Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky. Zakládám tuto diskuzi, jelikož jsem žádnou podobnou nenašla. Dnes. tj. 27.2 jsem 18 dní po IUI. Termín MS jsem měla včera v neděli. Už dva roky mi chodí jak hodinky, na den málem i hodinu přesně. Ale v pátek (což bylo 15 den po IUI) jsem začala špinit. Tak jsem si myslela, že přišla dříve.. Ale špinění skončilo už v sobotu, včera akorát něco malinko na slipové vložce. Tak jsem dnes udělala TT a je negativní. Mohlo se jednat o zahnizďování? Nebo něco jiného? Máte s tím některá zkušenosti??? PS: ráno byla teplota 37.2 a v pátek byly bolesti jako na MS, ale dnes tlak, píchání u vaječníků, jsem nafouklá. Bradavky jemně citlivé, ale s prsy jsem neměla problém ani při MS… Děkuji za radu.
Ja spinim uz dva tyzdne v kuse, bola som dnes na gynde a verdikt 10+1 … furt nechapem, teda … ale ked sa tak spatne zamyslim, teraz aj prve tehu, tak u mna priznaky boli pichanie v podbrusku, dusnost, teplota a nevosla som sa do podprsenky … na obvod, prsia furt nic, v prvom tehu tusim az do nejakeho 5 - 6 mesiaca.
Já kdybych neměla pozitivní test, tak bych myslela, že mám slabou ms, už několik dnů tmavohnědě špiním, i červená jednou tekla, jsem zvědavá, jak to dopadne ![]()
Ale 18dnů po inseminaci už by test měl něco ukázat. Měla jsi před iui nějakou stimulaci, píchali ti pregnyl? Jestli jo, tak bych divnou ms přičítala tomu. Případně nebereš utrogestan nebo duphaston? Ty můžou ms zabránit úplně.
No já mám už po třetí IUI, vždycky jsem začala brát Utrogestan hned, pak dobrala a pak normálně přišla MS. I pregnyl mi vždy píchali, a MS přišla normálně v termínu. Utrouš jsem tento cyklus dobrala už tak před týdnem. Takže spíše nechápu to, že už jsem tři dny před termínem MS začala špinit, i když před tím v prvních dvou IUI žádný problém s MS nebyl. Normálně vždycky přišla mrška…
A teď jen dva dny špinění a klid… (jak už jsem ale psala tři dny před termínem MS…) A tlak v podbřišku přetrvává…
riperka, moje prve tehu sa ohlasilo tak, ze sa mi zacal menzes hlasit asi tyzden dopredu. Teda, ja som ho mavala nepravidelny, takze som bola akurat nastvana ze strasi a nic … no a ono to bolo uhniezdovanie … takze, mozno … nechcem Ti davat falosne nadeje, ale ja by som s konecnym verdiktom este pockala ![]()
Bábi díky… Uvidíme, zkusím teda testnout za pár dní a uvidíme. Právě jsem si myslela, že TT už by měl něco ukázat, ale dočetla jsem se jednak to, že do 4 TT může být HCG 5 - ??? takže TT nemusí ještě nic ukázat, a pak jsem taky četla o holčinách které byly třeba už v 6 měsíci a TT byl pořád negativní i když ultrazvuk byl už dávno jasný.. Asi měly v sobě něco, co TT odpuzovalo
No, uvidíme, určitě napíšu výsledek…
Tak ono záleží asi na tom, jak to ledviny přefiltrují, když je to z moči. Z krve bys měla už teď podle mě jasno.
Mě ukazují mamatesty 10 duchy už od 9DPO, takže 18dnů po iui mi zkrátka přijde na sněhobílý test už trochu pozdě ![]()
Ahooj Ripelka, tak jak ti to dopadlo, muzu ze zeptat? Jsem totiz momentalne v dost podobne situaci. Diky moc za odpoved.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo podobnou zkušennost nebo o někom nevíte, že by to tak měl jako já? poslední ms byla 19.1. v únoru se nedostavila, testovala jsem Mamatest a pak ještě 3 jiné testy, věechny negativní, ms jsem měla vždy pravidelnou, nezapisovala jsem si jí,ale vždy jsem věděla, kdy jí mám tak dostat a k HA jsem se po narození prvního dítka nevrátila, takže bych rozházené hormony mít neměla…doktorka mi říkala, že pouze pokud by se opakovala situace vynechání další ms, pak by se to muselo zkontrolovat a že se to občas stává, jestli jsem nezažila nějaký větší stres… dnes je 19.3. a od včerejška špiním, v sobotu jsem měla celkem dost křeče v břiše, tak jsem si říkala, že se naplno ms dostaví, ale zatím jen špiním, rozhodně to není ta ms která u mě probíhala, první dva dny jsem vždy krvácela hodně až jsem si říkala, kde se to ve mě bere, ani břicho mě moc nebolí, cítím jen takový tlak a i v prsou, tak nevim, buď se mi ještě rozjede a aspoň bych věděla na čem jsem nebo myslíte, že i tak bych mohla být těhu? jinak těhu se nebráníme, ale necháváme tomu volný průběh…děkuju za každý názor
ferinka píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo podobnou zkušennost nebo o někom nevíte, že by to tak měl jako já? poslední ms byla 19.1. v únoru se nedostavila, testovala jsem Mamatest a pak ještě 3 jiné testy, věechny negativní, ms jsem měla vždy pravidelnou, nezapisovala jsem si jí,ale vždy jsem věděla, kdy jí mám tak dostat a k HA jsem se po narození prvního dítka nevrátila, takže bych rozházené hormony mít neměla…doktorka mi říkala, že pouze pokud by se opakovala situace vynechání další ms, pak by se to muselo zkontrolovat a že se to občas stává, jestli jsem nezažila nějaký větší stres… dnes je 19.3. a od včerejška špiním, v sobotu jsem měla celkem dost křeče v břiše, tak jsem si říkala, že se naplno ms dostaví, ale zatím jen špiním, rozhodně to není ta ms která u mě probíhala, první dva dny jsem vždy krvácela hodně až jsem si říkala, kde se to ve mě bere, ani břicho mě moc nebolí, cítím jen takový tlak a i v prsou, tak nevim, buď se mi ještě rozjede a aspoň bych věděla na čem jsem nebo myslíte, že i tak bych mohla být těhu? jinak těhu se nebráníme, ale necháváme tomu volný průběh…děkuju za každý názor
Ahoj,popisujes presne moji situaci. A sedi dokonce datum. Ja zacla 19.3. po pulnoci tez spinit. Pres den asi tak na 2-3hodky zmena na slabe krvaceni a vcera jeste spineni a konec. K tomu bolesti zad,bricha,hlavy,bt dole. Presne jako na ms ale ta nikde. Jsem na tom ted casove na prdika tak jsem psala dr emailem jestli musim prijet nebo ne. Jsem zvedava co napise a hodim to sem.
ahoj, tak já pondělí a dopo včera špinění a odpoledne už nic a dnes taky nic, asi jen jednou trošku narůžovělý papír, ale jinak nic.Volala jsem doktorce a má tam záznamník, že tenhle týden má dovolenou, budu volat hned v pondělí, protože musím vědět, co se mnou je.Dvouměsíční vyčkávání je dlouhý…Tak pak písni, jak na tom jsi, já dám taky vědět.A vy se snažíte o miminko?
my od ledna, v lednu se nezadařilo a od té doby nevim, co se mnou je, pořád nevylučuju, že by to mohlo vyjít, ale neupínám se na to, protože když je test negativní…říkám si kdybych měla nějaký zánět nebo já nevim, co by to mohlo být, měla bych třeba aspoň teplotu…třeba si to taky jen vsugerovávám a mám příznaky těhu, je to na palici, tak hned v pondělí volám doktorce.A tobě držim palce, tak když jen špiníš, mohlo by to vyjít a test sis dělala?
Ahojte Ferinko a Pinkeee85,
jak jste nakonec dopadly? Já jsem na tom stejně, snažíme od července a pořád nic, poslední dva měsíce místo ms taky jen špiním a mám tlaky v podbříšku, TT negativní, minulý měsíc jsem si dělala i ovu testy, Ovulace mi vyšla až 17. den!! při 26 denním cyklu…a to ani ne nějak evidentně - testovací proužek byl světlejší než kontrolní..