Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Havlova píše:
Stačí nenaučit a pak kupovat nemusíš.
Ja treba nedladke piti proste pit nemuzu…je mi z toho blbe od zaludku a myslim, ze jsou v zivote horsi veci… je to jakomse vsim… doam u nas nikdo nesladil ani caj ani kafe nepily stavy a kdyz tak domaci…ale ja extremy u vseho povazuji za skodlive… takze cpat se cukrem nebi tvrdit, ze zit se musi absolutne bez nej…0jako se tvrdi, ze zvyk je snidat a nesnidat… ja a byvaly byvhom bez snidane neodesly z domu, ani jedno dite neni svhopne snidat driv nez 1-2 hodiny po probuzeni… takze NE mnoho veci neni jen o zvyku a nauceni… samozrejme, ldyz nebudu mit na vyber a budu v koncentraku tak jilt zvladnu a rada jen vodu, ale nastesti zivot jako koncetrak nemam… takze nekourim, alkohol tak 2× za rok 2dc:) atd, tal si zase koupim bezovy yo sirup v akci za 64,90, ltery mi vydrzi vic jak mesic.. stve me, ze tam neni cukr, ale glukozofruktizovy sirup… ale zatim nej co jsem mela ![]()
A jinak obecne patrim k lidem, ltere radsi vic vydelavaji nez zbesile setri ![]()
Příspěvek upraven 19.02.23 v 14:43
@Matt 02 píše:
To je věc názoru, mě zas přijde blbě dávat dítěti vodu, pak podle mě se utrhne z řetězua jen co bude mít příležitost, bude lemtat litry koly. Myslím, že všeho s mírou, trochu cukru do vody neuškodí, když se dítě normálně hýbe a nemá problémy s váhou. Odříkaného největší krajíc. Já dneska piju vodu, ale jako dítě ne. Měli jsme doma vždycky na výběr, sladkosti nám nebyly zakazovány a stejně tak sladký pití a do žádných extrémů jsme to nehnali, spíše si jen dobarvovali vodu. Ale to je každého věc, nicméně to není smysl diskuze, není to bio eko diskuze, ale diskuze o zdražování. Takže tvé příspěvky jsou mimo mísu.
Mně zase přijde fajn děti naučit, že na pití je voda a limonády a pod. jsou laskomina. Takže nemám problém dětem koupit v kině pepsi nebo na výletě kofolu, ale doma nechť si napustí vodu z kohoutku nebo uvaří čaj ![]()
@Jahru píše:
Mně zase přijde fajn děti naučit, že na pití je voda a limonády a pod. jsou laskomina. Takže nemám problém dětem koupit v kině pepsi nebo na výletě kofolu, ale doma nechť si napustí vodu z kohoutku nebo uvaří čaj
Tak nějak. Vzhledem k tomu, že má miminka mají 17 a 29 let, tak už se asi neutrhnou. Ono to chce vyvážit - jídlo, sladkosti, pití atd. Každý extrém je špatně.
@smile_xxx píše:
Takže by šlo rozmixovat ovoce dle uvážení, zředit vodou, smíchat s erythritolem a vařící nalít do lahví? Nikdy jsem s erythritolem nepracovala. Pečený čaj nemám ráda.
Nikdy jsem nedělala sirup, ale pokud v tom čaji funguje erythritol jako dostatečný konzervant, předpokládám, že by to tak mělo být i při výrobě sirupu.
Takže v podstatě ano, když se dívám na recept na jahodový sirup. Tak tam používají jahody, vodu, kyselinu citronovou, svaří, rozmixují a přecedí a na tuto hmotu použijí jedna ku jedné cukr, já bych dala erythritol a imho to bude fungovat. Jen bych nedělala velké várky, netuším jak dlouhou to bude mít trvanlivost. Ten čaj mám raději v ledničce (ale to i proto, že používám takové ty baculaté sklenice, ne klasická víčka).
@Jahru píše:
Mně zase přijde fajn děti naučit, že na pití je voda a limonády a pod. jsou laskomina. Takže nemám problém dětem koupit v kině pepsi nebo na výletě kofolu, ale doma nechť si napustí vodu z kohoutku nebo uvaří čaj
Souhlasím. Byla jsem minulý týden na návštěvě u kolegyně, měla doma vnoučky, 2 chlapečky 5 a 7 let. Oba dost obézní, pijou jenom Colu nebo Mirindu, ani tu vodu se šťávou nechtějí. K jídlu samý hranolky, sušenky, na špenát s volskym okem se tvářili, jako by je chtěla otrávit. O pohybu ani nemluvím, oba mají svůj tablet a je problém, aby šli s babičkou aspoň do obchodu. Ona je z toho dost nešťastná, ale řešení to nemá, když syn se snachou v tom žádný problém nevidí.
@stinga píše:
taky pěkné, možná měla zakladatelka diskusi hodit o rajčatech, aspoň by nebylo tolik hejtů o zbytnosti sirupu
To by se zase dozvěděla, že je zima a co čeká, že si má koupit mrkev.
@TO_IT píše:
To by se zase dozvěděla, že je zima a co čeká, že si má koupit mrkev.
no to je pravda
@Betty MacDonald a syn se snachou jsou taky kulatý nebo je to pro ně jen pohodlnější?
@Magical-eyes píše:
@Betty MacDonald a syn se snachou jsou taky kulatý nebo je to pro ně jen pohodlnější?
Syn je vysoký, svalnatý, snacha menší, ne úplně štíhlá, ale ani tlustá. Spíš jde o to pohodlí, jsou oba dost pracovně vytížení.
@mado píše:
@Salorka a pak tyhle děti, když už chodí ze školy bez rodičů, tak udělají nálet na první večerku, co je po cestě a skupuji hnusy největší. Většinou celá třída, bez rozdílu, čím barevnější, tím lákavějši.
No nevím… zrovna moje dítě i když má tu možnost - restaurace, dovolená, tábor… dá si raději čistou vodu. Je to o přístupu, ne o tom že něco zakazuju…od malinka jsou takhle vedený a jim samotným to vůbec nevadí. Volbu má, ale prozatím si vždy dal čistou vodu
@Jahru píše:
Jo každý si to udělá po svém, co si myslí, že je nejlepší. My měli doma ke všemu přístup, sladkosti pořád, šťávu taky i brambůrky a tak. Samozřejmě i normální jídla uvařená, jogurty, ovoce, zeleninu, lupínky. Ne jen čokolády a pepsinu. Nikdo jsme nikdy nebyli tlustí, nemyslím si ani, že by jsme to nějak hrotili, na rozdíl od kamarádů, kteří to doma tak neměli, ti byli u nás jak kobylky. Ale to je můj názor, já to jinak neznám, myslím, že sladkosti patří k dětství, takhle to u nás bylo. My zatím máme dítě malé, jako dáme mu třeba brumika a tak, právě aby to měl od malička jako standard, ne něco extra a taky proto, že mu nechceme v tomhle bránit, pokud to nebude nutný, nám to taky bylo dopřáno. A to teď my dva konkrétně jíme dost zdravě, já teda ne na sto procent, ale snažím se. Dítě si to ale musí dle nás vybrat samo, my jsme si to taky vybrali později sami, jediné co můžeme jít příkladem a ukazovat, že to jde i jinak, ale pokud nebudeme muset, tak zakazovat ne. Ale ještě si sám nebere, nemá ještě ani rok. Tak uvidíme, jestli bude tohle fungovat, u nás to tak bylo, třeba ne, třeba to není spásné, jako vyžrat ho nenecháme, když to nebude fungovat, budeme to řešit jinak, ale o to tady nejde. Ať si každý dává dětem co chce, tohle je reakce na ty výkřiky, jak kdyby šťáva byla jed. Nejde o to, co pijí cizí děti, že mi to přijde mimo, je jen můj problém, ale vadí mi na tom to, že to nemá nic společného s diskuzi. Zbytečný kopání, kdyby napsala že jí vadí cena másla, někdo si kopne, že přece si nemusí mazat rohlík, že to jde bez másla. O tohle jde.
Příspěvek upraven 19.02.23 v 16:01
@Matt 02 píše:
To je věc názoru, mě zas přijde blbě dávat dítěti vodu, pak podle mě se utrhne z řetězu a jen co bude mít příležitost, bude lemtat litry koly. Myslím, že všeho s mírou, trochu cukru do vody neuškodí, když se dítě normálně hýbe a nemá problémy s váhou. Odříkaného největší krajíc. Já dneska piju vodu, ale jako dítě ne. Měli jsme doma vždycky na výběr, sladkosti nám nebyly zakazovány a stejně tak sladký pití a do žádných extrémů jsme to nehnali, spíše si jen dobarvovali vodu. Ale to je každého věc, nicméně to není smysl diskuze, není to bio eko diskuze, ale diskuze o zdražování. Takže tvé příspěvky jsou mimo mísu.
Presne znam hodne takovych deti… maminky si mysli jak je to o nauceni a jak ziji zdrave a deti si potaji kupuji lde co a mnoho z nich zakazane ovoce mnohem vic nez ty deti, kterym to zakazano / nenauceno neni:)… mladsi dcera treba vubec nechtela pit vypula v 6 letech tak 2dc za den, kdyz jsem ji nechala… to tadsi at si kazdy den trochu sladkeho sirupu a neco vypije
… on cukr sam o sobe neni nijak hrozny, kdyz se to neprehani… ti lide co nesladi piti… tu potrebu dohaneji jinde… a vsechny okolo, ltere znam, kteri jsou vic na sladle nez na maso jsou vzdycjy hubenouri:)… lepsi troska sirupu za den nez energetaky, kofoly atd
@Taky jedna píše:
Ale to nenastreli Tesco, ale vyrobce
To neni uplne pravda…vyrobce ma na tom marzi a prodejce taky, oba s tim nejakym zpusobem pracuji…ta cenotvorba neni uplne jednoducha.
@beruska9 píše:
To neni uplne pravda…vyrobce ma na tom marzi a prodejce taky, oba s tim nejakym zpusobem pracuji…ta cenotvorba neni uplne jednoducha.
Ja vim presne jak to funguje😊
@Ploskutáček píše:
Já myslím v domácím
Tak tam bude. Já dělala loni rybízovou marmeládu. Na cukroví nejlepší.