn tam mít. je něco zbytečnost?
@sovicka1 bez navlékače bych už nedala ani ránu. Žít se bez toho samozřejmě dá, ale hodně to usnadňuje práci.
@Zupa Já mám věci z Lidlu taky ráda, ale šicí stroj bych tam nekoupila… i když těžko říct. Kamarádka overloct Singer vracela, byla z něj na nervy. Ale sestřenka má ten klasický nějaké jejich značky a prej to šije dobře, ale osobně jsem nezkoušela a neviděla ani stehy, tak nevím. Je takový moc vymakaný, za ty peníze. Ale možná šetřily na materiálu, takže šije třeba normálně, ale nevydrží dlouho ![]()
@malinika píše:
@sovicka1 bez navlékače bych už nedala ani ránu. Žít se bez toho samozřejmě dá, ale hodně to usnadňuje práci.
super, skvělé, díky moc! ![]()
@avm3 píše:
@Zupa Já mám věci z Lidlu taky ráda, ale šicí stroj bych tam nekoupila… i když těžko říct. Kamarádka overloct Singer vracela, byla z něj na nervy. Ale sestřenka má ten klasický nějaké jejich značky a prej to šije dobře, ale osobně jsem nezkoušela a neviděla ani stehy, tak nevím. Je takový moc vymakaný, za ty peníze. Ale možná šetřily na materiálu, takže šije třeba normálně, ale nevydrží dlouho
radši vsadím na nějakou tu jinou značku ![]()
Výběr už se zužuje na 6. Zlatá Heureka
Doufám, že není blbost si ten stroj vybírat takto
ale mám s tím dobré zkušenosti.
@sovicka1 Já tam nějaké ty jakože pružné stehy mám, ale využívám minimálně a jen proto, že tam jsou. Pružné věci šiju klasickým cikcakem nebo dvojjehlou…
Já navlíkač nemám a nechybí mi ![]()
@sovicka1 overlockový steh je třeba na šití triček, tepláků apod, když nemáš overlock. Je to pevný a přitom pružná steh (což je u pružných materiálů potřeba). Já ho celkem používala. Ale pokud budeš šít jen z plátna, tak ho nepotřebuješ.
šití dvojjehlou určitě jo, to se dost hodí. Volné rameno mají snad všechny stroje, automatický odstřih nitě ani nevím, co je, já stříhám nůžkama
Navlékač nitě se hodí, ale dá se bez toho žít celkem dobře
@sovicka1 Taky se dívej na to, jeslti máš v okolí někoho, kdo ti danou značku bude umět seřídit, kdyby se něco dělo.
@avm3 píše:
@sovicka1 Já tam nějaké ty jakože pružné stehy mám, ale využívám minimálně a jen proto, že tam jsou. Pružné věci šiju klasickým cikcakem nebo dvojjehlou…
Já navlíkač nemám a nechybí mi
Počkej za pár let, až na to nebudeš pořádně vidět. ![]()
To s tím navlékačem, to je právě ono - přijde mi, že někdo řekne, že se to bez toho dá v pohodě, někdo napíše, že určitě ano - to už je asi na každém, ale já nemám zkušenost, tak nevím
Asi to tam radši zadám, že to chci.