Šicí stroj Pfaff
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Allbii
Koupila bych levnejsi stroj a overlock. Uplet se na normalnim stroji sije blbe i s kracejici patkou. Nebude to nikdy ono. Na overlicku je to hrc frc a perfektni. Kdybych to vedela driv, tak nedam za sici stroj sedm nebo kolik tisic, koupila bych slusny obycejny, stacil by.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud se chystáš šít hodně, tak bych si za integrovanou kráčející patku připlatila. Nicméně, pokud chceš šít úplety, tak počítej s tím, že si stejně časem koupíš i overlock. Overlocková patka u normálního stroje se s overlockem nedá vůbec srovnávat. Když pominu samotné šití na OL, tak steh vypadá i hezky začištěně, toho na stroji nikdy nedocílíš.
Já integrovanou kráčející patku nemám, takže mám kráčející klasickou a šiju s tím skoro všechno. Měním ji, jen když potřebuju vyloženě nějakou speciální (lemovací, zipovou). Kromě vlastního sešívání je kráčející dobrá i na našívání aplikací na úplety, prošívání lemů…využití je hodně. Kdybych kupovala stroj dnes znovu, určitě si koupím se zabudovanou kráčející. I teď uvažuju, že ho obměním, ale mám svůj stroj jinak ráda a celkově šiju trochu míň, než před rokem, takže ještě asi vydržím.
- Citovat
- Upravit
@Baba tak ono, co je dobrý stroj.. když nechci nějakou plastovou z Lidlu :/ dle mě.. třeba ta Lada 60B nebo jaké to je označení, stojí nějak 5,5 tis.. má teda všechno, je celokovová (vnitřek)… právě s overlockem počítám to ano.., do budoucna.. ale spousta maminek právě šije jen na klasickém stroji, nemají overlock a viděla jsem práci a je to moc pěkné.. čepky, tepláčky.
@catie no mně se jedná taky právě o ty knížky, kde budu šít několik vrstev látky.. látku, výstuž, látku, a pak třeba okraje k tomu.. faky filc… proto jsem chtěla právě i elektronický, kvůli regulaci rychlosti,, když nemám zkušenosti, nemám to v noze a když jsem se snažila šít pomalu, tak mi to nešije ![]()
Jenže zabudovanou kráčející patku má snad je ten Pfaff..
Já jse mse radila i s mojí švadlenou, je to taková paní stará škola, ale šije zakázkově hodně.. je divadelní švadlena. (šije teda na průmyslovém samozřejmě), ale doma prý má Bernette.. řekla mi, že bez overlocku se neobjedu, že to na normálním stroji ani zkoušet nemám, že to vypadá hrozně.. Ale hlavně mě odrazuje od elektronického, prý je to poruchové
Pfaff Passport 2.0. stojí skoro 13 tis.. - elektronický.. Mechanický, to je myslím Select 2.0. se zabudovaným IDT vyjde taky na skoro 13.. to mi přijde trochu šílené
Ale jiné značky to nemají
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Allbii
Overlock me stal necelych osm, stroj ani uz nevim. Sedm? Ted bych koupila levnejsi, vsechny vychytavky nepotrebuju, v podstate mi staci dvoujehla a na platno rovnosteh.
Na normalnim stroji se uplety sijou blbe, neumi pruzny steh jako overlock.
Stroj mam Janome 4neco neco. Hlavne sem chtela automaticke zaposivani
takova pitominka, ale nabyla sempresvedceni, ze bez toho nemuzu zit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ne, mam tenhle. Nechybi mi na nem nic. Spis prebejva
Kracejici patku mam, ale obesla bych se bez ni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Allbii na ty knížky se ti ta kráčející hodit bude, pamatuju si, jak jsem prošívala deku vyztuženou vatelínem bez kráčející a byla to hrůza, celé se to tahalo. S rychlostí stroje bych si hlavu nedělala, to dostaneš do nohy po pár šitích. Nebrala bych to jako kriterium.
Co se šití úpletů týče, tak na dobrém stroji šít jdou, pokud máš právě tu kráčející patku a použiješ overlockový steh. Ale, jak jsem už psala, OL to úplně nenahradí. O dost déle to trvá (OL šije celkem rychle) a prostě ty švy zevnitř nejsou tak hezké. Jakmile budeš šít oblečení trošku víc, začne ti to vadit ![]()
- Citovat
- Upravit
@Baba který??
já myslela, že automatické zapošívání je jen u elektronického
to jsem taky chtěla - ano blbinka
, ale docela fajn ![]()
@catie aha.. jasné
no mně se funkčně víc líbí ta Lada.. tím, že na tom displeji ukazuje víc věcí
má už v základu více patek a i stoleček, ale vadí mi to trochu nepevný kryt… Přesně, jak říkáš, nejradši bych si koupila overlock rovnou, aby to pěkně vypadalo.. spíše teď řeší prostě, jestli i ten Pfaff je kvalitnější nebo ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Allbii kvalitnější…nevím, ona i Lada je dobrá, s ní vedle určitě nešlápneš. Ale záleží na tom, jestli chceš ten integrovaný posun, nebo ne. Já bych do něj dnes už šla. Dost mých kamarádek a známých, co šijí, posun nemá, ale později si ještě kupovaly COL, což já už třetí stroj nechci (ale začaly šít na prodej a potřebovaly určitou „profesionalitu“ výrobku). Jinak ten posun nedělá jen Pfaff, má i Bobbin , ale ten je ještě dražší - píšu spíš pro pořádek. A před pár lety měly něco i některé stroje Janome, ale ten posun nebyl plnohodnotný v tom, že nefungoval se všema patkama. Ale je to už nějaký čas nazpět, možná už se zase posunuli. Mrkni na web, já z hlavy už modely nevím.
Vykašlala bych se na milion stehů, atd…resp. ony toho ty elektronické stroje mají hodně všechny, ale v reálu jich budeš používat tak pět (ty ozdobné, vyšité stehy jsou strašně zdlouhavé a po pár kouscích se ti okoukají, opět zkušenost kamarádek).
Já mám stroj mechanický Janome a jsem spokojená, je bezporuchový, jednoduchý na servis/údržbu, šije precizně. Jen ten posun bych brala
.
- Citovat
- Upravit
@Allbii proc nechces elektronicky? Na radu svadleny? Moje svadlena ma zas jen elektronicky. Si pak vyber ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šít budou všechny. Já jsem vybíral podle vybavení (ale časem stejně člověk zjistí, že z toho nepotřebuje téměř nic) a podle jednoduchosti ovládání. Nechtěl jsem dotykový displej, ale tlačítka. Tak nějak jim věřím víc. Pak jsem dokupoval téměř všechny patky a hlavně mi šlo o tu na kůži. Jde to s ní excelentně. Nečekal jsem to. Veritaska to nezvládala. Vrchní podávání je skvělé, měl jsem ho u průmyslové „Textimy“. Tam je to ale jiná liga, posouvala se i s materiálem zapíchnutá jehla. Tohle vrchní podávání je spíš taková nedokonalá náhražka. Ale je. Nemůžu konkrétně srovnávat, protože mám jenom Pfaff, ale nebál bych se žádného stroje. Jak jsem psal na začátku, šít budou všechny.
Martin
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A pak taky, značku Pfaff znám už desítky let, je zavedená dlouho. A Janome znám krátce. Netvrdím že ta, nebo ta druhá je horší-lepší, je to jenom subjektivní pocit.
Když se nemůžu rozhodnout, vybírám podle vzhledu. Funguje mi to. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Baba teď jsem mluvila s opravářem u nás v lokalitě (starší pán) hned mi řekl, že prý elektronický mi nikdo neopraví, že ona, když to chtěl opravit, tak na to nic nesehnal a nebo jsou ty opravy drahé
ach jo.. No asi objevolám více opravářů
@catie myslíš, že ta patka zajistí pravidelnější stehy? taky bych ty knížky případně šila na zakázku, sice kamarádům, ale tak chci, aby to nějak vypadalo ![]()
@Martin174 děkuji za reakci.. já vím, že mi bude šít i šlapací po babičce
jen řeším, jestli mi právě prošije a dobře ty knížky, co budu dělat, a taky na začátku, že nebudu mít ten overlock, tak ať to alespoň trochu vypadá.. Moje švadlena mi doporučuje Bernette, ale tak nějak jsem na to koukala a popravdě mi to moc nesedí, nevím proč.. nějak pocitově ![]()
měla jsem možnost teď něco šít na staré Veritasce.. (kterou mimochodem doporučuje pan oprvář) a teda s takovým strojem byh se navztekala..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S prošitím víc vrstev a výztuže nebudete mít zásadní problém. Ať si říká kdo chce co chce. Já jsem s Veritaskou šil takové věci, že už na pohled to bylo naprosto nemožné a prošila to. Muselo se jí pomáhat a jehly se lámaly. Ale šila. S Pfaffkou jsem prošil celtu v 12 vrstvách, se zipem a taky si s tím poradila. Je to sice trápení stroje, ale potřeboval jsem to.
Dnes je problém s opravou všeho, kde je nějaký počítač a není to čistě mechanické. Já dělal servisáka šicím strojům několik let a moderní opravit doma jde těžko, pokud to je elektronická porucha tak hodně těžko. Proto jsem volil značku, o které vím, že je na trhu hooodně let. Je sice pravda že už to není ta stará, poctivá výroba, ale dal jsem na „pocit“. Do Pfaffky jsem se koukal. Všechno je z kovu, dokonce i upínky na kabely a zpracování skvělé, čistá práce. Jeden motor pohonu, řízený „palubním počítačem“ a tři motory krokové, které řídí pohyby jehly a zoubků. Jak dlouho s ním budu šít, netuším. To dnes je opravdu o něčem jiném než bylo v době Veritasek… Ale tak je to bohužel se vším. Ani nové auto za milion nebude jezdit tak dlouho jako mi jezdila Felicie… Doufám, že to auto a šicí stroj taky budou sloužit a nejenom 2 roky. Nic víc než doufat, nám v dnešní době spotřebních věcí nezbývá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martin174 rozumím.. právě Passport 2.0. mi nedoporučují.. kvli tomu, že je tam vidět jen číslo stehnu a tím pádem není přehled a při šití člověk nevidí, jaký dlouhý a široký má steh.. doporučují mi Amition nebo Select.
Právě sama nedokážu posoudit rozdíl mezi celokovovou Ladou za nějakých 6 tis (mechanika) a Pfafem tady za nějakých 15 tis, kdo toho, že je to elektronika a má to daleko více stehů… na videu u Lady je také prošívání asi 8mi vrstev rifloviny ![]()
Pfaff bych brala všemi deseti, ale nejsem si jistá cenou, jestli opravdu využiji to, co nabízí.. chtěla jsem hlavně kvůli té patce, že je lepší, nevím, jestli vyměnitelná patka udělá stejnou službu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit