Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Přijde vám normální, že Tesco prodává běžné šťávy za 80-90Kč, kromě jejich privátní značky za 45 Kč? To snad spadli z jahody na znak. Jinde se dají naštěstí koupit normálně. Možná si zavedli nějakou extra daň na cukr. Mě to teď tak rozhodilo, že jsem kvůli tomu zrušila celou objednávku na dovoz. To si radši dojdu nakoupit někam jinam. Blbá šťáva.. Láhev prosecca v Lidlu teď stojí míň.
Nekupuji a mam klid
Delam si doma nebo piju cistou vodu. Nejlepsi zpusob, jak dat prodavajicimu najevo, ze je cena mimo (at uz je objektivni, nebo ne), je to proste nekupovat…kor zbytne zbozi ![]()
Ale koukla jsem se pro zajimavost na letak Billy, co tam maji ted ted v akci je taky za 95 puvodni cena, tak asi ted normos? ![]()
Příspěvek upraven 18.02.23 v 19:20
Ja kupuju jen v akci
nejradsi mam Hello extra husty multivitamin ![]()
Ano, přijde mi to normální, prostě má každé zboží víc cenových hladin. Mimochodem, tuším Yo sirup (pokud nepletu název) stál 90 Kč už někdy v roce 2008, kdy jsem si to kupovala na vejšce. To bylo taky naposledy, kdy jsem podobnou sra.ku pila a nechápu, že to někdo starší 25 let vůbec pije a kupuje.
@beruska9 píše:
Nekupuji a mam klidDelam si doma nebo piju cistou vodu. Nejlepsi zpusob, jak dat prodavajicimu najevo, ze je cena mimo (at uz je objektivni, nebo ne), je to proste nekupovat…kor zbytne zbozi
@mokkk přesně, předražené věci nekupuji a čekám na akce, ony vždy někde jsou potraviny v akci za cenu téměř stejnou, jako byla před zdražováním,
sirup za 90,–, Floru za 99 a cukr za 54 fakt ne
Normální cena to není, za obarveny cukr. Zbytna věc, i kdyby to stalo 5 Kč, tak nekoupím. ![]()
@beruska9 píše:
Nekupuji a mam klidDelam si doma nebo piju cistou vodu. Nejlepsi zpusob, jak dat prodavajicimu najevo, ze je cena mimo (at uz je objektivni, nebo ne), je to proste nekupovat…kor zbytne zbozi
Zkus vysvětlit dítěti, že šťáva je zbytné zboží. U nás je to základ
A to mě právě na tom tak naštvalo, že oni ví, že rodič to většinou koupit musí a tak to takhle nesmyslně nastřelí.
No napsala jsi to tak, že prodávají sirupy s běžnou cenou 80-90 Kč nyní za 45 (kromě privátních značek), to je za mě cajk ![]()
Mně už v obchodě nepřipadá normálního nic, pokud se věci které kupuji zdražili hodně tak si vždycky počkám až jsou ve slevě. Přestala jsem kupovat do zásoby, a beru jen to co nutně potřebuji. A taky to nese ovoce, už není tolik zbytků, zužitkuji skoro vše.
Jo, ať si určí cenu jakou chtějí, je mi to naprosto jedno. Sirup si dělám vlastní a máme lahev na pěkně dlouho, děti jsou naučený na vodu nebo neslazený čaj. Sirup si dám občas já nebo manžel, když mám chuť trochu prasit.
@Prosimklid píše:
Ano, přijde mi to normální, prostě má každé zboží víc cenových hladin. Mimochodem, tuším Yo sirup (pokud nepletu název) stál 90 Kč už někdy v roce 2008, kdy jsem si to kupovala na vejšce. To bylo taky naposledy, kdy jsem podobnou sra.ku pila a nechápu, že to někdo starší 25 let vůbec pije a kupuje.
Yo sirup stával v Praze 55Kč v době, kdy u nás začal. A bylo to na tu dobu strašně moc. Dvojnásobek oproti jiným šťávám.
@mokkk píše:
Zkus vysvětlit dítěti, že šťáva je zbytné zboží. U nás je to základA to mě právě na tom tak naštvalo, že oni ví, že rodič to většinou koupit musí a tak to takhle nesmyslně nastřelí.
Stačí nenaučit a pak kupovat nemusíš.
Pokud mi dojdou domácí, tak kupuju pouze v akcích. Naštěstí dokážeme pít i čaje a vodu.
@mokkk píše:
Zkus vysvětlit dítěti, že šťáva je zbytné zboží. U nás je to základA to mě právě na tom tak naštvalo, že oni ví, že rodič to většinou koupit musí a tak to takhle nesmyslně nastřelí.
Rodič to koupit musí? No jak sis děcka naučila…moje dítě v životě doma sirup nemělo - u babičky asi jo, ale doma pijeme vodu s citronem nebo čaj
Pak nemusím mít úvahy typu „Tesco ví, že rodiče musí kupovat sirup, tak ho zdražíme“ ![]()
@mokkk píše:
Musí? Opravdu? Mám 2 děti a pijou vodu
(už 9 let). Když je to nikdo nenaučí, tak to pak nemusíš kupovat.