Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My dávali panadol na noc a ještě při pláči mazali gelem na zoubky, dá se koupit v lékárně. Mladší měla ke každému zubu ještě horečku kolem 40 stupňů ![]()
@mipiro naprosto normalni. To jen tim, ze doted byl pohodak a bez place, o to vic vnimate rozdil. Nepisete kolik malemu je. U prvni dcery jsme vedeli o zubech jen u prvnich, pak uz byl klid. S druhou vime zatim o vsech. A to jich ma 8 a rosteji to ve vlnach-vzdy vic najednou. Vydrzte. Zkuste mazat… panadol spis na noc a v case nejvetsi krize.
@mipiro za mě teda tady tyto stavy byla spíše nějaká viróza, než bolest zubu. Mohlo to být z tepla nebo něco v břiše, těch viroz je mraky.
Syn je pan bebinko a každý zub proziva dost, ale spis tím, ze nespi v noci anebo se 15× vzbudí knouranim. Používám i homeo cipky Viburcol na uklidnění, za mě super, doporucuju. Na homeo jsem nikdy nějak nevěřila, ale tohle je pecka. Když je syn nějaký protivny, tak soupnu a dobrý
každopádně když byly nejhorší noci, taky jsem dávala Nurofen, ale po něm teda syn spal vždycky, když ho přešla bolest… a taky měl ke každému zubu obr boule v puse a když mu rostly nahoře, tak je měl dokonce cerne, jak se mu tam udělaly krevní sraženiny a myslela jsem, ze mu porostou cerne zuby… ale hysterie neměl k zubum, vždycky nějaká virozka, k zubum byl protivny 24/7 ![]()
Já vím o každém zubu, který malému roste. Tři, čtyři dny je ubrečený, vzteklý a nedá se s ním absolutně nic. V noci se budí, pláče, pomáhá jedině Nurofen, pak se alespoň trochu vyspíme oba. Do toho má vždycky ošklivou rýmu a průjem. O jedničkách a dvojkách jsme nevěděla, od té doby je to jako na houpačce, je mu 19 měsíců. Když ale takhle usedavě plakal a cpal si ruce do pusy naposled, měl zánět středního ucha.
Zánět středního ucha mě taky napadl, ale teplotu právě nemá vůbec a našla jsem mu na dásni 3 bílé tečky, může to být zub? Jinak se hrozně vztekal u pití, jakmile dostal flašku do pusytak řev. Jinak zase ráno je v pohodě, hladový, ale pořád s rukama v puse a slinta. Jinak je mu 5 měsíců