Maminky ze Slovenska

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3
5.11.10 14:16

Mam uz skoro 12 mesacnu dcerku a na zaciatku maja cakame dalsieho prcka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzuna
16.11.10 14:57

bubble: to ma mrzi s tym kojenim. Hold sa neda nic robit. Ale ved su aj horsie veci co sa mozu stat.
a neplakat !! :-)

• Citovat
  • Upravit
876
21.12.10 14:04

Tiež prajeme krásne Vianoce- nech sa splnia želania :-) :-) a šťastný Nový rok :-) :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
23.12.10 11:30

Prajeme Krásne Vianoce a Šťastný Nový Rok 2011

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
26.1.11 04:33

ahojte slovenske mamicky :-D ja by som sa mala stat maminou koncom aprila :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
26.1.11 12:47

dakujem :-) . ma to byt chlapcek. na mene usilovne pracujeme :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
26.1.11 13:41

ja byvam trosku dalej ako v CR … v kanadskom Calgary :wink: ( uz vyse 10 rokov )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
27.1.11 05:40

tak drzim palce, nech to vyjde :palec: ale matersku si urcite vycerpaj v cechach :wink: , v usa mas narok na 12 tyzdnov neplatenej materskej. cechy a slovensko su jedny z mala krajin, ktore ponukaju taku dlhu matersku, s akym - takym prispevkom (citala som, ze je to tusim 38%), v usa - vyspelej krajine neobmedzenych moznosti, je paradoxne materska dovolenka na tom najbiednejsie, lebo v podstate nie je ziadna. tych 12 tyzdnov ma zamestnavatel tusim iba povinnost drzat zamestnancovi miesto…

v kanade je materska/rodicovska dovolenka 1rok a prispevok je 55% zo zamestnancovho platu a zaratavaju sa posledne 3 odpracovane mesiace, lenze prispevok neplati zamestnavatel, ale socialna poistovna. zamestnavatel ma iba povinnost drzat zamestnancovi jeho pracovnu poziciu v ramci toho 1 roka. ak sa rodic rozhodne ostat s dietatom doma dlhsie, moze tak samozrejme urobit, ale nema zaruceny navrat k poslednemu zamestavatelovi a nie je mu viac z poistovne vyplacany matersky/otcovsky prispevok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
27.1.11 14:28

ved prave… 12 tyzdnov je nic. zvlast, ked planujes babatko kojit…

ja planujem ostat s babom doma taky rok, rok a pol urcite, potom sa uvidi :wink: v praci nemaju problem na mna pockat aj dlhsie. neskor sa mozno zamestnam na polovicny uvazok, lebo urcite chcem byt aj medzi ludmi, nielen zavreta doma :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
28.1.11 16:04

kolko mesiacov ma tvoja mala ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
28.1.11 19:05

no, mala je sikovna :wink:

ano, manzel bude so mnou pri porode, aspon to stale tvrdi :wink: :wink:

svokra by rada tiez, ale neviem, ci tam chcem este niekoho ineho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
30.1.11 00:24

ja so svokrusou tiez vychadzam dobre :-D . povodne som nechcela pri porode nikoho, ani manzela, ale nakoniec som privolila.

manzel je kanadan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
30.1.11 17:33

nie velmi casto - doteraz som bola 2× po styroch rokoch :wink: Rada by som tento rok , teraz to bude po troch rokoch, planujem v lete, ak bude s malym vsetko v poriadku… nelietam velmi rada..ale chcem si uz zase po dlhej dobe vidiet rodinu :wink: a zvlast teraz, ked si stari rodicia mozu uvidiet 1. vnucatko :-D … kamoska ma uz vcera stihla informovat o statistikach leteckych havarii 8-o modelu lietadla, ktorym letime ( ona leti po 8-mich rokoch s 2 detmi a manzelom ), tak som jej povedala, ze ja kazdy let prezivam so stiahnutym zaludkom :poblion: a na modele lietadla nezalezi, kazde jedno moze padnut, aj ten najnovsi model :think: tak sa snazim na to nemysliet, ale v lietadle, hoci aj pri tej najmensej turbulencii mi nie je vsetko jedno :wink:

tak dufam, ze tie zaoceanske prelety nejako v zdravi prezijeme :-D teraz sa sustredujem na plan, co vsetko na SK podnikneme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
4.2.11 04:39

Som z Bratislavy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
8.3.11 09:24

cestovanie s miminkom

Dobry den, maminky. Prijmete ma medzi seba?
prosim o radu maminku, co ma skusenosti s cestovanim do zahranicia. Mam maleho drobčeka, 5 mesačneho, a chcela by som ist za rodicmi do Irska, tak na mesiac. Problem mam s dokladmi. Brali sme sa na Slovensku, a kym sme dostali sobasny list platny v cechach, trvalo to 3 mesiace. Tesne pred svadbou mi ukradli vsetky doklady, a tak som sa vydavala na pas!!! No a hned potom som si vybavila vodicak aj obciansky, pas som uz nestihla, takze ten mam este na meno za slobodna. A v obcianskom ho nemam zapisaneho, ani neviem, ci sa to tam este pise, kedze je to ako kreditka. Maly je ale Čech, a ked mu vybavim pas, bojim sa, ze budu problemy, ze som ho uniesla. A ak chcem, aby bol v mojom pase, musim poziadat o rodny list zo Slovenska_3mesiace a potom moj pas a dat ho zapisat. a vsetko cez ambasadu. Neexistuje jednoduhsia cesta? Dakujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová