Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@sloninka píše:
A škrcení jiného dítěte není násilí.
Možná by sis mohla stěžovat ombudsmanovi nebo rovnou ministrovi.
Takze tobe biti deti v ms prijde jako standardni vychovna metoda? A co treba deti od sebe pouze oddelit, nechat na zidlicce zklidnit a pak konflikt urovnat?
@sloninka jsou to stale jenom deti, nemuzes srovnavat mentalni kapacitu a svhopnosti sebeovladani u ctyrleteho ditete a dospele osoby, ktera ma nota bene deti ve skolskem zarizeni vychovavat
…to ti nedocvaklo?
Nechtěla jsem reagovat, ale nedá mi to. Prosím o zachování anonymity. Jsem učitelka MŠ a vzhledem k uvádění některých příkladů bych byla nerada, kdyby někdo mohl poznat školku, popřípadě dítě a mohlo se ho to nějak dotknout. Děkuji.
Paní učitelky ani jiní zaměstnanci mateřské školy NESMÍ děti trestat fyzicky. To jen, aby bylo jasno.
Pak… proboha proč přicházejí děti z rodin agresivní? Já mám štěstí na pohodové děti, ano strkají do sebe, plácnou se navzájem…, ale domluva případně chvilkové „izolování od skupinky“ (jinou činností) obvykle stačí a pár dní je klid.
Ale byla jsem na výpomoc v jiné MŠ a tam jeden chlapeček při hře v kuchyňce nečekaně silně bodl plastovým nožem jiného chlapce do hrudi.
Jindy děti bouchal. Nevím, kde je u něj problém, neznám jej, byla jsem tam jen pár dní. Kde se bere v tak malých lidech tolik zla? Z rodiny. Buď jsou tam nějaké problémy a dítě tak nevhodně na sebe upozorňuje, nebo to může být stylem výchovy a nebo, ale těchto případů nebývá tak mnoho, je to dítě nemocné.
Ještě mě napadá, rodiče: nevěřte dětem vše, co tvrdí. Ono nelže, na to je malé. Ale mluví podle fantazie, podle pocitů (toho chlapce nemám rád, tak řeknu, že mě kousl a přitom to byl někdo jiný nebo vaše dítě samo - zkušenost)… Je nejlepší, než s každou nelibou informací běžet za paní ředitelkou nebo na vyšší místa, se informovat u té dotyčné učitelky, které se to týká. Ona volala maminka pokousaného chlapečka, že třeba Pepík jej kousl. A přitom Pepík nebyl už několik dní ve školce. Nakonec z toho pokousaného chlapečka maminka nějak dostala, že se pokousal sám.
Kdyby byl Pepík ve školce, maminka by to se svým dítětem dále neřešila (přece mu věří) a řešila by to paní učitelka a rodiče Pepíka.
Co bych dělala. vynadala klukovi..
Já se nedivím, že pak v pvní třídě unás jeden kluk druhému zlomiíl prst a ve druhé další jednomu nůžkami přejel po zádech..
Učitelka nesmí… ale pokud to dětem říkala 3-4 tak by si rodiče měli pořádně děti usměrnit můj názor..
Maminka může naběhnout, protože v tomto je v právu, a le asi byh se zamyslela, kde se stala větší chyba co kdyby její syn- a nebo ten druhý, oblížil.. CO by pak maminky řešily..
Já měla stejné názory jak tady, protože každý vidí ty malinké děti jako andílky, které nikdy nelžoum, anepřehání, ale pak děti přijdou do školy a tady tyto děti, a to je pak už jiné…
Asi dostanu čočku, ale mám už děti na prvním druhém stupni a prostě pohled se mi změnil na to…Ti co se jim ustupovalo, tak jsou největší škodici..
Tím netvrdím, nic o dítěti zakladatelce…ale všeobecně pokud pořád maminka něco obhajovala
@kalie píše:
@sloninka jsou to stale jenom deti, nemuzes srovnavat mentalni kapacitu a svhopnosti sebeovladani u ctyrleteho ditete a dospele osoby, ktera ma nota bene deti ve skolskem zarizeni vychovavat…to ti nedocvaklo?
A práve pro to zasloužil na p*del!
Zadna ucitelka by si to nedovolila, a uz vubec ne v dnesni dobe!
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.