Maminky ze Slovenska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
941
9.3.10 21:04

Ahoj dievcata,
tak i my sme tu s kratsou prestavkou opat. Slovencinu pouzivame stale, pride mi to ako normalne, ja sa v cechach citim dobre prave asi i preto, ze sa citim ako cechoslavacka :)). samozrejme, ze tym, ze sme tu uz 5 rokov, tak nejake to ceske kratke slovicko obcas zabludi - jo :)) Prave za par dni sa chystame na slovensko, neuveritelne sa tesim, je to pekne dlhej dobe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blackyxjr
9.3.10 21:28

jayjay - ako často chodíte na Slovensko?
inač večná pravda…proste českoslovenky:)))
tiež ani neviem ako zo seba dostanem to české)) ale vačšinou už podvedome tie, o ktorých si myslím, že im nebude protejšok rozumiet

• Citovat
  • Upravit
Gabika
15.3.10 23:37

Ahoj, kam ste sa všetky podeli?

Tak u nás sme prestali (teda presnejšia ja :lol: ) kojiť. Julinka je teda už „na suchu“. Včera to bola prvá noc, trochu poplakávala :cry: , chudiatko moje, tak som zvedavá, ako to bude dnes. Ale už som chcela odstaviť, chlapcov som tiež kojila tak cca rok a štvrť.

Chlapcov si včera naši odviezli na 10 dní na SLovensko, tak tu máme nezvyčajne ticho, predsalen Julianka veľký hluk nenarobí, ona je také dieťatko za odmenu. (ťuk-ťuk) :-) Aspoň si v kľude dokončím dane a účtovníctvo za minulý rok.

• Citovat
  • Upravit
708
16.3.10 14:38

Ahojky baby!Omlúvam sa,že som tak dlho nepísala,ale konečne sme mali tatina po dlhej dobe len pre seba,tak sme si to poriadne užili.A cez víkend sme boli u známych v Prahe-bolo super,sa nám ani nechcelo odtial :lol: Sebastiánko teraz spinká,ak sa zobudí sa napapáme a vyrazíme na nákupy.
Inak 15.4.sa chystáme na zápis do školky,tak som celkom aj zvedavá ako to bude malý tam zvládat a či nám ho vezmú :think: :roll: Tak dúfam,že budete držat palce :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
17.3.10 22:13

Ahoj Kacka, u vás sa robia zápisy do škôlky? Ako že dieťa nejako spovedajú? U nás to bolo tak, že som sa bola pozrieť do škôlky, keď mali deň otvorených dverí, to sme tam boli tak trochu ako pozorovatelia, a potom som už len priniesla prihlášku. A oni mi po určitej dobe oznámili, či nás prijali. Akú škôlku si vybrala? My chodíme do montessori, a sme veeeeľmi spokojní :-) Už tam chodia obidvaja chlapci, sú spolu v triede, takže je to pohoda.

Ja som odniesla na finančák priznania, a samozrejme som jedno lajstro zabudla, takže ešte raz tam musím :roll: Ale už by to malo byť všetko. Pomaly už nakupujem veci na dovču, to je veselšie, než platenie daní :lol:

Julinku som už odstavila, druhú noc už poplákávala len tak symbolicky a tretiu už prespala celú až do rána. :-) Škoda len, že má teraz nádchu, budí sa kôli soplíku, snáď to rýchlo prejde.

Tak papa.

• Citovat
  • Upravit
blackyxjr
18.3.10 08:23

ahojky zatulané:))) ale nie, srandy si robím, pozerám, že teraz riadili dost nemoci a ešte tie dane:)
ja som musela takisto odstavit, ale dost skoro:((( v necelých 8 mesiacov, kvoli chorobe, tak som sa s tým prala…chcela som kojit:( andrejko bol nekludný asi tak týžden, a teraz ani nevie čo je cica aj keby som ju mu pod nos dávala:( na istu stranu dobre, ale mne je to strašne luto:(

my sa chystáme o dva týždne na slovensko, tak sa strašne teším..

pozerám že so školkami to bude ešte docela boj..hlavne v tých vačších mestách

tak ja bežím, dieta plače
majte sa krásne

• Citovat
  • Upravit
58
18.3.10 11:25

ahojte maminky.je tu niektora maminka?mala by som otazku.je to dost surne.dakujem vam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blackyxjr
18.3.10 16:14

ahoj Adika, som tu…čo by si potrebovala?

• Citovat
  • Upravit
kvetinka56
22.3.10 08:49

Ahoj holky, tak uz sme z porodnice doma, maly sa narodil 15.3., nakoniec cisarskym rezom, bol zle otoceny, tak som ho nemohla vytlacit. Porod teda nic moc, predstavovala som si ho uplne presne naopak, ale pomaly sa s tym zmierujem a zacinam zabudat. Takze mame Michaela, pri narodeni mal miery 3550g a 52 cm, je nadherny, prihodim aj fotku. Zatial mi krasne spinka, vraj to moze byt aj zltackou, tak dufam, ze nebude, v noci sa mi budi len na kojenie. Mlieka mam dost, kojime uz od porodnice a dufam,ze este aj dlho budeme.

• Citovat
  • Upravit
blackyxjr
22.3.10 12:12

Katka obrovská gratulacia, prajeme moc moc zdravíčka a mliečka :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

maličký je krásny a miery - hotový model :mrgreen: :mrgreen:

tak dufam, že na to nepríjemné po porode čo najskor zabudneš…ako dlho ta nechali tlačit?

• Citovat
  • Upravit
708
22.3.10 13:10

Ahojky holki moje zlatý :huban: Dlouho jsem tady zas nebyla,tak mám toho tolik,že nevím,co napsat dřív.
Ted o víkendu jsme strávili veškerý svůj volný čas na pouti,bylo super,pořádně jsme se vybláznili na kolotočech a malej taky,a jěště k tomu jsme byli na autodromu a jak sme nabourali,tak si malej šlehnul pusinku o volant a má jí docela pěkně rozraženou,chudáček náš.No říká se prý-komu není rady,tomu není pomoci. :wink: A nemůže se pořádně najíst ani napít,furt pláče,že ho to moc bolí,chjo :cry:
Jinak se ted celkem nudím,přítel spí po noční a malej s ním usnul taky.Pak jedem na procházku,je hezky,tak toho musíme využít. :dance:
A jsem si na aukru vyhrála docela hezkej telefon.Jestli se mi to povede,tak to sem vložím a na mimibazaru jsem pro malýho objednala krásnou jarní bundičku,tak už se moc těšíme až dorazí a vyzkoušíme jí.Tak se zatím mějte moc hezky,přeji hezký den a zase se ozvu :mrgreen: někdy. :pankac: :mavam:
A jejejeeee,zase tá čeština :roll: Ospravedlnujemsa :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blackyxjr
22.3.10 14:03

ahoj Katuška…
jee chudatko male..ja som si zas pred troma rokmi kupila bicykel, že sa naučim konečne jazdit, ani sme nešli 10 min a preletela som cez voditka, takisto nbytá tlama, vyrazeny dych..ešte štastie že si nosim docela velke „tlmiče dva“ pred sebou :mrgreen: :mrgreen: takže si viem predstavit tu bolest:( tak dufam že sa mu pusinka čo najskor spravi

my teraz malemu robime pokojiček:))) juchuuuu

teraz je tak krasne, človek by bol od rana do večera von:)))

jeeej šikulka, potom pošli telefonik..teda fotku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ja som sa tiež branila mimibazaru ale už aj mna vtiahol:)))

kupujem hlavne látky na šitie…moja nová zaluba:)))

majte sa krasne posielam božteky :dance: :dance: :dance: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Gabika
22.3.10 18:14

Jééj kvetinka, gratulujem! Ten je ale kráááásny! :-) Prajeme mu do života len to najlepšie! :-)

Ja už nič nestíham, dnes som celý deň behala povonku, a zajtra ešte asi tiež (úrady a tak) a už i musím baliť na dovču. Tak ak by som už nestihla pred dovolenkou prísť, tak sa tu mávajtew krásne a ja sa ozvam až keď sa vrátime…

pa-pa

• Citovat
  • Upravit
708
22.3.10 21:49

Tak čo baby ste tu niektorá?Mne malý spinká,priatel odišiel na nočnú a ja sa chystám hodit sprchu a kukat tv.Celkom aj nuda,ked mi malý zaspinká a ani priatel tu nieje :cry: Aspon,že mám vás-tak fajn super kámošky,s ktorými možem pokecat a pri tom mi to rýchlo ubieha ten čas. :lol: Dnes sme boli vonku,bolo tak nádherne teplúčko,aj sme jarné bundy vytiahli zo skrine :dance: Mohlo by to počasie vydržat :pankac: A čo vy aký ste mali den?
BLACKY,to aj ja dúfam,že sa mu to čo najskor zahojí :roll: A ja viem malému veci objednávat z mimibazaru-sú tam niektoré naozaj prekrásne.
Budem sa snažit nejak skopírovat ten telefon a malého nádherná jarná bundička. :lol: :nevim:
GABIKA,tak ak by si už neprišla medzi nás,tak si to na dovolenke poriadne užite a nafotte fotky.Aby sme sa aj my pokochali :mrgreen: A potom,až dorazíte,tak daj vediet ako ste sa mali.
:mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
23.3.10 08:21

Dakujem holky, maly je velmi zlatunky, teraz mi este stale spi a ja neviem, ci ho mam budit alebo byt rada, ze si stihnem rano upratat a mat trosku casu pre seba. Na MMB je vela peknych veci, asi tam budem nakupovat aj ja, predsa len tie ceny su uplne ine ako v obchodoch. No uvidime. Teraz momentalne cakam na kociar, mal uz byt doma a stale nic, trosku ma to aj stve, chcela som maleho uz zobrat cez vikend na 15Minut vonku, ked by bolo pekne a tak musim sediet zatial doma :-( Aspon by som sa trosku presla po zdraovm vzduchu, potrebujem sa vyvetrat, poporodne blues je zahul.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová