Šicí stroj - levný, ale dobrý

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2325
2.10.14 11:48

@sovicka1 Bohužel neporadím doma mám stroj co používala moje mamka takže nějakých 30 let už funguje ale zase není nijak extra vytížen :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565

Jo a vybírej taky značku, která má servis v dosažitelné vzdálenosti. Například ten Singer má jediný značkový servis v republice a kdo není z Prahy 8, ten to má blbý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103

A má smysl jít ještě finančně výš?

Co ten automatický navlékač nitě. Je to vhodné? Četla jsem, že se to dá i bez toho. Ale aby mě to pak nemrzelo.

hodně se tam tím zúží ten výběr.

No, zkusím ještě zvednout cenu na 5000.

Od 2800 do 5000 to pak vychází takto: http://sici-stroje.heureka.cz/…p:2800-5000/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
2.10.14 11:49
@Etcetera78 píše:
Jo a vybírej taky značku, která má servis v dosažitelné vzdálenosti. Například ten Singer má jediný značkový servis v republice a kdo není z Prahy 8, ten to má blbý…

to je mi jasný. Na to ještě mrknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
2.10.14 11:50

Co ten overlockový steh - je mi jasné, že overlock to není. Mám to tam chtít?

V těch doplňkových parametrech je toto:

Overlockový steh
Automatický navlékač nitě
Světlo
Automatický odstřih nitě
Volné rameno Šití dvojjehlou

Co chtít a co ne?
Tím se mi to hodně protřídí a budu mít mnohem víc jasno.
Přijde mi, že všechny ty doplňkové vlastnosti by bylo fajn tam mít. je něco zbytečnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
2.10.14 11:51

@sovicka1 bez navlékače bych už nedala ani ránu. Žít se bez toho samozřejmě dá, ale hodně to usnadňuje práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160

@Zupa Já mám věci z Lidlu taky ráda, ale šicí stroj bych tam nekoupila… i když těžko říct. Kamarádka overloct Singer vracela, byla z něj na nervy. Ale sestřenka má ten klasický nějaké jejich značky a prej to šije dobře, ale osobně jsem nezkoušela a neviděla ani stehy, tak nevím. Je takový moc vymakaný, za ty peníze. Ale možná šetřily na materiálu, takže šije třeba normálně, ale nevydrží dlouho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
@malinika píše:
@sovicka1 bez navlékače bych už nedala ani ránu. Žít se bez toho samozřejmě dá, ale hodně to usnadňuje práci.

super, skvělé, díky moc! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
2.10.14 11:52
@avm3 píše:
@Zupa Já mám věci z Lidlu taky ráda, ale šicí stroj bych tam nekoupila… i když těžko říct. Kamarádka overloct Singer vracela, byla z něj na nervy. Ale sestřenka má ten klasický nějaké jejich značky a prej to šije dobře, ale osobně jsem nezkoušela a neviděla ani stehy, tak nevím. Je takový moc vymakaný, za ty peníze. Ale možná šetřily na materiálu, takže šije třeba normálně, ale nevydrží dlouho :nevim:

radši vsadím na nějakou tu jinou značku :-)

Výběr už se zužuje na 6. Zlatá Heureka :-D Doufám, že není blbost si ten stroj vybírat takto :-) ale mám s tím dobré zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
2.10.14 11:53

@sovicka1 Já tam nějaké ty jakože pružné stehy mám, ale využívám minimálně a jen proto, že tam jsou. Pružné věci šiju klasickým cikcakem nebo dvojjehlou…
Já navlíkač nemám a nechybí mi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
2.10.14 11:53

@sovicka1 overlockový steh je třeba na šití triček, tepláků apod, když nemáš overlock. Je to pevný a přitom pružná steh (což je u pružných materiálů potřeba). Já ho celkem používala. Ale pokud budeš šít jen z plátna, tak ho nepotřebuješ.

šití dvojjehlou určitě jo, to se dost hodí. Volné rameno mají snad všechny stroje, automatický odstřih nitě ani nevím, co je, já stříhám nůžkama :-D Navlékač nitě se hodí, ale dá se bez toho žít celkem dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
2.10.14 11:54

@sovicka1 Taky se dívej na to, jeslti máš v okolí někoho, kdo ti danou značku bude umět seřídit, kdyby se něco dělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
2.10.14 11:55
@avm3 píše:
@sovicka1 Já tam nějaké ty jakože pružné stehy mám, ale využívám minimálně a jen proto, že tam jsou. Pružné věci šiju klasickým cikcakem nebo dvojjehlou…
Já navlíkač nemám a nechybí mi :nevim:

Počkej za pár let, až na to nebudeš pořádně vidět. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
2.10.14 11:55

To s tím navlékačem, to je právě ono - přijde mi, že někdo řekne, že se to bez toho dá v pohodě, někdo napíše, že určitě ano - to už je asi na každém, ale já nemám zkušenost, tak nevím :-D Asi to tam radši zadám, že to chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
2.10.14 11:56
@malinika píše:
Počkej za pár let, až na to nebudeš pořádně vidět. :)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný