Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky…tak hlasím že mam krásného kluka Šimona … narodil se 31.8 v 8:30, vaha 3280g, meril 51cm…
ahoj holky. mam dotaz. jak to mate s detma aby mohli cestovat do zahranici?mate je zapsane v pasech nebo maji vlastni?premyslime ze by si maleho ted nechal do pasu napsat manzel (u mne by to bylo zdlouhavy…vse vybavovat na ambasade v praze) a stejne ted bez manzela nikam nepojedu. pak casem bych si ho nechala napsat taky ja a az mu budou 3-4 tak bych mu udelala vlastni, aby si ho napriklad mohla vzit moje mamka na prazdniny ![]()
mam tiež manžela čecha.malu som si dala zapísat ja ,ale bolo to dlhe- najprv rodný list slovenský a potom zápis.takže asi radšej nech si zapíše manžel- ale neviem či nebudu chciet aj slovenský rodný list ked má dieta dvoje občianstvo- nemože mat len jedno:((ale je fajn ked ho mas zapis. aj ty. ja travim na Slovensku aj týždne bez manžela a je to doklad ako preukazat že mala je moja.
ako dlho trvalo vybavenie slovenskeho rodneho listu a potom zapisanie do pasu?prave potrebujem to stihnut teraz do vianoc…aby sme mohli vyrazit k nasim a potom budem riesit zapis ku mne…no snad to pojde a nebudu delat zase problemy…nieco vybavovat po uradoch je o nervy…akonahle poviem ze som slovenka tak chcu o niekolko dokladov a potvrdeni viac :-S maly mi bol mesiac zapisany ze byva na radnici (ako bezdomovci), pretoze nas neupozornili, ze i ked uz mam v čr trvaly pobyt, tak ho musi nahlasit k sebe otec…normalne sa dietatu dava trvaly pobyt ako ma matka…ale tym ze som cudzinka tak mi ho nahlasili na radnicu tam kde sa narodil… ![]()
Tajanka píše:
ako dlho trvalo vybavenie slovenskeho rodneho listu a potom zapisanie do pasu?prave potrebujem to stihnut teraz do vianoc…aby sme mohli vyrazit k nasim a potom budem riesit zapis ku mne…no snad to pojde a nebudu delat zase problemy…nieco vybavovat po uradoch je o nervy…akonahle poviem ze som slovenka tak chcu o niekolko dokladov a potvrdeni viac :-S maly mi bol mesiac zapisany ze byva na radnici (ako bezdomovci), pretoze nas neupozornili, ze i ked uz mam v čr trvaly pobyt, tak ho musi nahlasit k sebe otec…normalne sa dietatu dava trvaly pobyt ako ma matka…ale tym ze som cudzinka tak mi ho nahlasili na radnicu tam kde sa narodil…
myslím že rodný list trva tak 2 mesiace. s tymi uradmi je to fakt des.radšej nosím so sebou všetky doklady ked idem niečo vybavovat. teraz som si vybavovala trvaly pobyt- som tu od roku 2003 ale tam mali v počitaci chybu a napisane že od roku 2006
takže dokazovanie-
mala bola tiež an radnici ubytovana
ale len tri dni ![]()
critline: pozerala som ze si z prahy. ale od kial pochadzas? ja som z lučenca…
no mna upozornila pani ked som si ziadala o porodne, ze musi maleho prihlasit manzel…ale az ked som tam bola na podruhe, pretoze som nemala vsetky doklady…ja tiez nosim so sebou vsetko (OP, pas, doklad o trvalom pobyte,…) ale fakt pracovnu zmluvu a potvrdenie ze moj pracovny pomer trva sebou normalne nenosim…a manzelovu Op a jeho podpis, tiez nie ![]()
no anez sa manzel dostal na urad (nema stalu pracovnu dobu…a trafit sa aby tam boli dlho na urade…chvilu trvalo) tak ubehol mesiac ![]()
Tajanka píše:
critline: ake stare mas dietatko?
Ja pochadzam od Žiliny. malá bude mat 11 mesiacov. v prahe bývame na jižnáku ![]()
ahoj dievčatá..po dlhánskom čase som sa prišla na vás pozriet..ospravedlnujem sa..ale akosi nemám čas na internet
…dufam že sa máte fajn..nové členky čo najsrdečnejšie vítam…čo je u vás nové?
Ahoj,
v akych dokladoch teda mate deti zapisane? Moj chlap je cech, takze on si ho moze dat zapisat napr do OP, ale co ja?
Mam taku tu knizocku o pobyte, ale tam to asi nebudu chciet pisat. a do slovenskych dokladov potrebuje dieta slovensky rodny list, alebo staci aj ten cesky?
co myslite?
dikes
zuzuna píše:
Ahoj,
v akych dokladoch teda mate deti zapisane? Moj chlap je cech, takze on si ho moze dat zapisat napr do OP, ale co ja?
Mam taku tu knizocku o pobyte, ale tam to asi nebudu chciet pisat. a do slovenskych dokladov potrebuje dieta slovensky rodny list, alebo staci aj ten cesky?
co myslite?
dikes
Ahojte dievcata… ![]()
ja som tiez zo Slovenska,hoci uz par rokov byvam v Cechach…
bubble píše:bebble: ahojky…ten cas tak hrozne utikaTajanka píše:Jéééé gratulujem![]()
![]()
je nádherný
ako to zvládate?
prvy tyzden bol doma manžel, potom prisla moja mamka…ja som v tretom tyzdni zacala mat hrozne bolesti pri kojeni a celu dobu medzi kojenim…maly vtedy chcel prso po 1,5hodine a nestacilo mu tak som musela kojit z oboch a ani som sa nestihla skludnit a uz chcel znovu…s klobucikom nevedel pit…to sa zlostil…potom som uz plakala pri kazdom kojeni, ale zanet som nemala (iba raz retenciu, ktoru som zvladla)…a asi z nervou mi zacalo odchadzat mlieko, tak som zacala dokrmovat a mlieko som odstriekavala(to ma nebolelo) a krmila som ho striekackou, ked som mala MM tak tym, ked nebolo tak UM…myslela som ze to este zvladneme…ale mlieka bolo stale menej a maly bol stale nekludny…tak som skusila lahvicku…a je klud…teraz uz asi 2tyzdne nemam mlieko vobec…ale vecer ked manzel zaspi tak si niekedy poplacem…
je mi to hrozne luto, hlavne ked som 3 den po SC plne kojila bez prikrmou(bola som v porodnici za hviezdu,vsetky maminky tam prikrmovali) a potom som to takto spackala ![]()
ale co uz…hlavne ze mam zrave krasne dieta…ja som tiez bola na sunaru…a som tu…a som zdrava… ![]()
Ahoj…pochadzam od Trencina a taraz byvam vo Frydlante…kusok za Libercom…