Slova, která nesnášíte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24748
13.11.17 13:22
@Nimie píše:
@stock ta jednotka je „MAU“, takhle to moc nedává smysl :) ani si nejsem jistá, jestli to má překlad, který by se fakt používal.

Měsíční aktivní uživatele, treba :) -media access unit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
13.11.17 13:23
@Nimie píše:
@Anna766 to slovo zrovna ale nemá adekvátní český ekvivalent, proto se to používá běžně i v našich končinách :) byť teda moc nechápu souvislost s oblečením :lol:

Ekvivalent je inovovat, vylepšovat, pokud vím. Takže tak to já i chápu i když sama to slovo neužívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31931
13.11.17 13:25

@stock myslím do češtiny jestli to má reálný překlad :D v angličtině je to normálně monthly active user

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31931
13.11.17 13:27
@Anna766 píše:
Ekvivalent je inovovat, vylepšovat, pokud vím. Takže tak to já i chápu i když sama to slovo neužívám.

Právěže není :) ale jasně no, jako každé podobné slovo bylo přejaté z oficiální profesní mluvy a začalo se to používat na každou blbost, ale to se tak nějak děje se spoustou slov, nejen cizích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116242
13.11.17 13:28
@stock píše:
Bezplatny Microblogg- max.140 znaku.

vím co to je ale nevlastním, nechodím tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116242
13.11.17 13:30
@Nimie píše:
Hashtag plní funkci klasických tagů, akorát aby se odlišilo použití tagu v kombinaci s konkrétním znakem pro konkrétní účely, tak se pro to používá název hashtag.

Hlavně původně je to název pro tento znak # - programátoři by věděli.

:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116242
13.11.17 13:32
@Nimie píše:
@Anna766 to slovo zrovna ale nemá adekvátní český ekvivalent, proto se to používá běžně i v našich končinách :) byť teda moc nechápu souvislost s oblečením :lol:
česky vylepšit
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116242
13.11.17 13:33
@stock píše:
Měsíční aktivní uživatele, treba :) -media access unit

jednotka měsíčního přístupu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
13.11.17 13:34
@aiwwa píše: česky vylepšit

Ted to píšu-vylepšit, inovovat…a prej né 8o já žiju v tom že jó ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24748
13.11.17 13:36
@aiwwa píše:
vím co to je ale nevlastním, nechodím tam

Ani já ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116242
13.11.17 13:36
@Nimie píše:
Právěže není :) ale jasně no, jako každé podobné slovo bylo přejaté z oficiální profesní mluvy a začalo se to používat na každou blbost, ale to se tak nějak děje se spoustou slov, nejen cizích.

upgrade znamená anglicky zlepšit, vylepšit, zmodernizovat, tak proč píšeš, že nemá ekvivalent?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
13.11.17 13:37
@Nimie píše:

Na každou blbost se tu užívá slovo zapejkat,teda nevím jak to vzniklo a co a proč, ale říká se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116242
13.11.17 13:38
@Anna766 píše:
Ted to píšu-vylepšit, inovovat…a prej né 8o já žiju v tom že jó ;)
:kytka: já si nevšimla, žes to už psala. zmodernizovat nebo vylepšit je adekvátní a dostačující v čestině.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31931
13.11.17 13:38
@aiwwa píše:
Hlavně původně je to název pro tento znak # - programátoři by věděli.:lol:

To nevím, historicky to vždycky bylo slovo či věta začínající daným znakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31931
13.11.17 13:40
@aiwwa píše:
upgrade znamená anglicky zlepšit, vylepšit, zmodernizovat, tak proč píšeš, že nemá ekvivalent?

Protože jsou to různá slova a vyjadřují trochu něco jiného. Zmodernizovat a zlepšit je spíše překlad slova update, vylepšit by se teoreticky dalo pro upgrade použít ale taky to není všespásné, tím spíš když se bavíme o původních a primárních významech těch slov. Vylepšovat můžeš cokoliv, upgradovat ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí