Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proč můj předchozí příspěvek mám jako anonym? Asi jsem něco klikla ![]()
@bubble ne bydlim v dost velkém městě ale když jsem se ptala v nemocnici tak nic jiné na jednu směnu nebo částečný nemají a najít práci u obvodaka je o znamostech nebo štěstí…tam si to sestry hlídají a předávají mezi kamarádama a na inzerát s práci u obvodaka často nenarazis…
@bubble ahoj tak moja situácia je taká že som od septembra nezamestnana… Skusim prijimacky na VŠ a využijeme čas na studium.
Ale mám inu otázku. Teraz v spravach vraveli že od januara si mozem nechat slovenské obcianstvo keď sa rozhodnem pre české. Takže mozem mať obě.
Ale aké sú výhody toho keď si vezmem to české? Vidíte vy nějaké výhody?
@Tajanka podla mna zalezi kde chces zit dlhodobo, ak v cr je pre teba to cr obcianstvo zaujimave koli uradom, hypoteke napr, ale ak sa chces vratit na slovensko tak je ti zbytocne ![]()
No právě že v čr, mám tady manžela čecha, kamarády a prostě vše…teď tedy kromě práce…ale to se vyřeší casem…na slovensku mám jenom rodinu…ale stejně nevím jestli je to dostatečná motivace dat za občanství 10tis ![]()
@Tajanka no akoze darda to je, ale vraj mozu ist s cenou dolu na 1500,– alebo 1000,– neviem ale ci ziadat o znizenie poplatku, aby si nepovedali, ze to zamietnu, ze som socka
ale zase berem len rodicak, takze z toho nasetrit 10000,– nic moc no
Ahojte dievcata, som z Bratislavy a potrebovala by som nasmerovat alebo poradit. Hladame sukromnu skolku alebo babysitting v Prahe pre 12 mesacne dieta. Je tu nejaka tema, kde by mi poradili? Dakujem za kazdu radu
D
@Tajanka ahoj
čítam že si zdravotná sestra, ešte stále nemáš prácu? V ktorom kraji bývaš?
@pata308 ja mam hypotéku na seba, a nemám české občianstvo ![]()
ps: za české občianstvo je treba platiť???
dnes mi na cudzineckej hovorili, že onedlho môžem požiadať o č. občianstvo, ale o poplatku sa nezmienili.
@Sebinah obcianstvo stoji 10.000,– ale da sa poziadat o znizenie myslim az na 1.500,–
@Roluda píše:
@Sebinah obcianstvo stoji 10.000,– ale da sa poziadat o znizenie myslim az na 1.500,–
už nevedia, na čom by zarobili. ![]()
@bubble jsem zdravotní sestra v nemocnici na 12-h směny víkendy svátky na noc…malý jde id září do školky ale pro mne práci mají na jiném oddělení a náročnějším…ale na částečný úvazek mne nechtějí…od září budu nezamestnana…