Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tak pro rozuzlení případu… Nakonec jsem zkončla na mzdovce jeho zaměstnavatele kde jsem vysvětlila co a jak… Napsala čestné prohlášení že spolu nežijeme nic jsem mu nepodepisovala atd… A dopadlo to tak že mi na soudu sepsaly žádost o strhnutí neoprávněné daně z jeho příjmů kterou jsem donesla na firmu kde dělá a ta mi veškeré peníze poslala na účet i když jsem slevu neuplatnovala, a jemu to budou ztrhávat vše z platu
Jo není nad mezinárodní společnost prý je to něco jako kompenzace za problémy které mi tím neoprívněným daněním způsobil ![]()
Potřebuji poradit.. Už jsem zoufalá. Máme s ex. syny ve střídavé péči, já jsem bohužel bez práce a on si tudíž uplatnuje Daňové úlevy na děti na celý rok, když já na to „nedosáhnu“ prý mu v tom nebrání živnostenský zákon. ROzvedli jsme se díky kamarádce co mu nedělala jen účetní
a na FÚ má tetu, odmítají semnou komunikovat, pobírám Hmotnou nouzi ale na děti ani korunu a ex.si žije nadpoměry, i když samozřejmě dělá že nevydělává
Začarovanej kruh a nevím jak dál.. Na sociálce chtějí, aby mi podepsal prohlášení že si daň. úlevu dělá na půl roku abych já mohla pobírat peníze na děti na půl roku, ale on mi cokoliv odmítá podepsat, dokonce i změnu bydliště, buď jen já ale bez dětí nebo nic
![]()
@Efka31 tomu moc nerozumím - pokud ty jsi nezaměstnaná, tak si stejně slevu na dani uplatňovat nemůžeš. a k čemu sociálka chce podepsat, jak si on uplatňuje nebo neuplatňuje slevu na dani? na sociálce bych se oháněla rozsudkem, podle kterého mám děti v péči polovinu roku a na základě toho chtěla vypočítat dávky. doložila bych svoje příjmy a alimenty od exe a na základě toho ať mi spočítají, jestli mi nárok vychází nebo nevychází. a pokud by mi to spočítat odmítli, stěžovala bych si výš (a výš a výš).
jo, a s úřady se mi vyplácí komunikovat písemně, protože jsem zjistila, že mezitím co při ústním jednání po mně chtěly spoustu zbytečných hovadin, tak při písemném styku to najednou nebylo nutné, protože zřejmě si sami byli vědomi toho, že nárok nemají, takže písemně se mi to ani neodvážili napsat ![]()
@sagina přesně tak…
A i s tím FÚ - na písemnou stížnost nebo žádost musí odpovědět, takže nehrozí, že s tebou nechtějí komunikovat… a v klidu si to nejdřív přečíst zpětně, aby ten dopis měl hlavu a patu a nebyl nějaký zmatečný… a poslat doporučeně… po telefonu je to na nic, takové věci se řeší písemně…
Taky už tomu nerozumím, ať dělám co dělám, prostě ex. může vše a já nic.. a na sociálce mi nepomůžou, se prý mám s ex. dohodnout ať mi půlku peněz co pobírá na děti dává!! ha ha ha, jakoby se dohodnout šlo
takže pobírám Hm. nouzi jen na sebe a na děti nic.. přídavky po 3 měs. střídáme, i když on nárok nemá, ale to podle zákona jedou, jinak ne ![]()
Musí mít čestné prohlášení, že si slevu neuplatňujete vy. Takže ho sfalšoval nebo s pomocí účetní. Průser by byl, kdyby jste začala pracovat a nevědomky si uplatnila slevu vy. Kontaktovala bych jeho účetní a zjistila, o co jde, jestli obešel i jí (ona nepozná falešná a pravý podpis) Aby jste nepotopila i jí. Jinak já bych se ws ním nesra.. ![]()
Jeho účetní je má býv. kamarádka - náš důvod rozvodu
myslím že víc vysvětlovat nemusím… ![]()
Tak jedinou možností bude s největší pravděpodobností oznámení na FÚ, kde bude uvedeno, že ex uplatňuje děti po celý rok, i když máte střídavou péči a tudíž s dětmi nesdílí společnou domácnost po celý rok. Pokud jsem tedy správně pochopila, že je OSVČ a podává daň. přinání.
Děkuji moc za všechny rady. Když jsem tam šla osobně, odmítli se semnou bavit, neboť jeho má nastarosti teta té dotyčné.. za půl hodiny mě ex. přišel seřvat.. Ty úřady to je boj s větrnými mlýny.