Školka - problém - jak je to možné?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15814
21.1.14 15:04
@Taara69 píše:
Děje se to normálně, např. u nás se starosta dušuje, jak spravedlivě se děti přijímají a jediné kritérium je věk-

no, to jsem kdysi četla od ombudsmana, že je-li věk jako jediné kritérium, tak je to diskriminační, pokud to znamená, že se na mladší děti nedostane :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.14 15:09

Stejně staré na den děti nejsou, její je o 14 dní starší.
Obě máme jedno dítě.
U zápisu jsme nebyly, ani já ani ona.Byla jsem v tu dobu na dovolené, s ředitelkou jsem ale byla po i dalších měsících v kontaktu. ona se sem přistěhovala za přítelem až v srpnu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.14 15:11
@Hanulka82 píše:
Napis zrizovateli skolky, ze bys to chtěla prosetrit…ale obavam se, ze pokud se tim budou zabývat, ze reditelka pak muze vam delat problemy :oops:

toto mě take napadlo, že když to budu řešit, bude pak problém, když by mi náhodou dítko vzali. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15814
21.1.14 15:11
@Cuddy píše:
Tak napis oficialni dopis na obec s dotazem na kriteria prijimani do skolky a nasledne odvolani.

tak odvolání asi moc nepomůže, protože zápisy byly někdy před rokem, takže lhůta pro odvolání už vypršela :nevim: a pokud dítě vyplnilo místo po nějakém jiném dítěti, které v průběhu roku odešlo, tak zas pro změnu pro něj přijímací kritéria vůbec nemusí platit, protože teď se přijímací řízení nekoná - prostě TŘEBA přišli, zeptali se, bylo volno, byli vzatí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30979
21.1.14 15:13

@sagina Tak nastesti u nas skolka na kazde uvolnene misto vypisuje oficialni dodatecny zapis. Takze pak clovek obdrzi rozhodnuti o neprijeti a je vuci cemu se odvolavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
21.1.14 15:14
@Anonymní píše:
Obě máme jedno dítě.
U zápisu jsme nebyly, ani já ani ona.Byla jsem v tu dobu na dovolené, s ředitelkou jsem ale byla po i dalších měsících v kontaktu. ona se sem přistěhovala za přítelem až v srpnu.

A nebyla se té ředitelky ptát dřív než ty? :think:

• Citovat
  • Upravit
101869
@Anonymní píše:
Obě máme jedno dítě.

Tak to se pak ale obávám, že je čistě její věc, koho vezme, co tak vím podmínky, tak upřednostnit by musela dítko zapsané a z těch zapsaných v pořadí, jak se umístily dle kritérií, ale takhle nemůže (oficiálně) tušit, že jěště někdo do školky chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852

On asi bude problém v počtu bodů- děti dostávají body i za konkrétní dny, kdy se narodily, nejen za bydliště. Určitě existují i známosti, ale vůbec to nemusí mít vliv. Po zápise mají ředitelky právo brát děti mimo pořadník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.14 15:16
@smudlinky píše:
On asi bude problém v počtu bodů- děti dostávají body i za konkrétní dny, kdy se narodily, nejen za bydliště. Určitě existují i známosti, ale vůbec to nemusí mít vliv. Po zápise mají ředitelky právo brát děti mimo pořadník.

dobrý, to jsem chtěla vědět, díky za info.
takže je to vlastně v pořádku

• Citovat
  • Upravit
15814
21.1.14 15:17

@Cuddy u nás ne, u nás jsou zápisy klasicky jednou do roka. ale zase bydlím v místě, kde nemám pocit, že by bývaly s místy ve školkách nějaké výrazné problémy, co já vím, tak většinou pokud se někdo nedostal, tak měl možnost umístit dítě do jiné školky. i se každoročně počet školkových míst navyšuje. ale je pravda, že nejmladší dítě už mám ve druhé třídě na základce, takže poslední dva roky už info kolem školek nesleduji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
21.1.14 15:23

U nas je na prvnim miste datum narozeni a hraje se tu opravdu o dny!
na druhem miste mame trvale bydliste.
zadna dalsi kriteria jsme nemeli, pouze byly pro dodatecny zapis (kdy se podarilo zrekonstruovat jeste jednu novou tridu).
bylo tam navic : 1. oba pracujici rodice 2. starsi sourozenec ve skolce
nas Vojta se dostal o prsa podle data narozeni byl predposledni, koho vzali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
21.1.14 15:27

zakladatelko

Nechápu, co řešíš..Ředitelka si může přijímat koho chce, to je prostě realita, bojovat proti tomu nemá smysl.Ona by měla určitě nějaké vysvětlení nebo výmluvu. U nás ve městě se takové věci řešili několikrát, stejně si maminy nepomohly, každý na úřadu jim řekl, že konečné a slovo má ředitelka..
Jdi normálně na zápis, tak jak každý. V průběhu školního roku, ti nikdo přijmout dítě nemusí..

• Citovat
  • Upravit
22074
21.1.14 15:32
@Anonymní píše:
Obě máme jedno dítě.

Nechápu, co řešíš - u zápisu jsi nebyla, na přijetí dítěte nárok nemáš. Tečka.

U takových dětí záleží čistě a jedině na libovůli ředitelky, koho přijme.

Příště, až bude zápis, nejezdi si po dovolených - to se holt nevyplácí. Pokud stojí o to, aby Tvoje dítě někam přijali, musíš respektovat pravidla a v určenou dobu se dostavit, kam máš - ne být na dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
21.1.14 15:39

Termíny zápisu jsou vždy vypsané dopředu, takže ses loni před zápisem měla domluvit s ředitelkou jak to udělat, když v době zápisu nebudete doma. Asi jsi měla dopředu vyplnit potřebné papíry a donést co je potřeba (my to tak loni dělali se zápisem do školy). Pokud jsi u zápisu nebyla tak máš bohužel smůlu. Asi se známá přišla do školky zeptat a bylo jí řečeno, že se uvolnilo místo tak jí dítě vezmou mimo zápis. Tím pádem nemáš na nic nárok, jedině jít letos k zápisu. Tak bych to z popisu viděla já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
21.1.14 15:42
@Kacka2 píše:
Termíny zápisu jsou vždy vypsané dopředu, takže ses loni před zápisem měla domluvit s ředitelkou jak to udělat, když v době zápisu nebudete doma. Asi jsi měla dopředu vyplnit potřebné papíry a donést co je potřeba (my to tak loni dělali se zápisem do školy). Pokud jsi u zápisu nebyla tak máš bohužel smůlu. Asi se známá přišla do školky zeptat a bylo jí řečeno, že se uvolnilo místo tak jí dítě vezmou mimo zápis. Tím pádem nemáš na nic nárok, jedině jít letos k zápisu. Tak bych to z popisu viděla já.

Souhlasím..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin