Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Taara69 píše:
Děje se to normálně, např. u nás se starosta dušuje, jak spravedlivě se děti přijímají a jediné kritérium je věk-
no, to jsem kdysi četla od ombudsmana, že je-li věk jako jediné kritérium, tak je to diskriminační, pokud to znamená, že se na mladší děti nedostane ![]()
Stejně staré na den děti nejsou, její je o 14 dní starší.
Obě máme jedno dítě.
U zápisu jsme nebyly, ani já ani ona.Byla jsem v tu dobu na dovolené, s ředitelkou jsem ale byla po i dalších měsících v kontaktu. ona se sem přistěhovala za přítelem až v srpnu.
@Hanulka82 píše:
Napis zrizovateli skolky, ze bys to chtěla prosetrit…ale obavam se, ze pokud se tim budou zabývat, ze reditelka pak muze vam delat problemy
toto mě take napadlo, že když to budu řešit, bude pak problém, když by mi náhodou dítko vzali. ![]()
@Cuddy píše:
Tak napis oficialni dopis na obec s dotazem na kriteria prijimani do skolky a nasledne odvolani.
tak odvolání asi moc nepomůže, protože zápisy byly někdy před rokem, takže lhůta pro odvolání už vypršela
a pokud dítě vyplnilo místo po nějakém jiném dítěti, které v průběhu roku odešlo, tak zas pro změnu pro něj přijímací kritéria vůbec nemusí platit, protože teď se přijímací řízení nekoná - prostě TŘEBA přišli, zeptali se, bylo volno, byli vzatí ![]()
@sagina Tak nastesti u nas skolka na kazde uvolnene misto vypisuje oficialni dodatecny zapis. Takze pak clovek obdrzi rozhodnuti o neprijeti a je vuci cemu se odvolavat.
@Anonymní píše:
Obě máme jedno dítě.
U zápisu jsme nebyly, ani já ani ona.Byla jsem v tu dobu na dovolené, s ředitelkou jsem ale byla po i dalších měsících v kontaktu. ona se sem přistěhovala za přítelem až v srpnu.
A nebyla se té ředitelky ptát dřív než ty? ![]()
@Anonymní píše:
Obě máme jedno dítě.
Tak to se pak ale obávám, že je čistě její věc, koho vezme, co tak vím podmínky, tak upřednostnit by musela dítko zapsané a z těch zapsaných v pořadí, jak se umístily dle kritérií, ale takhle nemůže (oficiálně) tušit, že jěště někdo do školky chce.
On asi bude problém v počtu bodů- děti dostávají body i za konkrétní dny, kdy se narodily, nejen za bydliště. Určitě existují i známosti, ale vůbec to nemusí mít vliv. Po zápise mají ředitelky právo brát děti mimo pořadník.
@smudlinky píše:
On asi bude problém v počtu bodů- děti dostávají body i za konkrétní dny, kdy se narodily, nejen za bydliště. Určitě existují i známosti, ale vůbec to nemusí mít vliv. Po zápise mají ředitelky právo brát děti mimo pořadník.
dobrý, to jsem chtěla vědět, díky za info.
takže je to vlastně v pořádku
@Cuddy u nás ne, u nás jsou zápisy klasicky jednou do roka. ale zase bydlím v místě, kde nemám pocit, že by bývaly s místy ve školkách nějaké výrazné problémy, co já vím, tak většinou pokud se někdo nedostal, tak měl možnost umístit dítě do jiné školky. i se každoročně počet školkových míst navyšuje. ale je pravda, že nejmladší dítě už mám ve druhé třídě na základce, takže poslední dva roky už info kolem školek nesleduji.
U nas je na prvnim miste datum narozeni a hraje se tu opravdu o dny!
na druhem miste mame trvale bydliste.
zadna dalsi kriteria jsme nemeli, pouze byly pro dodatecny zapis (kdy se podarilo zrekonstruovat jeste jednu novou tridu).
bylo tam navic : 1. oba pracujici rodice 2. starsi sourozenec ve skolce
nas Vojta se dostal o prsa podle data narozeni byl predposledni, koho vzali…
Nechápu, co řešíš..Ředitelka si může přijímat koho chce, to je prostě realita, bojovat proti tomu nemá smysl.Ona by měla určitě nějaké vysvětlení nebo výmluvu. U nás ve městě se takové věci řešili několikrát, stejně si maminy nepomohly, každý na úřadu jim řekl, že konečné a slovo má ředitelka..
Jdi normálně na zápis, tak jak každý. V průběhu školního roku, ti nikdo přijmout dítě nemusí..
@Anonymní píše:
Obě máme jedno dítě.
Nechápu, co řešíš - u zápisu jsi nebyla, na přijetí dítěte nárok nemáš. Tečka.
U takových dětí záleží čistě a jedině na libovůli ředitelky, koho přijme.
Příště, až bude zápis, nejezdi si po dovolených - to se holt nevyplácí. Pokud stojí o to, aby Tvoje dítě někam přijali, musíš respektovat pravidla a v určenou dobu se dostavit, kam máš - ne být na dovolené.
Termíny zápisu jsou vždy vypsané dopředu, takže ses loni před zápisem měla domluvit s ředitelkou jak to udělat, když v době zápisu nebudete doma. Asi jsi měla dopředu vyplnit potřebné papíry a donést co je potřeba (my to tak loni dělali se zápisem do školy). Pokud jsi u zápisu nebyla tak máš bohužel smůlu. Asi se známá přišla do školky zeptat a bylo jí řečeno, že se uvolnilo místo tak jí dítě vezmou mimo zápis. Tím pádem nemáš na nic nárok, jedině jít letos k zápisu. Tak bych to z popisu viděla já.
@Kacka2 píše:
Termíny zápisu jsou vždy vypsané dopředu, takže ses loni před zápisem měla domluvit s ředitelkou jak to udělat, když v době zápisu nebudete doma. Asi jsi měla dopředu vyplnit potřebné papíry a donést co je potřeba (my to tak loni dělali se zápisem do školy). Pokud jsi u zápisu nebyla tak máš bohužel smůlu. Asi se známá přišla do školky zeptat a bylo jí řečeno, že se uvolnilo místo tak jí dítě vezmou mimo zápis. Tím pádem nemáš na nic nárok, jedině jít letos k zápisu. Tak bych to z popisu viděla já.
Souhlasím..
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.