Sladkosti dětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25133
3.2.14 13:16

@andice Já mám štěstí, že to všichni respektují a pra pra vidím tak málo, že není kdy se kvůli tomu chytnout. Ale tohle mě rozsekalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4456
3.2.14 13:18

:lol: No taky přidám něco. V létě byl dceři rok a my grilovali s rodinou na zahradě. Malá jedla chleba a v tom můj děda říká: Namoč jí ten chleba trochu do té „šťávy“ ať ho chudák nejí suchý - šťávou myslel tuk okapaný ze špekáčků :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
3.2.14 13:21

Nejdřív chci říct, že mám zlatou, platinovou, diamantovou babičku:)ale v necelých dvou měsících chtěla do syna rvát med, banán, piškot aby chtěl dudlík tak jsem nakonec musela být důraznější. Dala si říct, ale pak synovi říkala „mamka Ti nic nedopřeje, když byla velká jako ty tak si dlabala suchárek máčený v heřmánku“:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
3.2.14 13:27

Tak mě dostává babička, která nám, když jsem byli děti, sladkosti odpírala. Naskakují mi vzpomínky, jak jsem vždy v krámě škemrala o bonbony :). A když už nějaké bonbony koupila, tak se jeden pytlík jedl měsíc. Prostě jeden bonbon a dost. Teď by moje máti do svých vnoučat sladkosti sypala po kilech :nevim:. Nechápu. A ještě se tváří, že těm chuděrám nedopřeju. :think: Co s tím? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
3.2.14 13:33
@tadama píše:
Tak mě dostává babička, která nám, když jsem byli děti, sladkosti odpírala. Naskakují mi vzpomínky, jak jsem vždy v krámě škemrala o bonbony :). A když už nějaké bonbony koupila, tak se jeden pytlík jedl měsíc. Prostě jeden bonbon a dost. Teď by moje máti do svých vnoučat sladkosti sypala po kilech :nevim:. Nechápu. A ještě se tváří, že těm chuděrám nedopřeju. :think: Co s tím? :)

Tak to si můžeme opravdu podat ruce. Přesně to a trápí mě to moc, na vánoce jsme se chytly a od té doby nekomunikujeme. Prostě smažené hranolky se smaženými dinosaury s kolou je málo. Nedopřeju jim nic, ať si tu svou zdravou výživu jedu sama a je do toho nemotám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
3.2.14 13:33

Moje tchyne se me naferovku zeptala zdali v hrnecku ma syn (v ty dobe necele 2r) sprite nebo vodu. Ze by mu dolila :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
3.2.14 13:34
@Vemas píše:
Moje tchyne se me naferovku zeptala zdali v hrnecku ma syn (v ty dobe necele 2r) sprite nebo vodu. Ze by mu dolila :zed:
:D měla si říct, že rum s kolou :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
3.2.14 13:35

@andice vodku :mrgreen: ne to je fakt mooc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1886
3.2.14 13:39

Myslím, že jsi normální, já sama jsem rozhodnutá dám malýmu sladkost až kolem 3 let (teda pokud to uhlídám). :oops: Švagrová to neřešila, dávala dětem colu, čokošky apod… a ve 2 letech už měly vrtané zuby!!! Sice mám ještě prcka, ale už jsem to po rodině rozhlásila, že ho budu od sladkýho držet co nejdýl a všichni na mě čuměli s otevřenou pusou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jakože mu budu odpírat sladkosti :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
3.2.14 13:41

Kamarád teď o víkendu malé (1rok) nabízel klasický smažený vdolek s marmeládou a šlehačkou a divil se, že to nemůže.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
3.2.14 13:45

To znám… jsme na návštěvě u tety, ona s ní zajde za roh, pak se vrátí a moje roční holčička žmoulala v puse Milku. Přijde k nám strejda na návštěvu, očím se a strýc cpe malou brambůrkami. Všichni se u toho vesele smějí a já jsem hysterka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
3.2.14 14:10

@Korčulka86 tak já to skoro vydržela nedávat sladkosti do 3 let. Malej hezky jedl všechno, nevybíral si. I takový ty jídla, co děti běžně odmítaji, jako jsou luštěniny apod. O,,kupovaný,, sladký ani neměl zájem. Neříkám, že jsem vůbec nedávala… Měl chleba s medem, pekla jsem domácí buchty, dělala jsem domácí pribiňák a nanuky atd. atd. Takže sladké měl. Mojí mamče se moc líbil můj přístup a rodina z mé strany to respektovala. Ale ze strany manžela moc ne. Byla jsem jak černá ovce. Moc to nechápali. Ale jsem zastánce toho, aby si to každý udělal, jak sám uzná za vhodné. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
3.2.14 14:17

Ahoj všichni, se sladkostma bych to rozhodně nepřeháněla. U větších děti sema tam něco nevadí, malinkým vůbec nepřidávat přes den bonbony a podobný blbosti. Já když u někoho vidím, že dítě má sotva rok a batolí se už s lízátkem v ruce, je mi z toho smutno. Nejhorší jsou právě ti příbuzní tety, strýcové a nedej bože tchýně. :(
Já s tím mám taky velký problém právě hlavně u tchýně, když u toho jsem, tak si to ohlídám, ale jak se nedívám, tak toho zneužije. Sladký dětem chtěla cpát sotva začaly chodit, připadalo jí, že už je vhodná doba. Strašně šílím a pokud to jde všechny dobroty zabavím a rozdám. Jsem hodně přísná v tomhle směru a zubařka nás velmi chválí, jak mají obě děti krásné zoubky bez kazu. Ale dá to teda fušku a rozčilování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
3.2.14 14:22

Tak koukám, že diskuze se odklonila od oživeného témata… mělo to být pro zasmání :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
3.2.14 14:24
@LLL1 píše:
To znám… jsme na návštěvě u tety, ona s ní zajde za roh, pak se vrátí a moje roční holčička žmoulala v puse Milku. Přijde k nám strejda na návštěvu, očím se a strýc cpe malou brambůrkami. Všichni se u toho vesele smějí a já jsem hysterka.

Tohle by mě dokázalo vytočit, kdyby nikdo nerespektoval moji vůli, co má a nemá moje dítě jíst. U nás je to naštěstí v pohodě, zavedla ten režim už švagrová a všichni jsme automaticky respektovali, že děti jedli zdravá běžná jídla a pokud výjimečně sladkosti, smažené aj., tak jen se souhlasem rodičů. To samé je teď u mého dítěte, vím, že ani jedna babička ani nikdo jiný mu nic špatného nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí