Šikanuje mě kolegyně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Napiš normálně stížnost nadřízenemu, holt ty musíš zjistit jakou máte v práci hierarchii, nejdřív podej stížnost vedoucí (písemně)!, poté pokud se nic neděje jdi výš a výš, pokud je to nějaký obchod, najed na jejich stránky, najdi nějaké kontakty a obvolej, oni ti poradí, kde je administrativní sídlo..pokud se to dje i před zákazníkami, nebo máš v práci alespon jednu kolegyni, která by ti to dosvědčila..další možnot ještě je, pokud ti ta co zaskakuje za vedoucí něco vyloženě vytýká, chtěj to písemně od ní, výtku s odůvodněním..už tím ji zarazíš.
Dopis nedělej moc emocionální a vyloženě v něm nevyhrožuj co bude a bla bla..vypíchni a popiš co se na pracovišti děje, že jsi několikrát na nevhodné chování kolegyn upozornovala toho a toho..určitě tam vypoiš to s tím Carem, že se jedná o velice intimní a soukromou záležitost a že tě to poškodilo, až tohle budeš směřovat k vedoucí a hlavně i k vyššímu managmentu, vypíchni jak je tototo neadekvátní chování, ale co horší, nezastání od nadřízeného nehodné této firmy, na všech tránkách mají firmy kec o tom jak dobré pracovní prostředí, zákazník se u nás cití a bla bla a že se to děje i před zákazníkam, že to poškozuje pověst firmy..jde o to, abys měla něco v ruce, nech si kopie dopisů a lísteček z pošty, žes to odeslala..
ono to bude tvrdé, jelikož budeš muset být ted hodně asertivní a nebrat si utoky kolegyn osobně, ukaž jim pak ty dopisy s tím, že uvažuješ o podání žaloby na ochranu osobnosti dle občanského zákoníku - k tomu si něco načti, obhlídni v okolí právníky (nemusíš to hned realizovat, ale at je vidět, že o tom něco víš..dej jim najevo, že s tím ted budou mít pořádné opletačky u soudu, což poškodí i firmu a může se stát, že vás vyhodí všechny..jde o to, že ty ženské na mě působí jako hodně primitivní osoby, co jsou samy rády, že mají práci, ony se zaleknou, jen nesmíš u toho vypadat jak vystrašené kuře, musíš působit hodně sebejistě..věř mi, tihle šikanatoři jsou vesměs velcí srabi..a nikdo se nechce vláčet po soudech..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@astoret naprosty souhlas do puntiku. Na me to ale zacina pusobit, ze toto je moc narocna cesta pro zakladatelku, i kdyz je to v podstate to nejjednodussi a nejrychlejsi, co jde udelat ![]()
@Attila8 a to si myslim, ze rodice udelali velkou chybu, kdyz za tebou nestali, ale nejsme v situaci, ze bychom je mohli soudit. Jen se modlim, abych jednou ja ze sveho pohledu nevidela tak zasadne zalezitosti pro me deti tak odlehcene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Attila8 píše:
@belladonna nevím co budu dělat ale vím že z nějakých bojů budu mít nervy úplně v háji, jsem stresař, takže boje s nimi mě asi položí navíc se obávám že by se to pak zhoršilo
takže než bojovat za sebe si to necháš vše líbit? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AniNevim píše:
@astoret naprosty souhlas do puntiku. Na me to ale zacina pusobit, ze toto je moc narocna cesta pro zakladatelku, i kdyz je to v podstate to nejjednodussi a nejrychlejsi, co jde udelat
@Attila8 a to si myslim, ze rodice udelali velkou chybu, kdyz za tebou nestali, ale nejsme v situaci, ze bychom je mohli soudit. Jen se modlim, abych jednou ja ze sveho pohledu nevidela tak zasadne zalezitosti pro me deti tak odlehcene.
taky myslím, že na to nebude mít psychicky, ale to je ono no, tito lidé si vždy vyberou člověka, který se neumí bránit, nebo ho zdeptají natolik, že už ani nemůže..pokud by za ní stál partner, riskla bych to a šla do toho, přeci jen..samo se to neupraví a již v této fázi zakladatelka je skoro na dně, tudíž tak jako tak, práci jinde bude hledat..mohla by pomoc psychologa, který by ji i naučil, jak najé situace reagovat, pak by zvládla se jim i postavit, či alespon uchopit emoce, protože neříkám, že to nebude náročné, ale jsme typ co razí nenechat si takovéhle veci líbit, už jen to, že jsem dospelé a svobodné osoby, tohle je naprosto primitivní a chování od velice jednoduchých lidí..normálně by se člověk snad i povznesl a řekl si, že jsou vesměs asi hodně neštastné, když toto musí dělat, usmál se nad jejich blbostí a žil dál, ale v té práci, když potřebuje ty peníze je to ds..fakt mám někdy pocit, že hloupí lidi světu vládnou..
zakladatelko, ty se jimi nenech otrávit, jsou to naprosto přízemní lidé, kvůli takovým přeci nebudeš mít zdravotní a psychické problémy, zavař jimm, nenech je myslet si jak jsou dobré, že tě zlomily!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Attila8 píše:
@belladonna nevím co budu dělat ale vím že z nějakých bojů budu mít nervy úplně v háji, jsem stresař, takže boje s nimi mě asi položí navíc se obávám že by se to pak zhoršilo
tím, že ales prominutím stáhneš zadek a necháš to být, co hůř, líbit si to si zaděláváš na to, že udou přitvrzovat a přitvrzovat, ty skončíš bez práce, doma bez peněz s pocitem méněcennosti..když se aspon pokusíš se jim postavit a nevyšlo by to, budeš mít z toho aspon dobrý pocit..nemáš co ztratit, protože když neuděláš nic, víš kam to povede..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nevím, ale řešit situaci stylem, " buď se budete chovat tak a tak nebo půjdu za nadřízenými. Tímhle stylem toho moc nevyřešíš a dočkáš se pouze odpovědi. Vy mi nebudete říkat co mám nebo nemám dělat. Jasně popiš situaci, která nese znaky moobingu a požaduj okamžité řešení celé situace. Vše zároveň i sepiš a dej vedoucí s tím, že trváš na předání jejím nadřízeným. Nech si podepsat kopii o předání. Trvej na jasném termínu dořešení celé záležitosti s tím, že očekáváš příjmutí preventivních opatření tak, aby k něčemu takovému již nedocházelo a nebyla si tedy nucena následně kontaktovat nejbližší pobočku Inspektorátu práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Attila8 píše:
V dětství jsem šikanu snášela osm let než jsem se obrnila a systematicky je pak vyloženě vybila. Rodiče mi nepomohli i když jsem chtěla změnit školu, vždy mi řekli že se musím naučit postavit problému a bránit se. Chodila jsem dom zbitá, oškubaná, ve druhé třídě mě nechtěly pustit na WC až jsem se počůrala. O prázdninách před šestou třídou se ve mě ale něco zlomilo a do šesté třídy jsem šla s hlavou nahoru hned v září jsem dobila slavnou šéfku clanu a celou ZŠ jsem pak řešila rvačkou, pak jsem se rvala i s klukama stačila blbá poznámka na mou osobu a hned měli pěstí na nos, jenže tak to nemůžu řešit teď, i když by to pro mě bylo jednodušší, je fakt že za sviňárnu ode mě dostala na budku i ta co mě teď opět psychicky ničí, ale já už dávno zapomněla na to co bylo, ona asi ne. A mstí se což je infantilní ale co se dá dělat
Příspěvek upraven 10.12.20 v 12:16
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsen prudke povahy rozkopla bych jim sandale
a manzel by je v obchode pred lidma ztrapnil takovm zpusobem ze by nemocenskou a psychiatra meli oni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Attila8: a co vyřeší marodka? jednou se tam budeš muset vrátit..jako..bud se seber a nakopej je do..nebo dej výpoved..jako pokud ti nic není na maridce dlouho nebudeš a co se změní, tohle není řešení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím nechat anonym, je to citlivé téma.
Šikanu jsem zažila na vlastní kůži. Bohužel. Šikanovala mě šéfová. Nikam jsem si stěžovat jít nemohla. Zkusila jsem si to s ní párkrát vyříkat. Na pár dní to pomohlo, ale po každém vyříkání se to vždy o něco zhoršilo. V práci jsem vydržela 21 měsíců, nejdéle ze všech zaměstnanců.
Odešla jsem psychicky úplně vydeptaná. Je to už tři roky, ale pořád nejsem úplně v pořádku. Po mém odchodu mě pomlouvala u mých bývalých klientů i kolegů. Zkoušela mě dokonce obvinit ze zpronevěry… Já se styděla vystrčit i nos z baráku, uzavírala jsem se do sebe, ztratila jsem víru v sama sebe.
Peněz jsme taky tenkrát s manželem neměli na rozdávání, ale nějak jsme to zvládli. Zpětně mi manžel řekl, že jsem měla odejít dřív… Málokdo mi ale tenkrát věřil, jak hrozné to tam bylo. Dokonce ani moji rodiče ne. Mysleli si, že jsem přecitlivělá. Nadřízená působila na první pohled jako úžasná ženská (krásná, sebevědomá), já tlustá a s nízkým sebevědomím. S lidmi to uměla - byla to typická manipulátorka.
Kvůli údajné zpronevěře jsem pak měla tahanice s policií. Bývalí kolegové mi poslali dobrozdání, v nichž vylíčili situaci ve firmě. Nakonec jsem byla zproštěna všech obvinění a našla si i novou práci. Psychicky v pohodě nejsem dodnes. Chodila jsem opakovaně k psychologovi. Ale postupně se to lepší. Velkou sílu mi dávají moje děti.
Držím palce, ať se to u tebe vyřeší nějak přijatelně. Dávej na sebe pozor ![]()
- Citovat
- Upravit
Nevěřím.
Nezlob se na mě, ale bohužel tvůj příspěvek na mě působí dost přehnaně až vymyšleně.
Možná se pletu, ale opravdu mi to nepřijde jako úplná pravda. Spíš mi to přijde jako jedna naše kolegyně když jsem pracovala v obchodě s oblečením. Byla totálně psychicky nevyrovnaná. Hlavně byla totálně mimo. Nesnáším ji dodnes. Já totiž nesnáším typy, co si hrajou na chudinky a přitom jsou jen neschopný. Randila s mladým chlapem, přitom doma 2 děti a manžel. Strasněj tlusťoch. Ona nejedla, nepila, protože dělala fitness a aby mohla být co nejvíce vyrýsovaná na soutěži, pak ji vykolejila i např. poznámka Adélo, kdy půjdeš na pauzu? - její reakce totálně emočně vypjatá až se ji třepaly ruce, že se ji nikdo zatím nezeptal a že nevěděla kdy. No troll jako totální. Měla prostě se zeptat kdo kdy de a nebo kdy chce jít ona a normálně se domluvit, tak jako jsme to dělaly každou směnu. Samozřejmě, že jakmile se zavřely dveře od skladu tak, to pro nás byla labilní dámské přirození na 4 písmena. Ještě když mluvila, tak mrkala a dívala se do země. Taková troska, co pak na FB dávala každej den nový příspěvky s citáty. Totálně mimo ženská, nejdřív nám tvrdí, že cvičení je lepší jak sex, pak tvrdí že ji je přednější jít do posilovny, než se starat o děti - její manžel tam byl v práci několikrát a hádali se před náma, atˇ se postará o děti, že on musí pracovat - jet na služebku a ať ona přijde domů a nechodí aspoň jednou do posilovny. Dokonce několikrát nevyzvedla děti z družiny, protože šla do fitka. Přitom to nebyla žádná kráska která si udělá silikony a má vymakaný tělo jak bývaj ty fitness holky. Ona měla mastné vlasy jako hřebíky, furt ty mrkající oči, hnusnej pupík vyvalenej dopředu, byla spíše šlachovitá než svalnatá a prsa měla nejspíš na zádech. Některé Vás napadne, že sem ji záviděla …… ale
opravdu ne. Nebylo co. Já jen prostě nesnáším typy, jako tu píše autorka, že ji řekly nas*** apod. tomu prostě nevěřím. Navíc, já v obchodě dělala několik let. Přijde holka, která po pár hodinách je naprosto soběstačná a tu práci si najde a vidí ji. Pak je třeba typ co je línej jako prasátko, ale nad kterým musíte stát aby něco udelal, ale taky nakonec tu práci udělá dobře. A pak je to typ jako ADÉLA totální bezmozek, kterej neumel nic. Např. se ptala JAK má utírat prach. Na kase lidi vždy fronta, katastrofa!!!……. a to tam pracovala 1,5roku! Naopak šéfka obchodu ji znala už déle a byla to strasnej slaboch, nedokázala nikdy nikoho vyhodit, ikdyz ten člověk potápel celej tým a díky lidem jako Adéla jsme MY museli dřít 2× tolik.
Takže mi ten autorčin příspěvek zní jakoby to psala ta naše Adéla. Lhářka, která před šéfkou vše zveličovala, nafukovala a hrála si na chudinku, protože se samozřejmě ihned rozbrečela a začala se třepat. A rada pro autorku: Evidentně toho psychiatra potřebuješ, když se hroutíš kvůli něčemu, co normální lidi řeší denně.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nezlob se na mě, ale bohužel tvůj příspěvek na mě působí dost přehnaně až vymyšleně.Možná se pletu, ale opravdu mi to nepřijde jako úplná pravda. Spíš mi to přijde jako jedna naše kolegyně když jsem pracovala v obchodě s oblečením. Byla totálně psychicky nevyrovnaná. Hlavně byla totálně mimo. Nesnáším ji dodnes. Já totiž nesnáším typy, co si hrajou na chudinky a přitom jsou jen neschopný. Randila s mladým chlapem, přitom doma 2 děti a manžel. Strasněj tlusťoch. Ona nejedla, nepila, protože dělala fitness a aby mohla být co nejvíce vyrýsovaná na soutěži, pak ji vykolejila i např. poznámka Adélo, kdy půjdeš na pauzu? - její reakce totálně emočně vypjatá až se ji třepaly ruce, že se ji nikdo zatím nezeptal a že nevěděla kdy. No troll jako totální. Měla prostě se zeptat kdo kdy de a nebo kdy chce jít ona a normálně se domluvit, tak jako jsme to dělaly každou směnu. Samozřejmě, že jakmile se zavřely dveře od skladu tak, to pro nás byla labilní dámské přirození na 4 písmena. Ještě když mluvila, tak mrkala a dívala se do země. Taková troska, co pak na FB dávala každej den nový příspěvky s citáty. Totálně mimo ženská, nejdřív nám tvrdí, že cvičení je lepší jak sex, pak tvrdí že ji je přednější jít do posilovny, než se starat o děti - její manžel tam byl v práci několikrát a hádali se před náma, atˇ se postará o děti, že on musí pracovat - jet na služebku a ať ona přijde domů a nechodí aspoň jednou do posilovny. Dokonce několikrát nevyzvedla děti z družiny, protože šla do fitka. Přitom to nebyla žádná kráska která si udělá silikony a má vymakaný tělo jak bývaj ty fitness holky. Ona měla mastné vlasy jako hřebíky, furt ty mrkající oči, hnusnej pupík vyvalenej dopředu, byla spíše šlachovitá než svalnatá a prsa měla nejspíš na zádech. Některé Vás napadne, že sem ji záviděla …… ale
Takže mi ten autorčin příspěvek zní jakoby to psala ta naše Adéla. Lhářka, která před šéfkou vše zveličovala, nafukovala a hrála si na chudinku, protože se samozřejmě ihned rozbrečela a začala se třepat. A rada pro autorku: Evidentně toho psychiatra potřebuješ, když se hroutíš kvůli něčemu, co normální lidi řeší denně.opravdu ne. Nebylo co. Já jen prostě nesnáším typy, jako tu píše autorka, že ji řekly nas*** apod. tomu prostě nevěřím. Navíc, já v obchodě dělala několik let. Přijde holka, která po pár hodinách je naprosto soběstačná a tu práci si najde a vidí ji. Pak je třeba typ co je línej jako prasátko, ale nad kterým musíte stát aby něco udelal, ale taky nakonec tu práci udělá dobře. A pak je to typ jako ADÉLA totální bezmozek, kterej neumel nic. Např. se ptala JAK má utírat prach. Na kase lidi vždy fronta, katastrofa!!!……. a to tam pracovala 1,5roku! Naopak šéfka obchodu ji znala už déle a byla to strasnej slaboch, nedokázala nikdy nikoho vyhodit, ikdyz ten člověk potápel celej tým a díky lidem jako Adéla jsme MY museli dřít 2× tolik.
Je to sice stará diskuze, ale třeba si to někdy přečteš.
Snažila ses tu obhájit, ale je tojenom tvůj úhel pohledu. Jsi ukázkový šikanátor a ještě tu své myšlenkové pochody popisuješ, jako by byly v pořádku. ![]()
Chováš se v práci neprofesionálně, porušuješ zákony. To, že někdo nevyhovuje tvým standartům neznamená, že jej budeš ničit. Kvůli takovým, jako jsi se spousta lidí trápi, nebo si dokonce sáhnou na život. Zamysli se nas sebou a vyhledej pomoc odborníka. Třeba zjistíte, proč to děláš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, mas odejit, ze te vystvou? Ja bych se na ne z vysoka..delala si svoje a nic bych si z nich nedelala, daji ti po*eb, zes neco neudelala? Pokrcila bych rameny a rekla, ze delas co stihas, ze si to muzou dodelat, vubec bych se jich nevsimala. Co se ti stane, vyhodi te, tak at..mela bych je na haku, ale ja jsem asi jina povaha, mne tohle nerozhazi.
Je na tom nejvic bavi, ze ty to prozivas, hod to ta hlavu, je to jen orace a jeste podradna, mas svuj zivot, rodinu, tohle..to je nic, ony jsou nicky, proc se s nimi zatezovat, delej si svoje, jestli maji problem, at si maji, mej usmev na tvari, nenech se rozhodit, nesnizuj se na jejich uroven, nedelej z nich vedu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit