Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Roluda aha, tak to by tiež mohli Česi zvýnimočniť Slovákov, no nie?
![]()
@Sebinah ahoj som z pardubickeho kraja…pracu nemam ale študujem VŠ v pardubicich na dennom studiu, tak mam čo robit…prave mam skuškove a je jo fuška…snad potom bude možnost prace… ale keby som nasla nejaku brigadu alebo ciastocny uvezok od bududceho semestru, ked nebude snad tolko skoly tak by som nejaku korunku brala…uz nebude ani podpora tak to bude blbe… ![]()
Ahojte baby, dnes som objavila tuto stranku som z Ba a byvame v Prahe- vinohrady…nejaka susedka sa najde? ![]()
Ahojky holky nie som mamina
ale som zo slovanska a bývam kúsok od Ostravy
@bubble takže ak tu žijem 10rokov možem požiadať o občianstvo? To je fajn, pretože teraz nemá OP ten som musela vrátiť keď som rušila trvalý pobyt na slovensku a je to des. Už len kvoli tomu by som do toho šla ![]()
@bubble už som práve našla ten odkaz tak zvažujem, že pojdem do toho. Počkám po svadbe budem mať ďalšie plus
![]()
No ja teraz pozeram na toto:
Nabývání státního občanství České republiky narozením
Nová právní úprava nemění nic na tom, že dítě nabývá narozením státní občanství České republiky, je-li alespoň jeden rodič v době narození dítěte státním občanem České republiky. Místo narození dítěte nemá na nabytí Českého státního občanství narozením žádný vliv.
Musim zistit, ci to plati aj 30 rokov nazad
v dobe mojho narodenia matka Ceska, otec Slovak ![]()
@Tajanka to ja viem
ale aj tak sa to delilo. Matka bola obcan Ceskoslovenka ale statny prislusnik Ceskej republiky-narodnost Ceska.Otec obcan Ceskoslovenska, statny prislusnik Slovenska-narodnost Slovenska…
Skumala ste niektora tie podmienky, alebo ziadali ste po novom o obcianstvo? Nenasla som tam ziadnu vynimku pre slovakov, takze to by som musela ist na test z jazyka??? ![]()
Ano, musíš isť na test, sama som o tom uvažovala, ale teraz po Novom roku na to kašlem, kdejaký Čech nevie nič o dějinách a oni to chců po nás? Kde to sme???
http://www.mvcr.cz/…stvi-cr.aspx
sú zmeny od 1.1.2014 našla som iba v bode 4a5 že sa nemusí preukazovať znalosť jazyka a historie… ak si prekazateľne študovala 3roky v ČR strednú, alebo vysokú.
Viac poviem v dubnu chcem ísť do toho. ![]()
@womanz si na materskej?
@janvana píše:
http://www.mvcr.cz/…stvi-cr.aspxsú zmeny od 1.1.2014 našla som iba v bode 4a5 že sa nemusí preukazovať znalosť jazyka a historie… ak si prekazateľne študovala 3roky v ČR strednú, alebo vysokú.
@womanz si na materskej?
Viac poviem v dubnu chcem ísť do toho.
Holky já jsem tam volala, jelikož mám vysokou školu v čr zkoušky dělat nemusím.
Jo a důležitá věc jestli chcete mít dvě občanství tedy slovenské i české tak musíte být vdané za čecha jinak vám slováci to slovenské vezmou a zůstane jenom české. Byla jsem na to upozorněna, když mi paní říkala jaké doklady s sebou potřebuji, tedy i oddací list.
@Sebinah neni to malo, ale Slovaci chcu za udelenie obcianstava 700€/ osoba nad 18 rokov. Vynimku teda maju pre Cechov, inak je to plna palka…