Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zuzineckah Aha, tak prepáč, neviem prečo som myslela, že nie
![]()
Nie, malý nemá vobec slovenský RL, narodil sa v Prahe a rovno dostal český. Ale dostal aj to potvrdenie o občianstve a až na základe toho pas. Potvrdenie sme dostali na mestskom úrade v mieste bydliska, kde sa následne vybavoval aj pas.
@kattie v pohode ![]()
To ste teda mali nejake komplikovane, nas maly je tiez rodeny Prazak a pas nam vystavili normalne na jeho RL. Ziadne potvrdenie sme nepotrebovali
ale mozno sa zmenila legislalativa.
@zuzineckah No tvárili sa, že je to nutné
Ale v zásade to bolo jedno, vybavovalo sa to o dveře ďalej, tak to nebol až taký problém. Horšie bolo vyfotiť 2 mesačné mimino podľa ich predstáv (aby neplakalo, nespalo, malo otvorené oči a pozeralo sa do kamery).. to bolo rodeo ![]()
Inak teda mi nikto nebol schopný na úrade potom povedať, jako je to s platnosťou toho pasu, bol na 5 rokov, ale vlani sme mu radšej vybavili nový, predsa len sa dieta fakt rýchlo mení, tak aby nás niekedy nestopli před nástupom do lietadla, že to nie je on ![]()
@kattie aj nas maly sa tam tvari jak vyorana mys
nam pani hned povedala, ze najneskor za dva roky, aby sme ho vymenili…
@zuzineckah To je fajn, keď ti to takto povedia - nám nie, ale tak z logiky věci to vyplýva, že je to rozumné. Teraz nám už pas hádam vydrží dlhšie
.
@kattie píše:
@janvana Je to pre mňa akademická otázka, ale netuším, aké sú podmienky pre získanie TP bez svatby? Ja som ho dostala po svatbe bez problémov, a teraz som sa konečne dokopala k požiadaniu o občianstvo, TP mi platí do budúceho roku a nechce sa mi to znovu vybavovať(bola to otrava)..
Po určitom čase prechodného pobytu predtým to bolo 10 rokov a teraz myslím 5.
@janvana Tak to nie je zas tak hrozné, tých 5 rokov sa dá aj trebárs za dobu štúdia… dík za info!
@kattie teraz je to 5 rokov, ale existuje aj moznost 2 rokov, pokial aspon rok zijes v spolocnej domacnosti s ceskym obcanom. Musis to dokladovat, resp.on to prehlasi a prilozia sa nejake doklady (vypisy, inkaso atd ![]()
Ale dokladovat sa musi aj tych 5 rokov, idealne ak sa hned nahlasi PP, daju preukaz a pozn.do pasu.
@zuzineckah Díky moc, tak som vďaka vám zase o niečo znalejšia ![]()
Ahojte dievčatá, chcem sa len spýtať, máme s priateľom trochu dilemu, či ostať v Prahe a mať mimčo tu alebo sa presťahovať nazad na Slovensko. Sme obaja z Tatier, takže čo sa týka prírody je to obrovský rozdiel oproti Prahe, aj napriek tomu, že bývame až za Prahou v Přezleticích, no zas čo sa týka práce, obaja s priateľom tu máme skvelú prácu a sme tu svojím spôsobom zabezpečený, čoho sa zase obávam v Tatrách. Mám obrovskú dilemu, že čo, tak by som vám všetkým, kto má alebo mal podobný problém, bola vďačná za akúkoľvek radu na základe čoho sa rozhodnúť..
.
Ahojte, je tu nejaka cerstva maminka? Mam dvojmesacnu slecnu a bolo by fajn poznat nejake mamky z rodnej hrudy ![]()
Milé slovenské maminky, rádi bychom, protože máme Slovensko moc rádi, poslouchali po internetu nějaké slovenské rádio, stanice typu Radiožurnál nebo Impuls. Poradíte prosím jakou? Děkuji. ![]()
Ahojte sú tu nejaké slovenky ktoré poberali rodičak v Čechách?