Sirup za 90 kč?!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
18.2.23 20:01
@mokkk píše:
Přijde vám normální, že Tesco prodává běžné šťávy za 80-90Kč, kromě jejich privátní značky za 45 Kč? To snad spadli z jahody na znak. Jinde se dají naštěstí koupit normálně. Možná si zavedli nějakou extra daň na cukr. Mě to teď tak rozhodilo, že jsem kvůli tomu zrušila celou objednávku na dovoz. To si radši dojdu nakoupit někam jinam. Blbá šťáva.. Láhev prosecca v Lidlu teď stojí míň.

Nekupuju to. Přijde mi to drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
18.2.23 20:01

@mokkk @krajta : na 4 litry vody cca 25 kvetu a 100g kyseliny citronove, nechat louhovat 24hodin. Zcedit a prevarit se 4kg cukru. Nalit do lahvi (ty musi byt vyvarene, resp. ja je poradne umyju a proleju varici vodou, i vicka). Zavru, zabalim do nekolika vrstev uterek a do deky a necham pomalinku chladnout.
Mame je pak ve sklepe…
Jestli mi tu a tam jedna lahev chytne plisen tak vetsinou zjistim, ze ma blbe vicko…jak mam tendenece je pouzivat furt dokola, holt obcas nektere pak uz nedrzi.
Mame tady tu predlonskou varku, ktera byla delana do novych lahvi a jsou ok vsechny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2588
18.2.23 20:02
@welovefashion píše:
Ten hello kiwi, co je v tescu za 45 jsem kupovala včera v lidlu za 21,9 ;)

Jo, já taky :D Jenže právě měli jen ten kiwi, no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
18.2.23 20:08
@mokkk píše:
Jo, já taky :D Jenže právě měli jen ten kiwi, no..

U nás měli 3 druhy, jahoda kiwi, multivitamin, ale děti rády kiwi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2588
18.2.23 20:10

@beruska9 Díky, uloženo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
18.2.23 20:11
@beruska9 píše:
No ten rok ve sklepe uplne v klidu, jen to chce dobre lahve…my to vetsinou teda vypijeme driv :mrgreen:
A ja ted nasla zapomenute predlonske a taky ok :nevim:

Dobre lahve… myslis nějakou sklenenou lahev se zavarovacim vikem? Pardon ze se ptam jak bl.bec. nejak me nenapada v cem by to vydrzelo :)

• Citovat
  • Upravit
74217
18.2.23 20:15
@smile_xxx píše:
A jaké používáš láhve? Žádné doma nemáme. Tak že bych pár koupila a zkusila sirup na zkoušku.

Nemám ráda tyhle domácí sirupy. Ale otec je vyrábí. Kupuje na to flašky, které se používají na slivovici třeba. Mají dobré zavírání. Třeba tyhle.
 https://www.oriondomacipotreby.cz/…0-5-l-127706?…

Seženeš je i v prodejnách domácích potřeb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
18.2.23 20:17
@smile_xxx píše:
Když zdražily šťávy a měly stát víc jak 5 Kčs, tak je u kámošky doma přestali nakupovat. Přestali nakupovat i cigarety, a ona pak musela tátovi balit cigarety z tabáku do těch průsvitných papírků. Dokud jich nebyl určitý počet, tak nemohla jít ven. Ale ona byla o 4 roky starší než já.

My mívali domácí z jahod. Dělal děda. My pijeme povětšinou jen vodu. Občas koupíme něco ochuceného, máme 100% džusy. Dítě je schopné to vypít neředěné, já ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
18.2.23 20:23

V tescu se vyplati nakupovat už jen s tou jejich kartou. to jsou pak dobré ceny, jinak draho. Sirupy jsem ted brala v lidlu myslim a v albertu. ty husty hello.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
18.2.23 20:46
@Tajemnadama píše:
Dobre lahve… myslis nějakou sklenenou lahev se zavarovacim vikem? Pardon ze se ptam jak bl.bec. nejak me nenapada v cem by to vydrzelo :)

Babička používala menší zavařovačky jako na okurky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
18.2.23 21:34

@smile_xxx @Tajemnadama : ja mam sbirku bud po alkoholu, ale moc toho nevypijeme, nebo mam treba i sklenene od mleka, i do zavarovacek to obcas dam, hlavne, kdyz jine dojdou…jednou jsme dokupovali uz nevim, co to bylo, z nejake prodejny lahvi, nebo vim, ze nekdo pouziva takove ty zaklapovaci, prodava treba Ikea…ono je to fuk, ale musi tesnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
18.2.23 21:43
@stinga píše:
@mokkk přesně, předražené věci nekupuji a čekám na akce, ony vždy někde jsou potraviny v akci za cenu téměř stejnou, jako byla před zdražováním,
sirup za 90,–, Floru za 99 a cukr za 54 fakt ne

Přesně a mě přijde, že teď poslední dobou jsou ještě potraviny v akci levnější, než třeba před Vánoci. Když to není v akci, tak je to pořád za cenu po zdražování, ale v akci to je ještě možná méně, než dříve bez akce. My nakupujeme jenom v akci, vždycky a pořád. Za ty šílené ceny nikdy nic, vždycky se to dá sehnat jinde levněji, kór ty věci, které člověk životně nepotřebuje a taky v akci nakupujeme do zásoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18668
18.2.23 22:07

Hele já odmitla koupit musli za 130 kdy před rokem stalo 60 bez akce a za 40 v akci. @Matt 02 Taky mi prijde, ze trochu zlevňuje. Napr máslo se da bezne sehnat za 40 v nějaké akci. Kvalitní sunka cca 20-23/100g… jen teda salatovka v Lidlu za 35 me rozesmalo… takovej prcek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák