Maminky ze Slovenska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
blackyxjr
27.4.10 21:55

Kati on skladá ich,na sutaže chodí, číta o nich, lieta na simulátore..proste jeho druhý svet:)))

jeej..na fotečky sa teším…:)))

idem si asi lahnut…lebo už ma bere..tak papa…a dobru chut že prajem :lol:

• Citovat
  • Upravit
blackyxjr
27.4.10 21:59

jee..tak som mrkla na fotečky..ten je prekrásny..a tie očičkaaa.....to budete ženské od neho odhánat…

• Citovat
  • Upravit
708
28.4.10 09:49
blackyxjr píše:
jee..tak som mrkla na fotečky..ten je prekrásny..a tie očičkaaa.....to budete ženské od neho odhánat…

Nehnevaj sa,že som včera už viac nenapísala,ale venovala som sa priatelovi a potom som nejak padla od únavy.Teraz som si nachystala na obed-idem robit obalované filé s hranolkami.Mnaaaamka :lol: Inak je dnes prekrásne,tak po obede,až sa malý vyspinká,tak pojdem s ním na jedno pekné ihrisko asi pol hodinku od nás.Býva tam hodně detí,tak sa malý poriadne vyšantí a bude spinkat ako miminko. :lol: Dakujem za pochvalu fotečiek :lol: Malý je naozaj vydarený,je vidiet,že sme si dali záležat :lol: :mrgreen: na výrobe :-P :-D Všetky vás pozdravujem a prajem pekný dník. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
28.4.10 21:23

Baby,ste tu niektorá tak neskoro,či už som tu taká sama :-( :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
28.4.10 22:37

Ahojky všem!!

Zdravím moc všechny maminky!! Nejsem Slovenka,ale budu se v květnu na Slovensko stěhovat,konkrítně do Trnavi, za svím přítelem.Jsem 31.tt a mám ze všeho strach.
Můžete mi maminky poradit jak to u vás v SR chodí ?? Co se týká porodnic,ajk bych se měla nahlásit,že tam budu bydlet a rodit, snad se tady někdo najde kdo by mi konečně mohl dát pár rad.. :-(
S pozdravem krásného večera Ella

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
29.4.10 08:11

Ahojkyyyy ELISZ,vítám Tě tady mezi námi a snad se Ti tady u nás bude líbit,ale řeknu Ti že tady ta diskuze poslední dobou nějak vázne,mám čím dál víc pocit,že mluvím a píšu si tady sama se sebou :lol: :roll: :think: Nevím,kam všechny holki zmizeli. :nevim:
:kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blackyxjr
29.4.10 09:04

ahojky Elisz

takisto Ťa tu vítam…
Kačka má trošku pravdu, že tu je malinkato mrtvo, možno to slniečko či čo…ale možno sa to príchodom novej diskutujucej opat rozprúdi…

čo sa týka prihlásenia, myslím, že to bude podobné ako v Čechách..vidíš, mna napadá..čiže v mieste nového bydliska…ono je najlepšie sa spýtat priamo na úrade..lebo z vlastných skusenosti, čo urad, to iné požiadavky…ale začala by som aspon tam…

všetko by malo byt od toho..či to bude trvalý pobyt, prenájom, alebo ostatné…a do porodnici by si takisto mala zavolat, či je tam potrebná rezervacia, ako napr. v Prahe, alebo nemusí …popr. by som si našla ešte nejaké porodnice v okolí v prípade, že by tam bolo plno, aby si bola pripravená…predsa len ta Trnava je dost velké mesto

• Citovat
  • Upravit
708
29.4.10 13:43
blackyxjr píše:
ahojky Elisz

takisto Ťa tu vítam…
Kačka má trošku pravdu, že tu je malinkato mrtvo, možno to slniečko či čo…ale možno sa to príchodom novej diskutujucej opat rozprúdi…

čo sa týka prihlásenia, myslím, že to bude podobné ako v Čechách..vidíš, mna napadá..čiže v mieste nového bydliska…ono je najlepšie sa spýtat priamo na úrade..lebo z vlastných skusenosti, čo urad, to iné požiadavky…ale začala by som aspon tam…

všetko by malo byt od toho..či to bude trvalý pobyt, prenájom, alebo ostatné…a do porodnici by si takisto mala zavolat, či je tam potrebná rezervacia, ako napr. v Prahe, alebo nemusí …popr. by som si našla ešte nejaké porodnice v okolí v prípade, že by tam bolo plno, aby si bola pripravená…predsa len ta Trnava je dost velké mesto

Tiež si myslím,že sa nám to tu rozbehne,predsa len je medzi nami nová,tak aspon ju poriadne vyspovedáme. :lol: Ale som rada,že s :lol: tu takto množíme :mrgreen: nemyslela som,že naša diskuzia bude mat až taký skok napred.Ale aj ma to těší,lebo vidím,že nie som tu len ja slovenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blackyxjr
29.4.10 14:46

ved práve Kači..tiež som si občas pripadala ako samotná slovenka v Čechách…

holky dnes to je den…

tak najprv: myju nádobí, Andrejko v postýlce..ponekud dlouho klidný..tak pošlu manžu at se jde kouknut co delá..a on že se hezky hraje s plínou…říkam si s plínou??? odkud by jí vzal???? tak tam jdu tedy já…on se fakt hral s plínou…sundal sí tu svojí, plnu hovínek..a už si hezky mazal nožičky, miesil v ručkách a i neco ochutnal, jelikož mel upatlanu pusinku

a už od rána zas volám na ten urad práce…ta ženská si zo mna striela…už je to mesiac, čo som vybavovala to potvrdenie na vybavenie dávok na Slovensku, obratom to posielali a pred týždnom mi tvrdila, že to tam ešte nemaju..a teraz…zas mi to nedvíha..minule som sa dovolala až na 4. den..dnes už má 13 neprijatých hovorov..a stále nič..a popri tom tam je…tak čo sakra…bude pracovat, alebo len kávičkovat..tak sa rodičováku fakt nedočkám..už nemám peniaze 6. mesiac:((( ach…taká som vytočená

• Citovat
  • Upravit
13
29.4.10 15:17

čaute maminy!!

Dneks ajjsem zase byla úřad…ohledně i toho jestli mám udávat toho prevíta bývalího za otce svého détěte,moc se mi do toh nechce.Nechci aby můj chlapeček nesl jméno po něm a připomínal mi ho.a nevěřím,že on bude plnit vyživovací povinnosti :roll: no a snad tu bude teda živěji,když už máte holky pocit,že trpíte schizofrenií :-D a děkuji,že reagujete na toto mé téma…No jo..Budu to muset asi opravdu řešit až na tom slovensku budu!Byla jsem tam jednou v životě a to v Bratislavě,jinak SR moc neznám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
29.4.10 20:39

Tak jsem tady opět zašla na skok,malej leží v posteli a drdlá,každou chvilku usne,já koukám na ordinaci :lol: a pak hodím sprchu a budu čekat na tatku až přijde z práce.Ná se taky v sobotu nebude nic konat,právě psal tatínek,že musí v sobotu do práce,má to nakázáno,takže jsem naštvaná jako .....ale on za to chudáček nemůže. :cry: :cert: :twisted: :pocitac: :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
30.4.10 14:39

ak holki,právě jsem poklidila trochu-umyla nádobí,vydrhla sporák a koupelnu-teda jenom vanu a umyvadlo a taky wc,malej spinká,tak se docela nudím.Tatínek je v práci,chudáček můj,už má Ty práce taky plný zuby a je naštvanej že vůbec nemá ani chvilku na svou rodinu.No ale taky je potřeba nějaká ta koruna navíc,přece jenom splácime hypotéku a to teda je :roll: Ale my sme skromní,stačí,že máme jeden druhýho a krásnyho andílka,který nám dělá ze života jen samou radost.A to je nejhlavnější,je to pro mě víc než cokoliv jiného na světě. :srdce: :hug: :andel: Jinak všem vám přeji krásny čarodějky,snad se někde potkáme na koštěti :lol: Nebo si někde můžem dát sraz a děti nechat chlapům,at se oni taky starají,at vědí,jaký to je :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
30.4.10 19:53

Ahoj holky, ja sem obcas chodim nakuknut. No bola som na urade ohladne soc. davok a vraj musi mat maly prechodny pobyt v CR, inak mi ziadne davky nedaju, ako to mate vy? Lebo manzel ho siel prihlasit na prechodny pobyt na cudzinecku policiu a tam sa dozvedel, ze na to musi mat maly pas alebo musi byt zapisany v pase rodica. No do pasu nam ho zapisu az so SK rodnym listom a na ten budeme cakat asi tri mesiace. No ta pani na urade mi vravela, ze vraj kvoli tomu prechodnemu pobytu mozeme prist buduci rok o nejake davky, tyka sa to aj rodicaku? Som z toho totalny jelen.

