Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Anna766 píše:
Já taky
to je pěkný náhodou, asi to zařadím do slovníku
![]()
@aiwwa píše:
to už se to ovšem dávno používalo jako znak při programovaní
Dávno? ![]()
In 1970, for example, the number sign was used to denote immediate address mode in the assembly language of the PDP-11[6] when placed next to a symbol or a number. In 1978, Brian Kernighan and Dennis Ritchie used # in the C programming language for special keywords that had to be processed first by the C preprocessor.[7] In the 1986 SGML standard, ISO 8879:1986 (q. v.), # is a reserved name indicator (rni) which precedes keyword syntactic literals, –e. g., the primitive content token #PCDATA, used for parsed character data.
Hashtag se samotnému znaku opravdu nikdy neříkalo. Hash character se ještě používalo, ale v praxi to tak nikdy nikdo neřekl.
@aiwwa píše:
to je pěkný náhodou, asi to zařadím do slovníku
@Nimie píše:
Dávno?![]()
In 1970, for example, the number sign was used to denote immediate address mode in the assembly language of the PDP-11[6] when placed next to a symbol or a number. In 1978, Brian Kernighan and Dennis Ritchie used # in the C programming language for special keywords that had to be processed first by the C preprocessor.[7] In the 1986 SGML standard, ISO 8879:1986 (q. v.), # is a reserved name indicator (rni) which precedes keyword syntactic literals, –e. g., the primitive content token #PCDATA, used for parsed character data.
Hashtag se samotnému znaku opravdu nikdy neříkalo. Hash character se ještě používalo, ale v praxi to tak nikdy nikdo neřekl.
googlit umím taky, ale nebudu se s tebou přít, klidně si to mysli špatně
Upgrade chápu jako zvýšení a zlepšení. Asi na to nemáme jen jedno slovo, v češtině se to musí opsat. ![]()
@aiwwa píše:Četla jsi to vůbec?
https://cs.wikipedia.org/wiki/Hashtagněco si o tom nastuduj
Jako prapůvod hashtagu lze považovat označení řádku s komentářem, poznámkou nebo specifikací v programování, konkrétně ve skriptovacích jazycích pro Unix, například Shell.
Kde tam vidíš jedinou zmínku o tom, že hashtag = #?
@Anna766 V tom případě umím zapéct manžela taky
Přijde domů a povídá a povídá a já kývu a říkám hmmm, ale poslouchám televizi…
@aiwwa píše:
googlit umím taky, ale nebudu se s tebou přít, klidně si to mysli špatně
Nemám zapotřebí, jistě to programátoři kteří narozdíl od tebe skutečně v těch letech 1970 - 1980 aktivně programovali (nebo tobě je 70?
) vědí špatně, takže máš určitě pravdu a to i když tvůj vlastní zdroj to říká jinak ![]()
@aiwwa píše:
to nesmíš mít operační systém windows
Já o koze, ty o voze. To pak ta diskuze skutečně nemá význam…
@Nimie píše: Četla jsi to vůbec?Jako prapůvod hashtagu lze považovat označení řádku s komentářem, poznámkou nebo specifikací v programování, konkrétně ve skriptovacích jazycích pro Unix, například Shell.
Kde tam vidíš jedinou zmínku o tom, že hashtag = #?
ale ono se to tka fakt v angličtine jmenuje
@Verenicka píše:
@Anna766 V tom případě umím zapéct manžela takyPřijde domů a povídá a povídá a já kývu a říkám hmmm, ale poslouchám televizi…
Zapečený manžel
vidíš jaké jsme holky šikovné.
Příspěvek upraven 13.11.17 v 14:14
@Nimie píše:
Nemám zapotřebí, jistě to programátoři kteří narozdíl od tebe skutečně v těch letech 1970 - 1980 aktivně programovali (nebo tobě je 70?) vědí špatně, takže máš určitě pravdu a to i když tvůj vlastní zdroj to říká jinak
ty umíš programovat?
@Nimie píše:
Já o koze, ty o voze. To pak ta diskuze skutečně nemá význam…
s tebou se nedá diskutovat. Víš co, klidně si o sobě mysli, že víš vše nejlépe.
@Verenicka píše:
Upgrade chápu jako zvýšení a zlepšení. Asi na to nemáme jen jedno slovo, v češtině se to musí opsat.