Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Tosidelassrandu píše:
A proč ten humus kupuješ, když te tak pohoršuje cena?
Třeba jí děti nepijí vodu. Já bych jí taky v dětství nevypil. Ano, jde o zvyk, ale dítěti, pokud je na to zvyklé, nemůžeš ze dne na den dát vodu. Diskuze je o zvyšujících se cenách, ne o tom, zda je dobré pít šťávu nebo ne. To je fakt přínos tyhle výkřiky.
@mokkk píše:
Zkus vysvětlit dítěti, že šťáva je zbytné zboží. U nás je to základA to mě právě na tom tak naštvalo, že oni ví, že rodič to většinou koupit musí a tak to takhle nesmyslně nastřelí.
Syn pije ovocné čaje, džusy, maximálně když někde jsme tak mu koupím Kubík Watter. Sirupy jsou obarvený cukr, zbytna věc.
Včera jsem v Bille viděla Margitou za 29,90 Kč. To člověka hned přejde chuť.😀
@Matt 02 píše:
Třeba jí děti nepijí vodu. Já bych jí taky v dětství nevypil. Ano, jde o zvyk, ale dítěti, pokud je na to zvyklé, nemůžeš ze dne na den dát vodu. Diskuze je o zvyšujících se cenách, ne o tom, zda je dobré pít šťávu nebo ne. To je fakt přínos tyhle výkřiky.
Tak pokud je někdo tak praštěnej a navykne dítě na sladký pití, místo toho, aby od mimina daval vodu, tak nemá právo si stěžovat na sirup za 90.
@Tosidelassrandu píše:
Tak pokud je někdo tak praštěnej a navykne dítě na sladký pití, místo toho, aby od mimina daval vodu, tak nemá právo si stěžovat na sirup za 90.
To je věc názoru, mě zas přijde blbě dávat dítěti vodu, pak podle mě se utrhne z řetězu a jen co bude mít příležitost, bude lemtat litry koly. Myslím, že všeho s mírou, trochu cukru do vody neuškodí, když se dítě normálně hýbe a nemá problémy s váhou. Odříkaného největší krajíc. Já dneska piju vodu, ale jako dítě ne. Měli jsme doma vždycky na výběr, sladkosti nám nebyly zakazovány a stejně tak sladký pití a do žádných extrémů jsme to nehnali, spíše si jen dobarvovali vodu. Ale to je každého věc, nicméně to není smysl diskuze, není to bio eko diskuze, ale diskuze o zdražování. Takže tvé příspěvky jsou mimo mísu.
A to je přesně důvod, proč takový sajrajty nekupovat…jedině tím dáš výrobci a prodejci najevo, že takhle tedy ne…Argument, že děti čistou vodu nepijí nebo nechtějí je úplný nesmysl. Nikdy jsme to nekupovali, děti to ani ve školce/škole - kde jim je to nabízeno, nechtějí, dají si raději čistou vodu.
Tak si udělej domácí, vyjde Tě to levněji a nebude to taková kejda.
@Liberalissima píše:
Z ceny Ramy a Flóry jsem teď málem odpadla, a to je fakt nebyli zvyklí řešit, jestli něco stojí a pár korun víc či míň, ale tohle už je fakt extrém
Naši jezdili vždycky pro ramu do Německa - v akci necelé euro a tady byla za 60. My vždycky brali to mazaci bonjour v akci za 20, ale když to vylezlo na 55 Kč tak to radši vezmu za 60 máslo ![]()
@Salorka a pak tyhle děti, když už chodí ze školy bez rodičů, tak udělají nálet na první večerku, co je po cestě a skupuji hnusy největší. Většinou celá třída, bez rozdílu, čím barevnější, tím lákavějši.
Ono se to střídá. Já beru pokaždé Hello hustý sirup a ten stojí kolem 50 Kč. A Jupí, které bývalo levnější teď stojí 80 Kč. V Jednotě.
@mado píše:
@Salorka a pak tyhle děti, když už chodí ze školy bez rodičů, tak udělají nálet na první večerku, co je po cestě a skupuji hnusy největší. Většinou celá třída, bez rozdílu, čím barevnější, tím lákavějši.
Nevím jestli teda na základních školách je nějak limitovaný prodej sladkostí, ale vím, že na střední co tu máme mají automat ve kterém jsou paradoxně jenom sladkosti a sladké vody. A vedle něj automat na,,kávu,, takže ani nikam nemusí chodit. Kdo zapomene svačinu, tak má smůlu, dají se koupit jenom sladkosti.
@dreamis ve školách je to limitované, ale oni si ty pytle brambůrků stihnou koupit cestou do školy.
@mokkk píše:
Zkus vysvětlit dítěti, že šťáva je zbytné zboží. U nás je to základA to mě právě na tom tak naštvalo, že oni ví, že rodič to většinou koupit musí a tak to takhle nesmyslně nastřelí.
Asi jsi na to sladké dítě zvykla. A ne, rodiče to koupit nemusí.
@AjaF píše:
Asi jsi na to sladké dítě zvykla. A ne, rodiče to koupit nemusí.
Uznávám, že to koupit nemusím. Ale ráda bych řekla, že znám děti z rodin, kde cukr bylo odmala sprosté slovo (ideálně ještě mouka a další bílé „jedy“) a děti si s prvním kapesným nekupují nic jiného než sladkosti. A v kombinaci se sezením u počítače jsou v pubertě jak koule. Dcera nemá problémy ani s nadváhou ani se zubním kazem, jinak bych to nekupovala.
@hospodki píše:
Naši jezdili vždycky pro ramu do Německa - v akci necelé euro a tady byla za 60. My vždycky brali to mazaci bonjour v akci za 20, ale když to vylezlo na 55 Kč tak to radši vezmu za 60 máslo
navíc máslo už se dá koupit i za 36
@mokkk píše:
Uznávám, že to koupit nemusím. Ale ráda bych řekla, že znám děti z rodin, kde cukr bylo odmala sprosté slovo (ideálně ještě mouka a další bílé „jedy“) a děti si s prvním kapesným nekupují nic jiného než sladkosti. A v kombinaci se sezením u počítače jsou v pubertě jak koule. Dcera nemá problémy ani s nadváhou ani se zubním kazem, jinak bych to nekupovala.
Ale tady nejde o to, zda je to zlo, ale ze nadavas prodejcum, ze to delaji schvalne, protoze je to zakladni potravina pro deti, coz neni.
Chapala bych nadavani na cenu ovoce, zeleniny, mlecnych vyrobku, ale ne na cenu sirupu.
Příspěvek upraven 19.02.23 v 12:41