Maminky ze Slovenska

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
618
6.9.10 13:06

Ahoj holky…tak hlasím že mam krásného kluka Šimona … narodil se 31.8 v 8:30, vaha 3280g, meril 51cm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
25.10.10 09:13

ahoj holky. mam dotaz. jak to mate s detma aby mohli cestovat do zahranici?mate je zapsane v pasech nebo maji vlastni?premyslime ze by si maleho ted nechal do pasu napsat manzel (u mne by to bylo zdlouhavy…vse vybavovat na ambasade v praze) a stejne ted bez manzela nikam nepojedu. pak casem bych si ho nechala napsat taky ja a az mu budou 3-4 tak bych mu udelala vlastni, aby si ho napriklad mohla vzit moje mamka na prazdniny :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
25.10.10 10:46

Ahoj

mam tiež manžela čecha.malu som si dala zapísat ja ,ale bolo to dlhe- najprv rodný list slovenský a potom zápis.takže asi radšej nech si zapíše manžel- ale neviem či nebudu chciet aj slovenský rodný list ked má dieta dvoje občianstvo- nemože mat len jedno:((ale je fajn ked ho mas zapis. aj ty. ja travim na Slovensku aj týždne bez manžela a je to doklad ako preukazat že mala je moja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
25.10.10 11:13

ako dlho trvalo vybavenie slovenskeho rodneho listu a potom zapisanie do pasu?prave potrebujem to stihnut teraz do vianoc…aby sme mohli vyrazit k nasim a potom budem riesit zapis ku mne…no snad to pojde a nebudu delat zase problemy…nieco vybavovat po uradoch je o nervy…akonahle poviem ze som slovenka tak chcu o niekolko dokladov a potvrdeni viac :-S maly mi bol mesiac zapisany ze byva na radnici (ako bezdomovci), pretoze nas neupozornili, ze i ked uz mam v čr trvaly pobyt, tak ho musi nahlasit k sebe otec…normalne sa dietatu dava trvaly pobyt ako ma matka…ale tym ze som cudzinka tak mi ho nahlasili na radnicu tam kde sa narodil… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
25.10.10 13:29
Tajanka píše:
ako dlho trvalo vybavenie slovenskeho rodneho listu a potom zapisanie do pasu?prave potrebujem to stihnut teraz do vianoc…aby sme mohli vyrazit k nasim a potom budem riesit zapis ku mne…no snad to pojde a nebudu delat zase problemy…nieco vybavovat po uradoch je o nervy…akonahle poviem ze som slovenka tak chcu o niekolko dokladov a potvrdeni viac :-S maly mi bol mesiac zapisany ze byva na radnici (ako bezdomovci), pretoze nas neupozornili, ze i ked uz mam v čr trvaly pobyt, tak ho musi nahlasit k sebe otec…normalne sa dietatu dava trvaly pobyt ako ma matka…ale tym ze som cudzinka tak mi ho nahlasili na radnicu tam kde sa narodil… :zed:

myslím že rodný list trva tak 2 mesiace. s tymi uradmi je to fakt des.radšej nosím so sebou všetky doklady ked idem niečo vybavovat. teraz som si vybavovala trvaly pobyt- som tu od roku 2003 ale tam mali v počitaci chybu a napisane že od roku 2006 :cert: :cert: takže dokazovanie- :pocitac: mala bola tiež an radnici ubytovana :-) ale len tri dni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
25.10.10 14:59

critline: pozerala som ze si z prahy. ale od kial pochadzas? ja som z lučenca… :-D no mna upozornila pani ked som si ziadala o porodne, ze musi maleho prihlasit manzel…ale az ked som tam bola na podruhe, pretoze som nemala vsetky doklady…ja tiez nosim so sebou vsetko (OP, pas, doklad o trvalom pobyte,…) ale fakt pracovnu zmluvu a potvrdenie ze moj pracovny pomer trva sebou normalne nenosim…a manzelovu Op a jeho podpis, tiez nie :-D
no anez sa manzel dostal na urad (nema stalu pracovnu dobu…a trafit sa aby tam boli dlho na urade…chvilu trvalo) tak ubehol mesiac :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
25.10.10 15:00

critline: ake stare mas dietatko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
25.10.10 22:16
Tajanka píše:
critline: ake stare mas dietatko?

Ja pochadzam od Žiliny. malá bude mat 11 mesiacov. v prahe bývame na jižnáku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blackyxjr
26.10.10 15:19

ahoj dievčatá..po dlhánskom čase som sa prišla na vás pozriet..ospravedlnujem sa..ale akosi nemám čas na internet :-x :-x …dufam že sa máte fajn..nové členky čo najsrdečnejšie vítam…čo je u vás nové?

• Citovat
  • Upravit
zuzuna
1.11.10 15:33

Ahoj,
v akych dokladoch teda mate deti zapisane? Moj chlap je cech, takze on si ho moze dat zapisat napr do OP, ale co ja?
Mam taku tu knizocku o pobyte, ale tam to asi nebudu chciet pisat. a do slovenskych dokladov potrebuje dieta slovensky rodny list, alebo staci aj ten cesky?
co myslite?
 dikes

• Citovat
  • Upravit
876
2.11.10 22:46
Ahoj na zapísanie do slovenskych dokladov potrebujes slov. rodny list
zuzuna píše:
Ahoj,
v akych dokladoch teda mate deti zapisane? Moj chlap je cech, takze on si ho moze dat zapisat napr do OP, ale co ja?
Mam taku tu knizocku o pobyte, ale tam to asi nebudu chciet pisat. a do slovenskych dokladov potrebuje dieta slovensky rodny list, alebo staci aj ten cesky?
co myslite?
dikes
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.11.10 11:48

ahojte

Ahojte dievcata… :mavam:
ja som tiez zo Slovenska,hoci uz par rokov byvam v Cechach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
4.11.10 08:59
Jéééé gratulujem :hug: :kytka: :huban: je nádherný :potlesk:
ako to zvládate? bebble: ahojky…ten cas tak hrozne utika :srdce: …uz mame 9tyzdnou a a šimonek je velky chlapec :srdce: …zvladame to v pohode…na to že som po SC tak som uplne v poriadku, žiadne bolesti ako keby mi ani brucho nerozparali :mrgreen: akurat sme nezvladli kojenie, takže maly zž je uplne na UM :zed: ale od vtedy čo ho mam na lahvičke tak je kludny on i ja. a sme spokojny… :cry: ale hrozne ma to mrzi a este som to uplne nerozdychala :cry:
a co ty(bubble) a emuška?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
4.11.10 12:58
*
bubble píše:
Tajanka píše:
Jéééé gratulujem :hug: :kytka: :huban: je nádherný :potlesk:
ako to zvládate?
bebble: ahojky…ten cas tak hrozne utika :srdce: …uz mame 9tyzdnou a a šimonek je velky chlapec :srdce: …zvladame to v pohode…na to že som po SC tak som uplne v poriadku, žiadne bolesti ako keby mi ani brucho nerozparali :mrgreen: akurat sme nezvladli kojenie, takže maly zž je uplne na UM :zed: ale od vtedy čo ho mam na lahvičke tak je kludny on i ja. a sme spokojny… :cry: ale hrozne ma to mrzi a este som to uplne nerozdychala :cry:
a co ty(bubble) a emuška? máš pravdu hrozne to letí, Emuška má budúci týždeň už 3 mesiace :mrgreen:
tak to je super že si sa tak rýchlo zotavila :hug:
ja som zo začiatku mala problémy s pravým prsníkom ale našťastie sme to zvládli a ešte stále je plne kojená :dance:
mrzí ma že si musela prejsť na UM ale občas to proste nejde, hlavné je že ste obidvaja zdravý a šťastný no nie? :wink:
mala si zo začiatku niekoho kto ti pomáhal? *

prvy tyzden bol doma manžel, potom prisla moja mamka…ja som v tretom tyzdni zacala mat hrozne bolesti pri kojeni a celu dobu medzi kojenim…maly vtedy chcel prso po 1,5hodine a nestacilo mu tak som musela kojit z oboch a ani som sa nestihla skludnit a uz chcel znovu…s klobucikom nevedel pit…to sa zlostil…potom som uz plakala pri kazdom kojeni, ale zanet som nemala (iba raz retenciu, ktoru som zvladla)…a asi z nervou mi zacalo odchadzat mlieko, tak som zacala dokrmovat a mlieko som odstriekavala(to ma nebolelo) a krmila som ho striekackou, ked som mala MM tak tym, ked nebolo tak UM…myslela som ze to este zvladneme…ale mlieka bolo stale menej a maly bol stale nekludny…tak som skusila lahvicku…a je klud…teraz uz asi 2tyzdne nemam mlieko vobec…ale vecer ked manzel zaspi tak si niekedy poplacem… :cry: je mi to hrozne luto, hlavne ked som 3 den po SC plne kojila bez prikrmou(bola som v porodnici za hviezdu,vsetky maminky tam prikrmovali) a potom som to takto spackala :cry:
ale co uz…hlavne ze mam zrave krasne dieta…ja som tiez bola na sunaru…a som tu…a som zdrava… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.11.10 13:23

Ahoj…pochadzam od Trencina a taraz byvam vo Frydlante…kusok za Libercom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová