Maminky ze Slovenska

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3115
13.2.14 08:36

@arcanobacterium - no vyřizovala jsem to na cizinecké policii když jsem žádala o trvalý pobyt ale to už je let - aspoň 9 musím se podívat. Možná se už něco změnilo netuším mám to na 10 let takže příští rok tam musím znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10978
13.2.14 10:46
@Mišela1 píše:
Tak já mám slovenský pas a tady mám průkaz o povolení pobytu pro státního příslušníka členského státu EU - to mám místo české občanky.

To mám takto tiež, ale ja som z maláho mesta a kde prídem tam s tým mali problém a nevedeli ako to brať. Terez keď niečo chcem tak radšej volám dopredu aby sa na mňa pripravili :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
13.2.14 10:47
@janvana píše:
To mám takto tiež, ale ja som z maláho mesta a kde prídem tam s tým mali problém a nevedeli ako to brať. Terez keď niečo chcem tak radšej volám dopredu aby sa na mňa pripravili :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10978
13.2.14 10:57

Holky chcela som si ušetriť prácu a podať si žiadosť o občianstvo už teraz. Predstavovala som si to, že sice píšu 180dní, ale vybavia to skor tak za 3mes. a ja si rovno po svatbe požiadam o nový český OP. :think:
Pani ma vyviedla z omylu vraj minimálne minimálne pol roka, tak mám prísť až po svatbe a novému pasu sa nevyhnem. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
818
13.2.14 13:04

@arcanobacterium Ja som tiez ziadala sama o OP pre dceru. Ukazovala som ten preukaz k trvalemu pobytu. A nemali ziaden problem.

Inak, ak by vas to este zaujimalo k tym skuskam, tak som tam dnes volala, ze maju terminy az na 29.11, a vraj navysuju kapacitu, tak to mam sledovat, aby som sa tam hned zapisala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
818
13.2.14 13:09

@janvana Prosim ta, preco si rusila ten pobyt na SR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
13.2.14 13:09
@janvana píše:
Holky chcela som si ušetriť prácu a podať si žiadosť o občianstvo už teraz. Predstavovala som si to, že sice píšu 180dní, ale vybavia to skor tak za 3mes. a ja si rovno po svatbe požiadam o nový český OP. :think:
Pani ma vyviedla z omylu vraj minimálne minimálne pol roka, tak mám prísť až po svatbe a novému pasu sa nevyhnem. :?

no ty jo:-(, ale hlavně fakt musíš žádat až po svatbě jinak by ti vzali to slovenské občanství… jestli chceš aby ti obě zůstaly, když jenom české tak je to jedno. S tím pasem blbé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
13.2.14 14:43
@miaPRG píše:
@janvana Prosim ta, preco si rusila ten pobyt na SR?

trvalý pobyt možeš mať len jeden, takže keď ho máš v %CR, tak ho nemožeš mať v SR a k tomu ak máš pobyt inde než v SR, tak nemáš nárok na sloveksý OP a musíš ho vrátiť. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10978
13.2.14 14:55

@miaPRG ano presne ako píše @arcanobacterium

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10978
13.2.14 14:56

Holky a pas vybavujete na slovači, alebo to ide aj niekde na urade v ČR?
ta je asi blbosť, že :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
13.2.14 15:07
@janvana píše:
Holky a pas vybavujete na slovači, alebo to ide aj niekde na urade v ČR?
ta je asi blbosť, že :think:

no na slovensku nebo v praze na ambasádě. v brně byl slovenský konzulát ale ten zrušili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
818
13.2.14 16:36

@arcanobacterium No to asi celkom nie. Ja som mala daky clanok z ministerstva kde sa pisalo, ze trvaly pobyt moze byt len jeden na SK, ale ked je iny druh pobytu kdekolvek inde tak to nevadi. Sama mam trvaly tam aj tu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
13.2.14 17:31
@womanz si na materskej?

ano som, prečo? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
13.2.14 18:45
@miaPRG píše:
@arcanobacterium No to asi celkom nie. Ja som mala daky clanok z ministerstva kde sa pisalo, ze trvaly pobyt moze byt len jeden na SK, ale ked je iny druh pobytu kdekolvek inde tak to nevadi. Sama mam trvaly tam aj tu

tak ja som sa písomne informovala na ambasáde v Prahe a potvrdili mi, že trvalý pobyt je len jeden (bolo to pred 3 rokmi) a musím odovzdať slovenský OP :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
818
13.2.14 18:54

@arcanobacterium Kto se moc pta, moc se dozvi. Ja som do toho moc nerypala, uz ho mam zo 8rokov.
Cechom je jedno, ci mas OP zo slovenska, alebo nie, mne to proste prislo blbe vzdat sa ho. ved co by som potom mala. Vsade cestovat s pasom..? OP je malinky, strcim do penazenky a vzdy je po ruke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová