Šikana ve škole 4 třída a zrada třídní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15436
5.12.17 13:10
@BohunkaP píše:
Dcera je ve 4. třídě, tj. tento problém se táhne už nejméně PĚT let… a Ty řešíš takovou hloupost, jako že jí třídní teď řekla, že je lhářka. To je snad na celém problému jen třešnička na dortu, ne? :zed:

Dokonce z Tebe vypadne, že dcera byla u dotyčné holčičky přes noc 8o Na jejích rodičích nenajdeš nit suchou, slušné slovo pro ně nemáš - ale dítě tam na noc pošleš? 8o

Nechápu rodiče Tvého ražení, na rovinu. Tohle jsou věci, které se musejí řešit rychle, účinně a efektivně - ne je nechat několik let kvasit a potom se divit, že to vždycky někde od někoho vychrlí nějakým sopečným výbuchem, ze kterého je jen další škoda, ale řešení žádné.

Řečičky o tom, jaké má dcera v Tobě zastání, jsou jen řečičky - ve skutečnosti, „skutek utek“, to se na mne nezlob. Už dávno měla být na jiné škole, ne protrpět téměř celý první stupeň podobnými stresy a nerváky.

Psala jsem to samé, jen mírněji, o příspěvek výše. Přístup rodičů nechápu a minimálně za část zdravotních problémů dcery si mohou, podle mě, sami. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
5.12.17 13:23
@BohunkaP píše:
Dcera je ve 4. třídě, tj. tento problém se táhne už nejméně PĚT let… a Ty řešíš takovou hloupost, jako že jí třídní teď řekla, že je lhářka. To je snad na celém problému jen třešnička na dortu, ne? :zed:

Dokonce z Tebe vypadne, že dcera byla u dotyčné holčičky přes noc 8o Na jejích rodičích nenajdeš nit suchou, slušné slovo pro ně nemáš - ale dítě tam na noc pošleš? 8o

Nechápu rodiče Tvého ražení, na rovinu. Tohle jsou věci, které se musejí řešit rychle, účinně a efektivně - ne je nechat několik let kvasit a potom se divit, že to vždycky někde od někoho vychrlí nějakým sopečným výbuchem, ze kterého je jen další škoda, ale řešení žádné.

Řečičky o tom, jaké má dcera v Tobě zastání, jsou jen řečičky - ve skutečnosti, „skutek utek“, to se na mne nezlob. Už dávno měla být na jiné škole, ne protrpět téměř celý první stupeň podobnými stresy a nerváky.

Přesně tak :pankac: taky nechápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
5.12.17 13:24

SMS se daji od operatora vyzadat v podrobnem vypisu. Zkusila bych zavoalat na operatora a ten vypis si nechala poslat. Prijde proste par papiru, kde bude vypsano vse…
Bojuj za dceru trochu vic!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
5.12.17 13:30

Nechápu, jak jsi to mohla nechat zajít až takhle daleko, když jsou tam problémy už od školky. To byl takový problém trvat ve škole na tom, že holky spolu nebudou aspoň ve třídě, když už šly na stejnou ZŠ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
5.12.17 13:36
@BohunkaP píše:

Spis 8 let, jestli to ctu dobre

moje dcera se díky tomu bála chodit do školky a vlastně celé 4 roky spíš nechodila než chodila. Pak nastoupily holky do žs, kde skončily ve stejné třídě.

@brumi : Chapu, ze zmena je narocna, plus dojizdeni, ale probuh, vem ji pryc, okamzite, at uz zitra do te skoly nejde. Jak cekas, ze se to asi zmeni? Agresorka ma z tebe prd*l, ucitelka a vedeni zjevne nezakroci, netusim, na co jeste cekas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
5.12.17 13:40

Kontaktuj pedagogicko-psychologickou poradnu. Mají mechanismy, jak to řešit. Jednak někdo přijede udělat krizovou intervenci a trochu urovnat vztahy ve třídě, druhak je to trochu páka na vedení školy i učitelku, aby začali něco dělat. Ale dceru bych asi dala jinam, paní učitelka je evidentně z těch, které nesnesou kritiku a chová se jak kráva. Držím palce, ať to vyjde. A pokud budeš jednat s ředitelem, nech sepsat zápis ze schůzky, kde napíšete a podepíšete, jaký bude další postup. Klidně to můžeš napsat i ty rukou. A ještě bych si zjistila, jestli nemají problém i jiné děti a kontaktovala jejich rodiče, aby vás bylo víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
5.12.17 14:03

Mě by docela zajímala verze z druhé strany a ze strany učitelky. Zakladatelka mi přijde trochu motající se ve vlastních tvrzeních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
5.12.17 14:57
@neumisa píše:
Mě by docela zajímala verze z druhé strany a ze strany učitelky. Zakladatelka mi přijde trochu motající se ve vlastních tvrzeních.

Přiznám se, že mě to taky trochu napadlo. Popravdě si neumím představit, že učitelka řekne jen tak něco takového před třídou :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22295
5.12.17 15:04

Zakladatelko a jak se k cele situaci stavi tatinek dcery, resi to nejak nebo taky ceka, az se dcera zdravotne slozi jeste vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
5.12.17 15:09

Každá škola by měla mít určeného mezi učiteli výchovného poradce nebo preventistu sociálně patologických věcí. Ti by se měli o šikanu primárně zabývat, vyšetřování by měli vést oni. Zkusila bych je zkontaktovat a řešit to přes ně, trvala bych na řešení s případným odvoláním ke školní inspekci. Na to ředitelé velmi slyší. Dále bych trvala na přeložení agresora nebo dcerky do jiné třídy, protože bez toho se to vyřeší velmi těžko.
Mluvím ze zkušeností, něco podobného jsem před lety řešila, když jsem zdědila třídu už s rozjetou šikanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.17 15:24

Moje dcera je adeptkou na oběť šikany také. Tichá, uzavřená, nechá si vše líbit, psychicky trochu labilní. A proto chodí na Krav Maga. Tam jeden instruktor říkal, že měli taky holčičku, která byla šikanovaná ve škole od jiné holčičky. Jednou to nevydržela a té agresorce zlomila nos. Pak už konečně měla pokoj. Já to schvaluji a dobře jí tak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.12.17 16:46

Postup ze strany školy určitě není v pořádku. Obrátila bych se znovu na ředitele a pohrozila školní inspekcí, případně podat trestní oznámení na policii - pokud budete mít důkazy ty sms. Ale zas na druhou stranu - můj syn chodí do třídy s klukem, co má adhd a aspergerův syndrom, kluk má asistenta - mmch tvoje dcera nemá asistenta, chodíte do ped.-psych. poradny? Ten kluk v družině nebo na kroužku, kde asistenta nemá, neustále otravuje děti, slovně je napadá, pošťuchuje - když se někdo brání, protože věty nech mě na pokoji, nevšímej si mě, nechápe a třeba do něj strčí, tak kluk potom doma vypráví, jak mu děti ubližují, že si na něj zasedli a jeho matka to řeší ve škole. Jestli ta šikana trvá tak dlouho, tak si toho snad všimlo více dětí, ne? L.

• Citovat
  • Upravit
2780
5.12.17 17:08
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky i tatínce :). Moc prosím o radu, jsem už z toho celá zoufalá a nevím kudy kam jak to řešit co vlastně dělat. Dcera chodí už od školky do třídy s jednou holčinou nikdy si moc do oka nepadly a měly vždy mezi sebou spory, hlavně ze strany druhé dívčiny ta je rázná a podlá, moje dcera se díky tomu bála chodit do školky a vlastně celé 4 roky spíš nechodila než chodila. Pak nastoupily holky do žs, kde skončily ve stejné třídě. první rok byl docela dobrý, sem tam někaá nadávka urážka ale nic co by se mezi dětmi nedělo, druhý rok už moje dcera chodila domů s pláčem co jí zas ona druhá udělala, ve třetí tříd+ už to přitvrdilo pořádně a moje chodily stále uplakaná rozbité věci z aktovky a nakonec i ta aktovka zničená, vše práce té druhé, párkrát se stalo že mou dceru nepustila na wc a ta se bobek počůrala, řešila jsems třídní ale ta stále že mezi holkama je to v pohodě že si ničeho nevšimla a tím to pro ní skončilo. Letos máme novou třídní a je to čím dál horší, moje už se doslova školy děsí, druhá vyhrožuje, ubližuje, píše výhružné sms, dceři říká jestli doma něco řekne tak si to pěkně odskáče atd. Takže to už jsem nečekala letěla za ředitelem ten dceru vyslechl a že si pozve zbytek dětí a zkusí nenápadně zjistit co a jak. Samozřejmě vše anonymně nám bylo slíbeno. Jenže v pá už moje odmítla do školy a odpoledne mi psala maminka její nej kamarádky že třísní řekla před celou třídou žeta moje je lhářka a jen si vše neustále vymýšlí :(. Co by jste prodím dělaly dále?. Mám to ještě komplikované tím že dcera je velmi často nemocná a má i psychické problémy adhd, chronické migrény, afektivní labilitu, aspergeruv syndrom a znaky autismu. Ve ěkole si nechci nikoho proti nám poštvat ale tohle mi příjde velmi přes čáru a té třídní mám sto chutí jednu vrazit, jenže v tu chvíli mi zase oni potopí holku, už jen díky velkému počtu zameškaných hod :roll:

Tady je postup řešení https://blog.linkabezpeci.cz/…-sikanovane/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
5.12.17 18:55

@Mala.ještěrka no už jsem to zkoušela ale nikde jsem to nenašla :/. Doufala jsem že to bude v hitorii třeba nebo jen v archivu ale ani tam nic, měla to přes messenger

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.17 21:19

S šikanou mám osobní zkušenost z dětství. Z malé vesnické školy, kde nás bylo pár jsem do 6. třídy nastoupila do města, kde ve třídě bylo najednou 30 dětí. Hlavně několik kluků tam bylo opravdu zlých. Zničené školní pomůcky jsem měla každý týden, jednou málem vystřelené oko zavařovací gumou. Holky, které byly už byly vyvinutější, byly o přestávkách osahávány. Se spolužačkama jsme si stěžovaly třídní učitelce, která reagovala slovy: „co by jako na vás mohli kluci osahávat??“ Rodiče si samozřejmě všimli, že se se mnou něco děje, z veselé holky se pomalu stával zamlklý, ustrašený uzlíček nervů. Mamka tehdy šla za třídní učitelkou a ředitelem, ti se hrozně omlouvali, že to budou řešit, nicméně jsem o pololetí přestoupila na jinou ZŠ a od té doby byl klid. Ovšem myslím si, že i půlrok stačil k tomu, aby zanechal šrámy na duši, které se hojily několik let…Takže za mě určitě doporučení změnit školu nebo alespoň třídu. Prosím o zachování anonymity.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi