Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Máte prosím někdo zkušenosti z poslední doby s objednáváním na e-shopu Skapi merino? Už jsem u paní párkrát nakoupila, naposledy před rokem a nebyl problém. Letos jsem objednala zase dětem věci na zimu, ale už je to víc než 3 týdny, paní nereaguje, neodpovídá, objednávka v systému je označená jako nezaplacená, přitom jsem ji platila v den objednání a nic se mi nevrátilo. Tak přemýšlím, co se děje a jestli má někdo stejnou zkušenost z poslední doby. Díky!
Na Poradně nedávno někdo psal, že od nich stále nemá pleny z TOPu, tedy objednané v dubnu. Já s nima někdy před rokem a půl problém neměla, ale teď nějaký problém evidentně je.
Objednáno v dubnu, celkem 7 urgencí, dodáno nakonec na začátku září. Bohužel. Naštěstí jsem objednávala větší velikosti. Zboží je pěkné a kvalitní, komunikace mimořádně špatná, což dokládá i facebook eshopu. Příště objednám jinde.
@Hoa Mai Skapi už nešijí, nefungují. Proto takové prodlevy. Nevím, proč nemají ukončeno oficiálně ![]()
Ja tam objednavala ted v zari, prislo to po x urgencich dneska. I s darkem. 5 tydnu to trvalo. Velka zkusenost pro me, uz nikdy tam neobjednam, i kdyz se mi tam moc libi spousta veci. Nikdy se mi nic podobnyho nestalo, nechapu, ze se obchodnik takhle muze chovat, ale jeji vec.
Pani sije a funguje, na e-shopu ma novinky, psala mi, ze ted sije od rana do vecera, ze nestiha emaily..
@Any83 No, hezké. Ale na svých FB stránkách má z konce října novinky v sortimentu. Když teda nefunguje, neměla by přijímat platby…No, naštěstí ta částka nebyla tak vysoká. No ale kde teď narychlo seženu vlněné podvlíkačky pro syna, to fakt nevím, ach jo…
@smotlaska aha. To aby člověk objednával pomalu na jaře, co? ![]()
@Hoa Mai mně to říkala kamarádka, která od nich nakupuje řadu let. Možná se jen firma o více lidech zúžila na firmu o jednom člověku, přičemž firma slouží pouze jako přivýdělek k zaměstnání a proto paní asi nestíhá. Nevím, moje dedukce ![]()
Nezbývá než intenzivně urgovat nebo objednat třeba na fleru ![]()
Tak nakonec mi moje objednávka došla i s dárkem jako omluvou. Trvalo to měsíc od objednání, takže to nakonec netrvalo ani tak strašně dlouho. Jsem ráda, paní má dobré věci za dobrou cenu, vždycky jsem byla spokojená, jen teda vůbec nechápu tu nekomunikaci. Kdyby mi napsala, jak to je, že o mě ví a hodila nějaký přibližný termín doručení, tak bych se nezlobila, ani by mi nemusela posílat nic navíc. Ale takhle, když člověk neví, na čem je…
Už jsem málem měla objednáno jinde. Ale ona mi neodpověděla ani na jeden ze tří mailů, objednávka v systému označená jako nezprocesovaná a nezaplacená, když dneska zvonil pošťák, byla jsem dost překvapená. Tak jsem teda zvědavá, jak se to bude vyvíjet, ráda bych od paní objednávala dál, ale s takovou nevím nevím…