Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky kdy se tedy chodí pro přihlášku do školky? našemu malému jsou 2 roky a 3 měsíce tedy 3 roky bude mít 7.října 2014.
@ZandaU Ted na zápis tenhle rok…nám jsou 3 roky v září tak doufám že se dostanem..nicméně chodí už do jeslí protože jsem už v práci.
@jesenka33 píše:
@ZandaU Ted na zápis tenhle rok…nám jsou 3 roky v září tak doufám že se dostanem..nicméně chodí už do jeslí protože jsem už v práci.
a je jedno kdy? nebo se chodí v nějaký měsíc?
@ZandaU Zápisy do školek budou vyhlášeny…najdeš je na stránkach školek…
A mohu se jeste zeptat jsou u vsech skolek terminy prihlasek stejne? nebo ruzne, ze bych napred dala do jedny a kdyz by dceru nevzali tak dat jeste jinam?
Myslím že je to stejně..navíc čím více přihlášek tím mín bodů a tím menší šance na přijetí ![]()
Mamči, nedoporučuji mateřinku Čéčova…mám tam syna odkladáčka předškoláčka a je to děs…dali mi ho do třídy mezi tříleté…prý přes to nejede vlak aby ho paní ředitelka umístila jinam..a rve mi to srdce když ho tam ráno vedu a on mě prosí aby mohl na kočičky mezi předškoláky a já mu musím pokaždé vysvětlit že tam nemůže ![]()
Holky máte někdo zkušenost s nějakou soukromou školkou kde berou už od roka? Chci jen na jedno dopoledne v týdnu, zatím je favorit Školička lvíček, ale polohou to neni úpkně ideální, víc by se mi hodilo někde kolem polikliniky jih popř. lidický
nevíte o něčem?
@krecek1 Tak to je síla! Naší malou 4-letou tedy letos dali mezi předškoláky, ale těch menších tam pár taky je. Je strašně předškoláků. Napřed jsem byla zděšená, ale baví ji to tam víc než mezi malýma. Ale naopak to teda musí být mazec! Jak probíhá příprava na školu?
Oni nám tvrdí že se snim učí, ale já jim nevěřím…ted měli vánoční besídku a předškoláci tam vystupovaly a náš kluk stál vzádu a koukal na ně…pak sem řekla dost nahlas že paní ředitelka je normální stará krá..jo ale dát ji obálku tak by to šlo..snžíme se učit doma jenže mám takové povolání že jsem neustále v tahu a tak to jde dost těžko
opravdu je to desná školka…minule se spletla paní co má na starost platby ze obědy a strhla si nějak moc tak sem na ni šla an ona že se spletla o 300 kč že je tam moc dětí a občas se to stane.
já když se v práci spletu o 300 tak by mě pomalu vyhodily
@krecek1
I kdyby se s ním vážně učili, tak ale k ideálnímu rozvoji potřebuje vestevníky, probíhá nějaká spolupráce. Děti všechno baví víc, když to dělají s někým dalším. Je to i nejlepší motivace. Nemusí jich být hodně, stačí jeden dva klidně ve smíšené třídě, ale aby nebyl úplně sám.
@Blešík
Lvíček je skvělá školka, je tu pak Domeček, ale ten je naopak v Rožnově. A pokud bych si měla vybrat, šla bych do Lvíčka, jen si nejsem jistá, jestli nebudou mít plno.
@cherrylady píše:
A mohu se jeste zeptat jsou u vsech skolek terminy prihlasek stejne? nebo ruzne, ze bych napred dala do jedny a kdyz by dceru nevzali tak dat jeste jinam?
Tak jsem se dnes ptala ve školce a bylo mi řečeno že mám sledovat Int. stránky školky a že koncem března každá školka dává na své stránky informace kdy začínají s příjmem přihlášek. Na otázku zda je dobré dát přihlášku do více školek nebo ne mi paní řekla že ke škodě to rozhodně není kort když mají přednost ty maminky které jdou do práce a pak ty děti které už mají dříve 3 roky.
@rtima píše:
Lvíček je skvělá školka, je tu pak Domeček, ale ten je naopak v Rožnově. A pokud bych si měla vybrat, šla bych do Lvíčka, jen si nejsem jistá, jestli nebudou mít plno.
děkuju, na Domeček kouknu. Ve Lvíčkovi jsem se byla ptát před Vánoci a říkala mi paní ať se přijdu poptat v lednu jak to je s kapacitou, tak uvidíme
Ve Lvíčkovi jsme teď byli a už je plno…
Ale našla jsem jednu úplně novou - www. skolkastromživota. cz docela se mi líbí ten program, tak to půjdeme zkusit příští týden… ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.