Skoro 3 roky a nemluví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.2.16 14:53
@Svistice píše:
Jenže v tomhle nemůžeš děti vůbec srovnávat. Tak Ti dítě v roce a půl mluví, ale to není žádné pravidlo. Můžeš být ráda, že máš šikovný dítě, nic víc a nic míň. Mě dítě začalo mluvit ve dvou a půl. Je to úplně stejné, jako když některé děti chodí v 10 měsícic a jiné až v roce a půl. :nevim: To prostě neurychlíš.

Však já vím a nesrovnávám, jen jsem to uvedla jako příklad. Ale u nás se nad tím prostě už taky pozastavují. Ona mi přijde celkově taková pomalejší a to nejen v tom mluvení, tak to asi bude souviset. Ale třeba zrovna u té své švagrové vím, že ona toho má až nad hlavu, má ještě mimino a řeší hlavně péči o něj, úklid a vaření, na narozeninové oslavě té tříleté se psychicky zhroutila, dokonce dceři i sprostě nadávala a bila jí (a to před hosty), takže si myslím, že tam to nemluvení, bohužel, může mít i hlubší kořeny.
A dva a půl mi přijde v pohodě. Ale ve třech si neříct ani o pití a jen ukázat a udělat srkavý zvuk, to už se mi zdá moc. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
27281
16.2.16 17:09

@Alexxxis
Jak už bylo napsáno, ani podle mě to neni normální… řešila bych to.

Ono do určitého věku je to pohoda, každý má svoje tempo, ale u tříleťáka už bych teda čekala i mnohem víc než „máma“ a „táta“ 8o

Mám skoro tříletou a ta mluví ve větách, počítá do deseti, umí pár básniček, říkanek a pořád zpívá, pojmenuje všechny barvy, základní tvary. A to si prosím rozhodně nemyslím, že je vyjímečná… v kolektivu děcek, ve kterém se pohybujeme to dávají s přehledem naprosto všechna děcka v tomhle věku, některá i slovíčka v angličtině. Umí i více básniček než naše, i více písniček. A baví se mezi sebou běžně v celých větách. :nevim:

Na tvém místě bych to už asi řešila… tím spíš, že ve školce by taky měl umět říct svoje potřeby či názory. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
16.2.16 18:48

Teda já byla teď s dcerkou na 18m prohlídce a musela říkat jak dělají zvířátka, ukazovat je, udělat papa to jejich doktorka nechce? Dcerka u slepice říká píp Píp a hned nás opravila, že ta dělá kokoko. Naše doktorka je teda asi metr jak tak koukám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.2.16 19:45
@FreeLady12 píše:
@Alexxxis
Jak už bylo napsáno, ani podle mě to neni normální… řešila bych to.

Ono do určitého věku je to pohoda, každý má svoje tempo, ale u tříleťáka už bych teda čekala i mnohem víc než „máma“ a „táta“ 8o

Mám skoro tříletou a ta mluví ve větách, počítá do deseti, umí pár básniček, říkanek a pořád zpívá, pojmenuje všechny barvy, základní tvary. A to si prosím rozhodně nemyslím, že je vyjímečná… v kolektivu děcek, ve kterém se pohybujeme to dávají s přehledem naprosto všechna děcka v tomhle věku, některá i slovíčka v angličtině. Umí i více básniček než naše, i více písniček. A baví se mezi sebou běžně v celých větách. :nevim:

Na tvém místě bych to už asi řešila… tím spíš, že ve školce by taky měl umět říct svoje potřeby či názory. :nevim:

jo taky bych byla bývala od kluka čekala ve 3 letech víc než máma a táta, ale byla jsem ráda, že řekne alespoň to. Ale člověk nemá moc možností, jak to urychlit. Když nastupoval do školky, tak toho srozumitelně neuměl říct o moc víc a zvládnul to tam v pohodě. Takže není potřeba děsit tím, jak zvládne nástup do školky.

• Citovat
  • Upravit
33005
16.2.16 20:12
@Míša2014 píše:
Teda já byla teď s dcerkou na 18m prohlídce a musela říkat jak dělají zvířátka, ukazovat je, udělat papa to jejich doktorka nechce? Dcerka u slepice říká píp Píp a hned nás opravila, že ta dělá kokoko. Naše doktorka je teda asi metr jak tak koukám :think:

Tak doktorka chtít může, ale když to to dítě nechce udělat nebo to udělat neumí, tak to prostě neudělá. Kluk by doktorce v roce a půl tak maximálně řekl haf, bác a bú, ale spíš by neřekl ani ń, protože s naší doktorkou se zásadně „nebaví“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
16.2.16 20:19

@Svistice Jo tak já nechtěla ukazovat co umí naše malá. Jen jsem chtěla říct, že naší Dr. zajímá co umí a ne. Tak si myslím, že by Dr. měla poznat, že není dítě ok. Jinak dcera jí také nesnáší, bylo to poprvé co jí něco řekla jinak se kàmoší jen se sestřičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.2.16 20:27

@Míša2014 Tak pokud je dítě nesmělé nebo nespolupracující, tak se doktor musí spolehnout na to, co mu řeknou rodiče. Ono hodmnotit dítě na základě 10 minut, co ho vidí v ordinaci, je dost ošemetné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
16.2.16 20:30

@Svistice právě tím myslím, že tam snad ta matka nelže pokud dítko nespolupracuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
17.2.16 10:09
@Míša2014 píše:
Teda já byla teď s dcerkou na 18m prohlídce a musela říkat jak dělají zvířátka, ukazovat je, udělat papa to jejich doktorka nechce? Dcerka u slepice říká píp Píp a hned nás opravila, že ta dělá kokoko. Naše doktorka je teda asi metr jak tak koukám :think:

jako fakt? 8o mě se jen ptala, jestli mluví, tak jsem řekla, že vyjmenuje členy rodiny, pití, hají, ňami a papat, tak prý je to v pořádku, že se rozmluví.. teď o měsíc později pozná navíc asi 10 zvířat, a protože ex ho vodí za ruce, tak ještě ťapy ťapy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
17.2.16 11:00

@Tamtama no právě proto jsem si divila, že by to u toho chlapce co je o něm tam diskuze vůbec Dr. neřešila, když by viděla problèm. Přeci by tam ta maminka nelhala co umí a co ne. Naše doktorka je teda hodná, ale pokud dítě spolupracuje chce vidět vše co umí asi jestli člověk nekecá :lol: i kouká jak dítě chodí bez bot jak staví kostky atd. Byla jsem tam minule přes 20minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.2.16 11:02
@Míša2014 píše:
@Tamtama no právě proto jsem si divila, že by to u toho chlapce co je o něm tam diskuze vůbec Dr. neřešila, když by viděla problèm. Přeci by tam ta maminka nelhala co umí a co ne. Naše doktorka je teda hodná, ale pokud dítě spolupracuje chce vidět vše co umí asi jestli člověk nekecá :lol: i kouká jak dítě chodí bez bot jak staví kostky atd. Byla jsem tam minule přes 20minut.

nám třeba dotkroka řekla, že jeho slovní zásoba je dostatečná. Když jsem tam byli ve dvou letech na očkování a já jí říkala, že pořád prakticky nemluví, tak řekla, že má do tří let čas. Takže ne všechny doktorky to řeší hned v 18 měsících.

• Citovat
  • Upravit
776
17.2.16 11:12

@lucenka taky si nemyslím, že by to nějak řešila jen když se ptala co umí chtěla to vidět-slyšet. Zdá se mi malá na nějaké lámání přes koleno. Co máme tady děti kolem tak nemluví ani jeden všem je do 2,5let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11184
17.2.16 11:28

@Alexxxis mám 4děti první mluvil brzy a pěkně a druhé a třetí dítko ve třech letech jen máma a táta, vyšetření dopadla dobře. začali chodit do školky a rozmluvili se a špatnou výslovnost řešíme na logopedii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
17.2.16 11:41

@Míša2014 chůzi teda u staršího taky nikdy nekontrolovala :nevim: mladší ještě nechodí, ale kostky staví pěkně, to mu jde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
17.2.16 11:43

@Tamtama no koukám asi tu kontrolu přehání :lol: ale byla štěstím bez sebe, že dcerka k ní konečně šla. Důvěru k ní ztratila očkováním a to už dlouho nebylo, tak se mohla přiblížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí