Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mišela1 to fakt? já mám tiež VŠ vyštudovanú v ČR, tak by to bolo super. Neznášam testy z histórie, politiky a podobne, pretože určité veci ma nezaujímají a zase sa bifľovať kraviny mi je proti srsti. ![]()
@arcanobacterium píše:
@Mišela1 to fakt? já mám tiež VŠ vyštudovanú v ČR, tak by to bolo super. Neznášam testy z histórie, politiky a podobne, pretože určité veci ma nezaujímají a zase sa bifľovať kraviny mi je proti srsti.
ano, je to napsané i v těch podmínkách minimálne 3 roky školy v čr:
3. Znalost českého jazyka a reálií
Státní občanství ČR lze udělit žadateli, který prokáže: znalost českého jazyka základní znalost ústavního systému ČR a základní orientaci v kulturně společenských, zeměpisných a
historických reáliích ČR
Splnění této podmínky může být prominuto z důvodů hodných zvláštního zřetele.
Podmínku nemusí splnit žadatel:
který doloží, že v minulosti absolvoval alespoň po dobu 3 školních let základní, střední nebo vysokou školu, kde byl vyučovacím jazykem český jazyk
který je ke dni podání žádosti mladší 15 let nebo starší 65 let
nebo žadatel s tělesným nebo mentálním postižením, které mu znemožňuje osvojit si znalost českého jazyka
http://www.kr-jihomoravsky.cz/Default.aspx?…
Příspěvek upraven 12.02.14 v 10:49
@Mišela1 píše:úplná paráda ja som chcela počkať a zisťovať to, vďaka tebe to mám bez práce
Holky já jsem tam volala, jelikož mám vysokou školu v čr zkoušky dělat nemusím.
Jo a důležitá věc jestli chcete mít dvě občanství tedy slovenské i české tak musíte být vdané za čecha jinak vám slováci to slovenské vezmou a zůstane jenom české. Byla jsem na to upozorněna, když mi paní říkala jaké doklady s sebou potřebuji, tedy i oddací list.
No pekne a to mi este hovorila znama co si bola teraz ziadat obcianstvo, ze za ten test sa este plati 4.000,–
![]()
@janvana píše: úplná paráda ja som chcela počkať a zisťovať to, vďaka tebe to mám bez práce![]()
![]()
Prosím ťa písni mi aké doklady potrebujem kludne SZ ušetríš mi ďalšie zisťovanie.
Budem Ti moc vďačná.
http://www.kr-jihomoravsky.cz/Default.aspx?…
už jsem to sem dávala v příspěvku výš
no až si to přečteš tak tě ten optimizmus trochu opustí:-). Je toho vyřizování celkem dost, rozhodně nestačí donést jenom doklady.
Příspěvek upraven 12.02.14 v 10:58
@Roluda píše:
No pekne a to mi este hovorila znama co si bola teraz ziadat obcianstvo, ze za ten test sa este plati 4.000,–![]()
3300 Kč zkouška z českého jazyka
1600 Kč zkouška z reálii
2000 kč za vyřízení žádosti o přidělení občanství
no levné to rozhodně není.
@Mišela1 no jo, ale ak nebudem musieť absolvovať skušku tak ju nebudem ani platiť nie? ![]()
@Roluda ale ak si na meterskej pre teba to stejne nepojde. Tam je niečo v tom zmysle, že nemožeš poberať príspevok od štátu 3 roky pred podaním žiadosti ak som to správne pochopila ![]()
@janvana píše:
@Mišela1 no jo, ale ak nebudem musieť absolvovať skušku tak ju nebudem ani platiť nie?
ne samozřejmě, jestli doložíš papír o absolvování školy, platíš jenom za vyřízení žádosti tedy 2000 Kč.
@janvana píše:
@Roluda ale ak si na meterskej pre teba to stejne nepojde. Tam je niečo v tom zmysle, že nemožeš poberať príspevok od štátu 3 roky pred podaním žiadosti ak som to správne pochopila
no tím se myslí tzv. „zneužívání“ dávek, netýká se to jestli jsi normálně na mateřské nebo rodičovské. Jinak by to bylo celkem diskriminační.
@Mišela1 no ja práve neviem či som to dobre pochopila
@janvana píše:
@Mišela1 tááák sa mi to páči![]()
tak protože ty peníze za zkoušky platíš škole ( ne ministerstvu vnitra - tedy konkrétně krajskému úřadu) která je provádí, v Brně je to Masarykova univerzita.
@janvana - je potřeba to pomalu přečíst, ta mateřská a rodičák je tam jako výjimka.
pokud se nejedná o osobu…,…která čerpá mateřskou či rodičovskou dovolenou…
tzn. když čerpáš mateřskou a rodičovskou nechápe se to jako být závislý na dávkách. Já myslím, že prostě nechtějí dát občanství člověku který tady 3 roky a víc žije na podpoře což celkem chápu.