Skoro tříletý nemluví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4041
16.1.12 23:51
petulka500 píše:
Rozumí normálně, udělá co řeknu, donese, uklidí, pomáhá mi když peru nebo vařím, když jdeme ven, tak se podívá po bytě jestli jsme někde nezapoměli zhasnout. Když to řeknu blbě, tak blbec není, to jde vidět, jen ty slovíčka mu nejdou. :D :D

ahoj řešila jsem to samý s naší malou, začala mluvit víc, když jsem byla měsíc před porodem v nemocnici, do tý doby jsme se spolu domluvily podobně jako u vás, rukama nohama :mrgreen: , já ji rozuměla jenže pak jsem doma nebyla a jí to konečně donutilo mluvit víc, aby se s tatínkem domluvila, teď chodí do školky a mluví víc a víc, podle se děti ve školce rozmluví, naše malá je jenom líná, mluvit uměla pěkně už okolo 18ti měsíců, ale nebavilo jí to tak jsme se domlouvaly rukama, jinak mi rozuměla vše co jsem jí říkala, a na tu logopedii si myslím, že je dost brzo, co jsem kde četla tak se tam chodí až když je dítě schopný trochu spolupracovat a to ve 3 letech podle mě není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
16.1.12 23:55

a dětská dr mi říkala, že to budeme řešit až tak ve 4,5letech, pokud nezačne mluvit, ale že si myslí, že se do tý doby rozmluví, že i školka hodně pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
16.1.12 23:56

No já právě mám strach, že takového nemluvu mi do školky nevezmou, ale nevím jak to chodí. S tou logopedií…mudr. mi už ve dvou letech řekla, že na logopedii se posílají děti ve třech letech protože v té době už se s nimi dá spolupracovat. Nevím co si tam s malým počnou, ale když mi to řeklá dětská doktorka, tak to tak asi je. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
16.1.12 23:57

jj domluva rukama-nohama-přesně :lol:

To když přijde manžel domů,malá letí ke dveřím a spustí na něj co dělala celý den-mává rukama,dřepne-vstane,otočí se-no někdy mám pocit,že chce uletět a já jen „překládám“ co to právě „říká“
ale poslední dobou se rozmluvila aspon vietnemsky :D takže si veme telefon,dá k uchu a začne-jaťabapava jojojo jaťabapa jo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191

A když jsme leželi v nemocnici, tak jsme se se setřičkama o jeho nemluvení taky byvily a taky se schodli na logopedii ve třech letech, tak nevím. Do čtyř a půl bych rozhodně nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

mám tři děti , první kluk - asi v roce a půl zvládl pár slov - ale k tomu motal něco jako vietnamštinu , byl děsně legrační , ukecanej - ale nikdo mu nerozuměl , jen tochu já.. mluvit normálně začal ve 3 letech. Druhé dítko - dcera - znala pár slůvek a dost - na zbytek si ukázala, nemluvila… mluvit začala až po 4 letech !! do dneška špatně mluví , je jí 10 let a je to dyslektička..sousedi mají kluka dyslektika a taky jim mluvil hodně pozdě…prý to spolu souvisí.
Třetí dítko mám syna - mluvit začal v necelých 11 měs - a mele a mele neustále dokola, jsou mu 4,5 roku a oddychnu si , když jde spát.....Každé dítko je jiné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
16.1.12 23:58

Přesně. Když si beru malého od babičky tak se ho zeptám co jsi dělal a to co mi ukazuje nechápu ani když běžně mu rozumím. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
17.1.12 00:18

Můj měl tři teď v prosinci a mluvení je taky bída, i když musím uznat že poslední dobou se hodně zlepšil a každý den vidím pokroky. Ještě tak před půl rokem to bylo taky hodně špatné a rukama a gestama si hodně pomáhal. Dneska už docela mluví, slova spojí, i jednoducho větu, ale tak šišlá a komolí, že mu rozumím jen já a kupodivu starší brácha :)např. nosasus - dinosaurus, pike= přikrej, čitači- počítač. Myslím, že se to ještě rozjede, pokud alespoň nějaké pokroky vidíš a nestagnuje to pořád na stejné úrovni, tak se to naučí. Já taky srovnávám, starší začal naopak hodně brzy a ve dvou letech už mluvil úplně normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
17.1.12 01:08

http://www.modrykonik.cz/…-komunikace/?…

Zkus napsat sem, sisstin je na podobné věci machr.

• Citovat
  • Upravit
4041
17.1.12 06:59
petulka500 píše:
No já právě mám strach, že takového nemluvu mi do školky nevezmou, ale nevím jak to chodí. S tou logopedií…mudr. mi už ve dvou letech řekla, že na logopedii se posílají děti ve třech letech protože v té době už se s nimi dá spolupracovat. Nevím co si tam s malým počnou, ale když mi to řeklá dětská doktorka, tak to tak asi je. :)

naše malá taky moc nemluvila a vzali jí a teď mluví víc a víc nových slov každý den je to lepší a lepší, neboj bude to lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
17.1.12 07:00
miriskaw píše:
jj domluva rukama-nohama-přesně :lol:To když přijde manžel domů,malá letí ke dveřím a spustí na něj co dělala celý den-mává rukama,dřepne-vstane,otočí se-no někdy mám pocit,že chce uletět a já jen „překládám“ co to právě „říká“
ale poslední dobou se rozmluvila aspon vietnemsky :D takže si veme telefon,dá k uchu a začne-jaťabapava jojojo jaťabapa jo :D

to znám taky jsem dělala překladatelku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
17.1.12 07:02

Vyžádala bych si co nejdříve logopedické vyšetření. Pokud Váš syn opravdu mluví tak málo, jak píšete, je potřeba na jeho řečových dovednostech začít pracovat pod dohledem logopeda/logopedky. Moje babička - logopedka, ještě i teď v důchodu, pomáhá i dětem dvouletým. Nemusíte mít strach, že by nevěděli, jak s Vaším téměř tříletým pracovat. Nejdůležitější je pak doma trénovat a trénovat tak, jak Vám poradí. Držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
17.1.12 07:08

Znakování je normální, měli jsme to úplně stejně a těsně před 3. narozeninami, než jsem měla nastoupit do práce, začal mluvit téměř ve větách. A dnes se mu pusa nezastaví, jsou mu 4,5 roku.
Určitě bych s ním ani nikam nechodila, k doktorovi, atd… je to naprosto normální jev, to že kluk (většina případů se vyskytuje u kluků)nemluví, neboj, pak budeš vzpomínat na doby, kdy byl klid :-)
A to znakování je perfektní, my měi znaky snad pro všechno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
17.1.12 07:37

http://www.logopedie-praha.cz/kdy.html

Čím dříve se začne, tím lépe. Je to jako s tělesnou rehabilitací. Čím dříve začne organismus dostávat signály ke změně nežádoucího stavu, v tomto případě opožděného vývoje řeči, tím dříve začne odpovídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
17.1.12 07:43

Já souhlasím s gladys. Může to být normální stav, kdy je dítě jen líné, ale taky nemusí.
Ve svém okolí mám kluka (dnes je mu dvanáct) a ten na tom byl podobně. Akorát tedy neuměl kromě „máma“, „táta“ vůbec nic jiného. Znaky měl na vše, o vše si ukázal, přehled měl. Taky mu četli, mluvili na něj, dost dlouho to ale nikdo neřešil jako problém. Nakonec prostě nemluvil ani v pěti letech. Musel navštěvovat speciální školu, byl na nějakém zkoumání a pořádně začal mluvit kolem desátého roku! Dneska se ještě občas zasekne na R a Ř, ale myslím, že do patnácti bude mluvit normálně jako jeho vrstevníci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí