Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, dotaz je jasný. Je tady rodina, co více cestuje, vyjíždí na prodloužené víkendy..atd? Jak to přijímá škola/pedagogové? My s tím už u druhé učitelky bojujeme, dnes třídní schůzky, ach jo
asi dáme dceru od šesté třídy jinam a chceme hledat školu, která s tímto nebude mít problémy. Je to vůbec reálné? Máte někdo zkušenosti? Jen dodatek..dcera měla jedno z nejlepších vysvědčení ze třídy a zameskanych jen 30 hodin za pololetí (kvůli problémům, co z toho měla jsme se škole maximálně podřizovali). Dcera školu reprezentuje, má tři kroužky, je sikovna..
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@LennaZS nevidím důvod, proč škole věšet na nos, že absence je kvůli cestování
pokud to dcera zvládá, tak bych psala omluvenky, že byla nemocná. Nevím jak u vás, ale u nás vyžadují potvrzení od lékaře až od týdne absence.
Promin neber to jako rypani, ale skolni dochazka je povinna. Jinak bych se nedohadovala s ucitelkou, ale s reditelem. Pokud ma holcicka dobre vysledky tak by mohl byt pristupny. Je rozdil kdyz 1× za rok chcete jet na lyze nebo treba dcera reprezentuje skolu v necem. Neustale chybeni kvuli " nicemu " moc nechapu. Musite splnovat urcite procento na kazdy predmet.
@neila píše:
@LennaZS nevidím důvod, proč škole věšet na nos, že absence je kvůli cestovánípokud to dcera zvládá, tak bych psala omluvenky, že byla nemocná. Nevím jak u vás, ale u nás vyžadují potvrzení od lékaře až od týdne absence.
A nebo tak. Vubec to s nima neresit a byt " nemocni " nebo rodinne duvody.
@Šarlota4 pokud chyběla 30 hodin, tak to je max 6 dnů při 5 hodinovém vyučování, za měsíc v pololetí. Nevidím jediný důvod na to, aby jí někdo dělal problémy ![]()
Přítelova sestra také jezdí pořád někam a hlídají si 50h a řeší to omluvenkou nemoc, rd a tak. Kluci to nikde neříkají a je klid.
@neila ano 30 hodin, ale zakladatelka psala, ze se skole podrizovali. Takze se zrejme snazili moc nechybet. Pokud je nektery predmet treba jen v patek a patly by dite chybelo mohlo by mit problem. 30 hodin je fakt malicko to je u jineho ditete jedna angina.
Víte co, když já nechci kecat. Vadí mi to. Vždy jsem si myslela, že rozumný přístup od nas bude lepší. Já vím, že docházka je povinná, dceři se dost venujeme, učíme se s ní, učivo zvládá perfektně. Tedy pár dovolených přes školu mi nepřišlo jako taková hrůza. Dcera kvůli tomu byla i sikanovana. Učitelku znám, měla jsem s ní příjemný, snad dvouhodinový rozhovor, no a měla jsem pocit, že podporuje nas životní styl. Já prostě nechci nechávat dceru u babičky a separovat ji od ostatní rodiny. Právě proto děláme vše proto, aby měla výsledky dobré a učitelům to nevadilo. Obcházet ji nechci, přes ředitele, minulá učitelka ji právě skrz toto dost dávala vyzrat, že to neresime s ní. I když tam už šlo o dlouhodobější absence. V prosinci odletame zase a už teď z toho mám nerva.. ![]()
Minulé pololetí byla dcera dost u babičky a ta ji vypravovala do školy, jezdili s nama jen kluci, trápilo to všechny. Soukromá je dobrý nápad, mrknu. Já myslela, že nic takového nebudu muset nikdy řešit. Ale my jsme pracovně kveten-rijen úplně vytížení, tak dovolené a cestování absolvujeme v jiných měsících.
To je skoda. Ve vasem pripade bych jinou skolu fakt hledala. Tady uz to bude mit dcera na taliri. Mozna v te soukrome budou pristupnejsi.
No ja osobne se moc teda ucitelce nedivim, nevidim jediny duvod chybet, od dovolenych jsou prazdniny a je jich celkem dost. Me udivuje, ze jako matka neco takoveho vubec schvalujes, ale tvoje vec samozrejme.
Pokud nechces lhat, dej dceru do soukrome skoly, tam jim to bude zcela fuk. Sice mi to prijde jako silenost odtrhnout ji od kamaradek a menit skolu z tak malicherneho duvodu, ale je-li pro vas to lze skoly tak strasne dulezite, jina moznost asi neni.
@Mišuna přesně něco podobného myslím. Já zacinam mít tušení, že je to snad o závisti nebo tak. Nám to narušuje chod celé rodiny a všechny to mrzí. Že buď Sabinka nejede nebo má naopak nervy z toho, co zase bude. Jasné, je to dítě, sem tam něco zapomene..no a to se zas vytáhne dovolená ala „ty blba dovolenkarko“.. na cestování máte a na to např. koupit ubrus do vytvarky ne? To, když dcera zapomněla pomůcky doma na stole. Snažíme se dětem rozšířit obzory, být spolu jako rodina co nejvíc, ale ty klacky pod nohy… ![]()
@LennaZS a nešlo by volit ty prodloužené víkendy kolem prázdnin, státních svátků, s ohledem na školu dcery? My v podstatě taky jsme pořád někde v luftě, ale co chodí starší do školy, plánujeme to podle jeho prázdnin a volna - teď v září máš díky státnímu svátku jeden prodloužený víkend, v říjnu hned další s podzimními prázdninami.. Využijeme každé možnosti, kdy má volno a vyrážíme pryč, ale omlouvat ho kvůli tomu by mě ani nenapadlo - jako jo, učitelka nám říkala, že nemá problém dítě uvolnit na týden před koncem roku, když jede s rodiči ještě před sezonou na dovolenou, ale jednorázově, ne víckrát.. škola není holubník, kdyby to takhle dělaly všechny děti, můžou to tam zabalit
Poohlédla bych se po soukromé škole, kde tohle neřeší
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.