Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mišela1 to som práve zle pochopila. Mne to prišlo divné, pretože ak si na materskej tak si pracovala.
Kočky, ja som sa dnes popýtat u nas na urade a pani vie celkom prd.
Ja som tu bohuzial nestudovala, takze sa ma tykaju tie trapne skusky. btw pozerali ste terminy? Najblizsi volny na obe skusky je v listopadu.
Este ma napadlo, zeby som poziadala podla § 15 ods. 3 o „prominuti z důvodů hodných zvláštního zřetele.“ Akoze som tu uz 12rokov, mam tu muza, decko…
Ale pani na mna pozerala ako na blazna. Len som sa zabudla spytat, kolko sa vobec plati za podanie tej ziadosti, za udelenie je 2000 ale za podanie neviem.
Keby ste xceli mam aj zoznat co treba dodat. Okrem Ziadosti aj rodny list, oddaci, zivotopis, potvrdenia z financaku, colnikov, min. vnitra-odd. azylovej politiky. Nie starsie 30dni
![]()
@miaPRG super dík za info ![]()
dnes som si potvrdila, že fakt neviem čítať úradné dokumenty ktovie čo by som ešte vymyslela
![]()
@miaPRG ach jo, nechápem že v dobe možnosti elektronického prepojenia všetkého je nutné dokladať toľko vecí = zbytočná byrokracia. ![]()
@arcanobacterium presne tak. A to sa tam este pise: bude zrejme nutne, aby ministerstvo udaje o pobytech cerpalo z archivu, proto nebude zadosti vyhoveno na pockani. Ved je to rovnake ministerstvo, ako schvaluje tu ziadost - min. vnitra, tak preco si nemozu oni sami toto zohnat. Ved na to maju 180dni. To snad ani na Slovensku nie je taketo uchylne
@miaPRG no to je asi tak, ako keď som dostala povolenie k trvalému pobytu a úradníčka mi oznámila, že si musím ísť na iné pracovisko odhlásiť prechodný pobyt (mala som ho kvoli hypotéke, inak by ma nezapísali do katastru). Nepochopím túto byrokraciu. Ja tu žijem od r. 2000 a pracujem a odvádzam dane od r. 2007, mám muža čecha a 2 deti a tááák sa mi nechce zase sa stresovať na úradoch, že si snáď o to občianstvo zase tento rok nepožiadam. Ešte musím ísť deťom požiadať na ambasádu o SR občianstvo. ![]()
@arcanobacterium he-he, to je tiez prima, ze odhlasit prechodny pobyt.
Ja tiez uvazujem, ze sa na to vybodnem, ved o nic nejde. Len ma stve, ze som si to nepohlidala, lebo keby som to v starom roku podala, tak mi teraz chybajuce roky odpustia ale pravidla by boli postarom
@miaPRG Normálne som musela ísť ten prechodný odhlásiť a bolo to v 1 meste, bývala som stále na tej istej adrese (kupovala som byt, v ktorom som bola predtým v podnájme). Mňa potešilo, že keď som tu vyštudovala, tak testy robiť nemusím. Manžel chce, aby som mala aj české občianstvo hlavne kvoli deťom. Ja im (aj keď som zákonný zástupca) nemožem napríklad ani požiadať o doklad totožnosti, lebo nie som občas ČR a deti sú. Proste kocúrkovo. ![]()
@arcanobacterium
tak to čumím a pekne si po svatbe začnem vybavovať občianstvo.
Som zvadavá na tvoje budúce dojmy z trvalého pobytu. Ja som musela zrušiť pobyt v SR a vzali mi OP a to je teraz mazec na úradoch keď nevedia čo so mnou
![]()
@arcanobacterium píše:
@miaPRG Normálne som musela ísť ten prechodný odhlásiť a bolo to v 1 meste, bývala som stále na tej istej adrese (kupovala som byt, v ktorom som bola predtým v podnájme). Mňa potešilo, že keď som tu vyštudovala, tak testy robiť nemusím. Manžel chce, aby som mala aj české občianstvo hlavne kvoli deťom. Ja im (aj keď som zákonný zástupca) nemožem napríklad ani požiadať o doklad totožnosti, lebo nie som občas ČR a deti sú. Proste kocúrkovo.
hm tak to je zvláštní já taky nemám občanství čr, jenom trvalý pobyt a se synům jsem normálně vvyřizovala pas naprosto bez problémů.
@janvana píše:
@arcanobacterium![]()
tak to čumím a pekne si po svatbe začnem vybavovať občianstvo.
Som zvadavá na tvoje budúce dojmy z trvalého pobytu. Ja som musela zrušiť pobyt v SR a vzali mi OP a to je teraz mazec na úradoch keď nevedia čo so mnou![]()
no ale tak nějaký doklad v čr musíš mít ne?
@Mišela1 no vidíš a mně úradníčka povedala, že zažiadať o občianku, či pas pre syna može len manžel a poslala ma domov ![]()
@janvana ja tiež nemám OP len pas ![]()
@arcanobacterium - tak to je drsný, sice jsem raději měla s sebou i svůj RL i manželův, ale to že je manžel čech si baba našla a fakt vůbec to neřešila a to jsem to nevyřizovala najednou ale v rozpětí 2 let, tedy 2× a fakt žádný problém
Tak já mám slovenský pas a tady mám průkaz o povolení pobytu pro státního příslušníka členského státu EU - to mám místo české občanky.
@Mišela1 a kde o takový doklad žiadať? Mne sa nechce všade ťahať pas, tak nosím vodičák, ten mám český.
Tak, tak, ja preci nic nezneuzivam, nezadala jsem tady porodny, nemame ani pridavky, jelikoz si penize vime vydelat
pobiram pouze rodicak, na ktery ma narok kazda matka