Inac maly je zlaty, rastie ako z vody, pomaly si zvykam na materstvo, teda je to poriadna makacka, bude to niekedy lahsie? Alebo si len zvyknem?
Prihodim aj jednu fotku nasho zlaticka

• Citovat
  • Upravit
708
30.4.10 20:34
kvetinka56 píše:
Ahoj holky, ja sem obcas chodim nakuknut. No bola som na urade ohladne soc. davok a vraj musi mat maly prechodny pobyt v CR, inak mi ziadne davky nedaju, ako to mate vy? Lebo manzel ho siel prihlasit na prechodny pobyt na cudzinecku policiu a tam sa dozvedel, ze na to musi mat maly pas alebo musi byt zapisany v pase rodica. No do pasu nam ho zapisu az so SK rodnym listom a na ten budeme cakat asi tri mesiace. No ta pani na urade mi vravela, ze vraj kvoli tomu prechodnemu pobytu mozeme prist buduci rok o nejake davky, tyka sa to aj rodicaku? Som z toho totalny jelen.Inac maly je zlaty, rastie ako z vody, pomaly si zvykam na materstvo, teda je to poriadna makacka, bude to niekedy lahsie? Alebo si len zvyknem?
Prihodim aj jednu fotku nasho zlaticka

Tak ja ked som vybavovala materskú a rodičák,tak som mala podmienku,že musím mat ja prechodný pobyt starší ako pol roka,čo som samozrejme mala,takže som s tým nemala žiadne problémy.Malého máme jak ja,tak priatel zapísaného v pase.A to je dobre,ked malý rastie a neboj,ono tie začiatky sú tažké,ale zvykneš si a hravo časom všetko zvládneš.A určite ako malý bude rást,tak to bude len horšie-ako nie,že Ta chcem strašit,ale pojde do školky,tam sú to ešte len starosti,viem,o čom hovorím,teraz si tým prechádzame,potom pojde škola-to sú dalšie starosti a tak dalej.Užívaj si to naplno,teraz,ked je maličký.A je krásnučký vydarený :srdce: :huban: :hug: :andel: Daj mu za mna pusinku na jeho krásnu tváričku. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blackyxjr
1.5.10 11:28

ahojky…
je fakt s tým prechodným pobytom, musíš ho mať, hlavne myslím rodičia…je to hlavna podmienka na porodné a dávky..a ako je to s malým? my sme jeden čech a ja slovenka, a malý dostal vlastne české občianstvo..a po pravde, ešte ho nemáme zapísaného v pase…teraz si nespomínam, a nechce sa mi hladat, vy ste obaja slováci?

Miško je ináč prekrásny chlapček..a prvé mesiace su najhoršie..bude to len lepšie a lepie..začne pást koníčky, hrat si, sadne si , lozit..a bude to s ním už sranda..nám je 9. mesiacov..a teda je to moj najlepší kamarát:))) smejeme sa spolu, hráme…tak sa neboj..

my sme boli takisto na čarodejkach..ach ten den letí…fakt nemám čas moc na písanie…ráno síce vstava skoro..ale človek sa dopečie do tej 8, naranajkujeme sa obaja..ideme do obchodu..prídeme, je 11. začneme varit obed…naobedujeme sa…je 1 hodina..trošku poklidím, malý sa pohrá…a už su 3-4, ideme von…je 6 hodin, malému spravím kašu, kupel, masáž, pohráme sa..ide spinkat..je 8 hodín, a začnem myt nádobí, sprcha, a je 10.00 hodin…a medzi to ešte vtesnat manžela, aby sme sa neodcizili…a fakt na net človeku nezostane čas…:( hold..ako vravia bezdetný..ved to mate super na tej materskej :mrgreen: :mrgreen:ste celý den doma, kávičkujete, chodíte len na prechádzky :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová