Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky tak jsem celkem prekvapena..Barca nosi do skoly skolni batoh, stal 1200, zn. Topgal, vyprala jsem ho, tak chvilku nosila batoh adidas, takovej ten klasickej, jedna velka kapsa na zip, vepredu mala na zip - tak na penezenku, kapesniky, klice…po strane kapsicka na lahev s pitim. a ted k jadru pudla - AKTOVKA TOPGAL VAZI PRAZDNA 1170G a BATOH ADIDAS MA 440G…trosku mega rozdil zda se mi…asi milou aktovku uklidim a bude nosit ten batoh…jedine mi jeste vrta, ze aktovka ma vyztuzena zada a batoh ne…ale jestli je to takovy zlo, to nevim…cesta do skoly ji trva pesky 8 min…tak snad by si tim batohem zada neznicila? Ta tezka aktovka je dost neprijemna na zadech i me, kdyz ji ji obcas ze skoly nesu…fakt jsem prekvapena, myslela jsem si, ze ty aktovky delaji nejako odlehcene, kdyz je to pro 6ti lety deti…jak to mate vy? Taky vam prvnaci tahaji kila na zadech? Nebo jine aktovky jsou lehci? Ja si ted rikam, ze vsude se propaguje topgal jako super super a ja asi naletela a jsem ted trochu zklamana…
Taky máme Topgal a jsem s ním spokojená co do kvality…Véna už ho nosí druhý rok a je jako nový, zipy fungují, nikde nic odřeného…je přehledný a všechno se do něho vejde…já bych řekla, že jsou ta zpevněná záda důležitá, ale nejsem odborník, sama jsem zvědavá, co kdo napíše…
Protože ta váha je taky důležitá, u Vény to tolik neřeším, je vysoký a nemá problém tašku unést, ale někteří jeho spolužáci jsou pomalu o dvě hlavy menší a nosí stejně velkou tašku jako on.
Moc jsem ti neporadila, spíš jsem zvědavá, co kdo napíše…
Illucie, omlouvám se, zatím jsem nečetla celou diskuzi,a le náš batoh Topgal je po méně než dvou měsících v reklamačním řízení, protože se ošoupal a oloupal
což mi za 1200 přijde šílené.
Navíc je hrozně veliký. Některé školy vyžadují, aby děcka hodně tahaly, ale naše škola mezi ně nepatří. Takže si rvu vlasy, že jsem topgal koupila
nepřipadal mi na fotkách velký.
Dcera prv%načka nikdy školní aktovku ani batoh neměla a dostane teď outdoorový batůžek, který je obsahově naprosto dostačující, mnohem lehčí a vymakanější než většina batohů, o topgalech vůůůůbec nemluvím, takže pro sebe mám jasno. Už bych do „školních“ batohů nešla.
Judy s kvalitou jsem spokena taky, to urcite, je porad opravdu jak novy, prostorny pro prvnaka az moc rekla bych - ma tri velke kapsy, Bara vyuziva na uceni jen jednu, ostatni dve ma prazdne, plus ma jeste tu mensi vpredu - tam nosi jen penezenku a jeste ma dve kapsy po strane, tam ma piti…zas si rikam, jestli treba nebyla tahle aktovka myslena pro vetsi deti, ale podle desingu soudim, ze ctvrtakovi bych ji asi uz nenacpala - je zeleno cervena, s takovou tou holcickou raperkou, myslim, ze tahle kolekce se jmenovala chilli…no taky jsem zvedava, co na vec ostatni…treba dostaneme tip na super lehkou aktovku a mladsim uz poridime neco echt ![]()
Knihomolka píše:
Illucie, omlouvám se, zatím jsem nečetla celou diskuzi,a le náš batoh Topgal je po méně než dvou měsících v reklamačním řízení, protože se ošoupal a oloupalcož mi za 1200 přijde šílené.
Navíc je hrozně veliký. Některé školy vyžadují, aby děcka hodně tahaly, ale naše škola mezi ně nepatří. Takže si rvu vlasy, že jsem topgal koupilanepřipadal mi na fotkách velký.
Dcera prv%načka nikdy školní aktovku ani batoh neměla a dostane teď outdoorový batůžek, který je obsahově naprosto dostačující, mnohem lehčí a vymakanější než většina batohů, o topgalech vůůůůbec nemluvím, takže pro sebe mám jasno. Už bych do „školních“ batohů nešla.
Presne je desne veliky - Barce by se tam to uceni veslo trikrat ![]()
MadGirlNancy píše:
http://ekonomika.idnes.cz/test.asp?…
Mad diky…hm…topgal je prumer…a ty vitezne tasky se mi vubec nelibi
vubec nevim, jestli bych Barcu presvedcila nosit je
ale to nic nemeni na tom, ze jsou urcite kvalitni…skoda, ze desing a kvalita nejdou ruku v ruce dost casto
![]()
Ale ted me zarazilo…oni v tech testech vubec neprihlizi k vaze…ta vitezna ma 1200g…to je tiha pro prvnaka
![]()
KNIHOMOLKO mohla bys mi prosim hodit odkaz na ten outdorovy batuzek, jak pises?
Když těch hledisek je tolik a každá ta taška je lepší v něčem jiném, že člověk musí asi prostě vybrat, co považuje za hlavní on sám…já třeba ne až tak tu váhu (kdybych měla doma maličkou holčičku, která váží sotva 20kg, tak by pro mě váha určitě důležitá byla), třeba ty odrazky taky tolik neřeším, protože vodím Vénu do školy já, nechodí ráno do družiny, takže jdeme i v zimě za světla, pro mě je teda asi nejdůležitější to vypevnění zad a šířka řemenů, aby se to dobře nosilo.
Je fakt, že v první třídě celý prostor nevyužil, ale hodilo se mu místo v tašce třeba odpoledne na mikinu, na výrobky z výtvarky a tak…teď ve druhé třídě už má učebnic a sešitů víc, takže tašku zaplní..
Mám doma právě předškoláka a k vánocům dostal klasickou pěknou aktovku, starší syn taky do první a část druhé třídy nosil aktovku a až pak dostal školní batoh. Jednak z důvodu, že měl opravdu 20kg a batoh by byl větší než on, ale taky to doporučovaly učitelky ZŠ při informační schůzce před zápisy ve školce, protože ty batohy jsou právě obsáhlé, mají několik kapes, zipů…učitelka řekne, ať si něco děti vyndají, oni otevírají jednu kapsu, hrabou, loví..nic, druhá kapsa, to stejné, spolužáci mezitím už mají napsaný jeden řádek v písance…ze stejného důvodu nedoporučovaly ani ta několikapatrová pouzdra.
je dobré to dětem co nejvíc ulehčit a spíš řešit praktičnost, až potom desing. M
Illucie, je to Boll Falcon a dá se sehnat jen v mechové barvě, nebo v modré ho mají třeba v Praze, jinak za měsíc bude nová kolekce, třeba se vyplatí ještě vyčkat.
Má ho dcerka kamarádky, vzaly jsme školní věci do Hudy a vyzkoušely to natvrdo a všechno se v pohodě vešlo
U nás se toho nenosí ani syn moc (syn je 4ťák), žádné cvičení, žádné papuče a všechny učebnice, většina věcí zůstává ve škole.
Jo a na jiné diskuzi jsem četla názor, s nímž vřele souhlasím: školní batohy by neměly v testech šanci, kdyby součástí testů byly i outdoorové „školní“ batůžky, ale prostě nejsou.
Někdo bude vychvalovat topgal, protože nosí do školy dítě moc a batoh pak váží 15kg, ale my nic tak velkého prostě nepotřebujeme ![]()
Ale ted me zarazilo…oni v tech testech vubec neprihlizi k vaze…ta vitezna ma 1200g…to je tiha pro prvnaka
Přesně tak. Testy jsou často o tom, kdo koupí od časopisu a novin reklamní prostor ![]()
Katty to jsou moc pekny batuzky, vypadaji, ze maji i zada vyztuzena a u jednoho vaha 440g, coz je fajn! NEVIS O NEJAKEM OBCHODE, KDE BY SE DALY VIDET?