Šli byste do úvěru na auto?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.8.24 12:18
@vendulaaa píše: Více
:roll: Že já něco psala.

S manželem jsme o tom už párkrát mluvili, světe div se. Na emiminu o tom taky píšu já, a ne on. Že mě zajímaly názory ostatních není nic zlého, a zrovna tady ani nic divného. Co si z toho vezmu je jen moje věc. Tlachání je víceméně podstata diskusního serveru, ale díky za radu.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
25.8.24 12:44
@Anonymní píše: Více

A to auto budeš splácet jak dlouho? S tím dalším dítětem budeš pracovat? Co když se vám narodí náročné dítě a prostě to nepůjde?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.24 12:45

Přečetla jsem celou diskusi, zajímaly mně názory.
Já bych brala spíš nové auto a jako OSVČ dala do nákladů.
A dám i malou nevyžádanou radu :lol: Jsem OSVČ, pracující s koňmi a lidmi. Otěhotněla jsem, bohužel skončila na nemocenské a rozhodně to nevypadá, že v nejbližší době budu moci pracovat. Byť svou práci miluji a myslela jsem si, že porodit pojedu rovnou ze stáje. Tak jen mít v hlavě i tuto variantu ( já s ní vůbec nepočítala :D ).

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
25.8.24 12:49
To se bohužel může stát vždy. Přeji, ať je vše v pořádku. Mně se narodilo specifické, navíc poměrně náročné dítě, a “ do stáje “ bych první tak 2 roky neodjela pravidelně ani omylem. První rok jsem si sama nedošla ani na WC.
Pak se platila soukromá školka a pak se řešil asistent pro státní ….

Navíc zakladatelka si chce pořídit dítě do 2-3 let let, čili za rok muže být klidně těhotná. :nevim: A budou splácet auto s kterým může jezdit tak pro rohlíky ( jasně nemusí, ale stát se to může ).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.24 12:53
@kocourGarfield píše: Více

4 roky by to bylo. Ale fakt není nic rozhodnutý.
Jako popravdě můj příjem je tak zanedbatelný, že pokud by byl nahrazen pouze RP, neděje se nic. Samozřejmě úplně jiná situace je u manžela.
Ale počítám s tím, že bych pracovala.

• Citovat
  • Upravit
1910
25.8.24 13:04

@kocourGarfield Trošku se toho začínám bát, nebudu lhát. Tak nějak jsem si to představovala sluníčkově, jak dítě bude jezdit do stáje se mnou, bude spinkat a já budu pracovat…Jsem stará a dost naivní :D
Ono pokud zakladatelka otěhotní dřív než začne „více přispívat“ do domácí kasy, tak to pro ně rozdíl moc nebude. My jsme během měsíce přišli o příjmy kolem 50 tis a to už poznat je :roll:

Příspěvek upraven 25.08.24 v 13:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36612
25.8.24 13:04

Holt vyměň neschopného manžela, který vydělává tak málo a přestěhuj se do Prahy, a pak si můžeš dovolit uvažovat o koupi auta! A když nechceš, tak si aspoň vyžádej oficiální stanovisko z banky, proč manželovi platí tak málo, kdy a o kolik mu budou zvedat plat a jestli ho v nejbližších X letech nevyhodí. A také bys měla trochu máknout sama, jelikož jsi líná jak veš! ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.24 13:05

Daně řeším paušálně, nemám si jak auto dát do výdajů.
Ale díky za radu, naopak takové vítám. Znám to kolem sebe, někdy je to těhotenství prostě rizikové, jindy je problém pak s dítětem. Vím že se to stát může, ač doufám, že to tak nebudu mít. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.24 13:09
@jege píše: Více

Co se člověk vždycky na emiminu nedozví :lol:

A je fakt, že když se přestěhujeme do Prahy, ušetříme, nebude třeba čtyřkolky! A já můžu začít pracovat asi s holubama :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.24 13:10

Také jsem řešila daně paušálem první roky. Pak jsem změnila účetní, ta mi vysvětlila, že pro mě bude výhodnější příjmy/výdaje a jedu už jedině tak ;) Tak zkuste promyslet i tuto variantu.

• Citovat
  • Upravit
15891
25.8.24 13:11

A jestli jsi plátce DPH, hned bude pořízení auta o 21% levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.24 13:12
@Tanule23 píše: Více

Jo, pro vás to muselo být velmi nepříjemné. Já mám zase v okolí ustajovatelku, která skončila na rizikovém, takže se nakonec na chodu stáje podíleli skoro všichni (a samozřejmě platili méně), po porodu problémy pokračovaly, a zatím se s tím statečně pere. Ale musí toho mít už plný zuby. V tomhle má ta fyzická práce velké mínusy.

• Citovat
  • Upravit
25.8.24 13:17

Diskuzi jsem nečetl, jen reaguji na úvodní otázku. Z hlediska časové hodnoty peněz, inflace apod. je u větších výdajů jako bydlení, auto, atd. lepší financovat koupi úvěrem, pokud se jedná o rozumný úrok. U spotřebních úvěrů (napr. na vozidlo) v dnešní době cca do 7%. V dobách s nižšími úrokovými sazabmi pak o trochu méně. Pokud nesplňuji bonitu pro takový úrok,.je to řekněme prvotní signál, že bych si vybrané vozidlo neměl na úvěr kupovat.

Příspěvek upraven 25.08.24 v 13:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.24 13:17

No já neplatím paušální daň, ale paušálem. Mám tak nízké příjmy, že daň z příjmu nemusím platit. Ale do budoucna to na ty reálné výdaje bude, naštěstí mám kamarádku účetní, tak snad to s ní pak dám dokupy. Díky :)

@Zumpa Nejsem plátce. Příjmy mám v hrubém cca 25000 měsíčně. Do dvou milionů daleko.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.24 13:19

To je zlý sen a myslím si, že všechny tak nějak doufáme, že se nám to vyhne :D Nebyla jsem výjimka. Naštěstí máme nasporeno, ale už si vůbec netroufam odhadnout, kdy se vrátím do práce. Nebo vůbec přemítat o tom, jak to bude po porodu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel