Sleva na dani na dítě – jak je to s odpočtem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
251
16.1.11 11:37

Ahoj holky umí mi nekdo poradit po cele 3roky v CR jsem poberala jednou ročne na moji dceru ulavu na dani.Minulej rok jsem od ledna-brezna byla na nemocenske a od dubna na materske-řijna.Pak jsme nastouipla na rodička a mela jsešte placenou dovolenou.Na netu jsem se dočetla že nemocenska,materska a dovolena se počíta do prijmu a že ak splnuju podminku přijmu48000 že si to mužu uplatnit za celej rok teda 12mesicu myslim že 960nebo tak to je.Vi mi nekdo poradit jestli skutečne mužu uplatnit jestli to dobře chapu.4etla jsem diskuzi kde to takhle bylo napsaný že MD,Neschopenka a dovča se považuje za přijem.Dekuji za radu a pekny dnik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3751
16.1.11 12:11

Ahoj holky, mám podobný dotaz může si přítel, který je uveden v RL malé uplatňovat slevu na daňi, když nemá s námi trvalé bydliště. V práci mu řekli, že pokud nemá s námi trvalé bydliště tak nemá nárok. Nemáte některá s tím prosím zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
20.1.11 22:02

Paní účetní by vám měla vrátit skoro 12 tis, na který máte nárok!!! :cert: Pokud je tatínek zapsaný v RL tak má nárok. Takže čestné prohlášení od tebe, že neuplatňuješ slevu, kopii RL a podepsat takový růžový papír z Finančáku. Pokud je paní účetní líná, nechte si vystavit potvrzení o zdanitekných příjmech a daň si udělej sama. Je to jednuduché. Kdyžtak ti pomohu. Ale určitě máte nárok. Bud celej rok, nebo jestli se prcek narodil v průběhu roku tak počet měsíců. :palec: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.2.11 14:45

kdo vrací slevu na daních

MinkaD píše:
Ahoj všem, chtěla bych poprosit o radu, jak je to s odpočtem na dítě. Přítel by si chtěl uplatnit odpočet na našeho syna, účetní v jejich firmě mu řekla, pokud nejsem svoji, tak že má smůlu. Já jsem ale zjistila, že to tak asi není, ale vůbec nevím co všechno je potřeba doložit, aby přítel měl na ten odpočet nárok. Jinak žiji s přítelem ve společné domácnosti, on se podílí na výchově a výživě našeho syna, je zapsán jako jeho otec. Nevím ovšem, pokud bude chtít uplatnit ten odpočet, zda nemusí mít trvalé bydliště, protože to má jiné než já. Děkuji moc všem za rady.

ahojky mám dotaz přítel je Osvč, chci ho taky nechat k němu doložit abychom měli slevu na dani, mám rd dítěte a taky z práce že nepobírám žádný příjem, chci se zeptat účetní co mu dělá daně to dá k danov. přiznání ročnímu a dá to na finančák.., a pak příjde vyjádření zda nám něco vrací.., takže to dělá finan. úřad a vrací daně?? díky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
11.2.11 15:46

Ahoj, příkládá se RL a toje prohlášení jako příloha k DP, že jsi vloni neuplatňovala slevu na daň. Účetní udělá DP to tvůj přítel podepíše a pokud budete mít přeplatek tak vám daň vrátí. Není to tak,že si dá odpočet a peníze vrátí. Funguje to tak,že mu spočítá daň za rok třeba příkla: 60000,– ale protože si tam dá odpočet na sebe a dítě tak nezaplatí celých 60, ale 36000(přesně nevím kolik to je myslím 24 na sebe a 10 na dítě)takže 60-24 rovná se 36. Doufám, že jsem to popsala srozumitelně. Kdyžtak ještě napiš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
11.2.11 15:48

Oprava!!!24 na sebe a 10 na dítě je 34. 60-34 rovná se 26. Promin hučí mi tu děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3751
11.2.11 16:09
denca29 píše:
Paní účetní by vám měla vrátit skoro 12 tis, na který máte nárok!!! :cert: Pokud je tatínek zapsaný v RL tak má nárok. Takže čestné prohlášení od tebe, že neuplatňuješ slevu, kopii RL a podepsat takový růžový papír z Finančáku. Pokud je paní účetní líná, nechte si vystavit potvrzení o zdanitekných příjmech a daň si udělej sama. Je to jednuduché. Kdyžtak ti pomohu. Ale určitě máte nárok. Bud celej rok, nebo jestli se prcek narodil v průběhu roku tak počet měsíců. :palec: :wink:

Ahoj, rozumím tomu dobře, že je jedno kde má náš tatínek trvalé bydliště??? Malá se narodila v září takže by si jí odečetl stejně až s hypkou ale tento rok už mohl mít nížší daň :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
11.2.11 20:46

Pokud žijete ve společné domácnosti tak si může odečíst. Za 4 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
12.12.12 07:20

Ahoj, muzu se zeptat, ja jsem na RD a manzel pracuje jako OSVC, jde uplatnit slevu na dite? Diky za info :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
12.12.12 07:22

@monatkaa Ano, může si ji uplatnit, pokud vykazuje roční příjem (zisk) alespoň 48 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
12.12.12 08:54
@j.a.n.i1 píše:
@monatkaa Ano, může si ji uplatnit, pokud vykazuje roční příjem (zisk) alespoň 48 tis.

a nebo já si to asi uplatniit nemuzu, kdyz jsem na RD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neregistrovaná
12.12.12 09:02

Musela byste mít roční příjem 48 tis Kč, přičemž rodičovský příspěvek se nepočítá jako příjem. Manžel jako OSVČ si může uplatnit dítě (mělo být pokud bude mít výdaje paušální, tak nebude mít nárok na daňové bonusy na dítě, ale zatím to asi neprošlo).

• Citovat
  • Upravit
101684
12.12.12 12:31
@neregistrovaná píše:
Musela byste mít roční příjem 48 tis Kč, přičemž rodičovský příspěvek se nepočítá jako příjem. Manžel jako OSVČ si může uplatnit dítě (mělo být pokud bude mít výdaje paušální, tak nebude mít nárok na daňové bonusy na dítě, ale zatím to asi neprošlo).

Mám pocit, že to prošlo, ale jelikož se daně dělají zpětně, tak se to vztahuje až na příští rok, nikoliv na daně za rok 2012.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
12.12.12 13:13

@j.a.n.i1 jen info : zatím to ještě schválené není. Je to součástí novely, kde jsou i změny DPH. Tu zamítl senát minulý týden a vrátil ji zpět poslancům. Ale ti tvrdí, že to do konce roku projde. Ale jinak souhlas, bude se týkat až zdanění za 2013, takže manžel, i když uplatní výdaje procentem z příjmů, dítě a bonus uplatnit může. Naposledy za 2012.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
12.12.12 17:05

@Hanula1212 Díky za info :-) nějak to nestíhám sledovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie