Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja som zacala pliest tu deku pre maleho, je to na dlhsie, tak aby som ju stihla dokoncit, tak si pustim olympiadu, pocuvam a pletiem. Alebo si skocim na net pozriet co je nove, pospim si a den mi utecie ani neviem ako.
Ja som podobna ako Gabi, tiez si pamatam prvu slohu pesnicky a dalej uz nie. Sice som chodila do suboru asi 8rokov, tak sa to tam zlepsilo, ale ja mam mamcu, co ma uzasnu pamat. Ona si pamata este aj basnicky zo svojej skolky, tak ked som kedysi spievala synovcovi, tak ma vzdy doplnila. Tak dufam, ze aj s mojim mi takto pomoze ![]()
Ja mam zehlenie rada, celkom si pri tom aj oddychnem, najnovsie zehlim na balone, takze ma neboli pri tom chrbat,pustim si cokolvek v telke a uz idem. No neviem, ci pri malom ma to bude dlho bavit, budem pouzivat latkove plienky, tak zehlit bude stale co. Mozno zaukolujem draheho, nech sa nenudi ![]()
nevravim že žehlenie nemam rada, takisto v tehu som si pustila filmik a už to šlo…na žehlenie som bola prdla..ale teraz to akosi nejde tak akosi človek predstavuje..zvyčajne sa mi maly po chvilke zobudi a to sa žehlit už neda..a ked to sa po 3 krat takto zmari za den tak s tym praštim do rohu a stavkujem
![]()
pesničky..tak moc si ich nepamatam, ale ked na to dojde spievam i nejake slovenske česke sladaky:))) bola som raz na slavikovi prave s pesničkou tota Heľpa..bola som 2… z dvoch
![]()
Ahoj holky,
tak dneska mi olo trošku smutno. narazila som na diskuziu kde sa piše o slovenskom hokeji proti čechom..A niekdy mi príde že my slováci nevieme uznat chybu..mazec..až mi bolo z toho zle..
A inak holky vás obdivujem tie ktoré ste sa rozhodli pre viac ako 2 deti. ja by som to nedala. Ako som písala som sobec a proste svoj čas rozdelit už pre dve deti bude docela fuška a tiež si chcem užit aj svoj život.. A hlavne by som to finančne nedala.. 6členná dovolenka pri mori 100litrov…a školy kružky… Chcem dat detom čo najviac aspon tolko co mi dali naši a s tým prijmom čo máme snad to dokážeme ale byt nás 6..to už by nešlo. A určite nechcem aby jedno z deti bolo ochudené…Takže i koli času a hlavne koli finančnému standartu 2 deti stačia až nad hlavu…
Som človek ktorý má rád svoj život a rada si zajdem na kafe s kamoškami a som človek ktorý chce budovat karieru a s 4 detmi by to už nešlo.. To by som sa musela rozhodnut bud deti alebo ja.. A radšej si vyberem 2 deti ktorým dám všetko a zostane i mne ako 4 a byt upisaná na celý život u sporáku.
Samo nehovorím že vy to tak budete mat ale ja mám taku predstavu že u nás by to tak dopadlo…
rea - také nejaké podobné zmýšlanie máme práve my..síce kariera pre nás nie je podstatná..práce je v podstate miesto pre zabezpečenie príjmov, z časti koníček..a z časti aj miesto kde sa stretneme s inými ludmi…
ale k veci..já som z velikánskej rodiny..a v podstate museli sme žit skromne..teraz ked s manželom sa bavíme na tu temu…častokrát ma to uplne rozsmutní..že ja som nebola ani raz na dovolenke s našimi…nemala to a to.. človek keď bol dieťa, si na to nejako zvykol..ale nechcem, aby moje deti v dospelosti mali tie samé pocity a smutok v dušičke…že proste rodičia im to nemohli dopriat…preto radšej menej detičiek…aj keď viem..aké je to krásne vyrastat vo velkej rodine..
ako som písala..mamka sa smeje ..že Andrejko je princátko..nechcem aby bol jedináčik..alebo rozmaznaný..chcem mu dát len pekné detstvo..a spomienky na nan…bohužial, ako píše REA..nemožeme z finančných dovodov to dat viacerým..a tak radšej zostaneme pri 2…no uvidíme..čo prinesie čas..
možno, ak to pojde…splní sa mi sen..že budem mať velku štastnu rodinu i ja…
Ja sama som z 5deti, na dovolenke sme nikdy nikde neboli (no vraj raz, ale to som mala asi 2 roky), pri mori spolocne uz vobec. Ale to mi na nasej rodine vobec nevadilo. Vadili mi ine veci, o ktorych sa rozpisovat nebudem, skor som rada za kazdeho svojho surodenca (mam 3bratov a jednu sestru), ani jedneho by som nedala za akukolvek dovolenku. Vychadzame spolu velmi dobre, su mi pri vsetkom psychickou podporou, ked som mala narodky, vedela som, ze sa urcite kazdy jeden vratane rodicov ozve a zablahozela mi. Ked sa zideme co i len traja surodenci u nasich, je vzdy veselo, zivo, zboznujem tie dni. Takze ja som za viac deti, teda osobne by mi stacili 3. A to, ze im nedoprajem dovolenku pri mori, by ma vobec netrapilo, pre mna su dolezitejsie ine veci, ja som nestastna z dnesneho materialneho sveta, kedy sa pozera hlavne na peniaze. Ale nikomu jeho nazor neberiem, ide o to, aby sme si to kazdy zariadili podla toho, ako nam to vyhovuje.
kvetinka: ja som pri mori bola už ked mi boli 2 roky..v létě letná dovolenka a v zime zimná. A nieje to o materialnom svete je to o tom že sme boli spolu…Strávili sme týžden spolu…Učili ma plávat učili ma poznávat iný svet jazyky, lyžovat..a tak dalej…dalo mi to vela.Máme na tieto chvle krásne spomenienky a nemusela som byt smutná ked moji spolužiaci rozprávali o tom kde všade boli. pametam si na svoje spolužiačky ktoré sa k moru dostali až ked boli dospelé…a pametam si nato ako im bolo smutno z toho že my sme mohli mat nové oblečenie a oni pos vojich staršíxh sestrách…Ja viem že ten materialný dnešní svet je hrozný ale je to dnešný svet…Dnes sa proste tak žije…Zkus sa opýtat ako to dneska ide v školách..nemáš značkové oblečenie? nebola si v lete na dovolenke..tak s tebou si nemáme čo povedat..a v Prahe je to už obzvlášt také…Veľká rodina je krásna vec ale tlačit sa v 3+1…žit s ruky do huby…nie to fakt nie…
v tom s tebou takisto suhlasím Kvetinka…
s tou dovolenkou- more vobec nie…ani len stanovačka..pre našich bola dovolenka..že sme šli na nákup do mesta alebo k tete na návštevu..ktorá býva 20km od nás…
ja by som takisto nedala ani jedného z mojích surodencov ..ja ich mám 8:( 18 tiet a ujov.a 42 bratrancov a sesterníc.. čiže rodina ako prasa…
a nevymenila za dovolenku…ale ked to človek može ovplyvnit..tak proste chcela by som dat detom aj tu rodinu ale aj zážitky..ale proste..človek nejako pozerá alebo musí pozerat na financie..a všetko okolo toho..
takže aby to nebolo špatne brané ako …že by som namiesto surodenca šla na dovolenku..to určite nie…minulost a prítomnost človek nezmení..len može spomínat, radovat sa alebo občas lutovat… ale možem ovplyvnit do istej miery buducnost..a snažit sa..aby moje deti netrápilo to čo mna…ale ktovie..možno ich bude práve trapit to, že nemaju viac surodencov…to človek neovplyvní..častokrát deti maju uplne iný charakter, chápanie..rebríček ako rodičia…
a fakt je tažké robit nejaké rozhodnutie za deti…ved to vidno aj krásne teraz v Ulici..pani učitelka si takisto myslela že robí to najlepšie pre syna..a on to tak nebere…
ja myslím, čo rodina..to iný názor…a hlavne je to ovplyvnené detstvom, zázemím..čiže ak uplne nepoznáme tu situáciu..nevie sa človek do toho vcítit, čo človeka vedie k týmto záverom
takže holky..či sa rozhodnete mat 1 alebo 5..všetko robíte so srdiečkom a pre svoje dietky ako uznáte za vhodné…tedy nič nie je zlé rozhodnutie..
Rea, ved prave to. Dolezite je, ze ste boli spolu, nie kde ste boli. Letna dovolenka moze byt skvela aj pod stanom na SK alebo v CR, je tu tolko krasnych miest, kam sa da ist pozriet. Pri mori tak na vyber nemas, castokrat musis stravit tych 10dni na plazi, pretoze nie je kam sa ist pozriet alebo je to velmi drahe. A riesit teraz to, ze sa mozu detom kvoli dovolenkam a obleceniu vysmievat v skole teraz nemienim, pred 15rokmi to asi rodicia malych miminiek tiez neriesili, pretoze nepredpokladali, ze to za x rokov bude v mode. My teraz riesime tiez to, co je teraz, ale za dalsich 15rokov to zase moze byt ine. A to, ze sa deti v skole vysmievaju inym, je bohuzial vizitka ich rodicov, ktori ich naucili,ze iba to ma hodnotu. Nie je to len o detoch. Ja by som rada naucila svoje deti o pravych hodnotach a to,ze dostanu vsetko to, co budu mat ostatni, im bude v zivote skor na skodu. Nikto nemoze mat vsetko a mali by to akceptovat aj deti.
Blacky..tomu hovorím velká rodina…:)A všetci spolu vychádzate v pohode? to je krásne ![]()
kvetinka: určite ano…suhlasim s niečím s tebou…ale vždy pozeram do predu..musím..pretože to čo chcem je ovlinené tým čo bude
i ked niekedy sa to tažko háda…Ale asi je to tým že som zvyknutá na určitý standart ktorý určite chcem ponuknut i svojim detom…a hodnoty sa može naučit i s peniazmi i bez..záleži k čomu ho človek a hlavne jak ho človek k určitým veciam vedie…
Tak máme ďalšiu striebornu medailu
super… Tak teraz budem fandit čechom proti rusku..
Ahoj ženy!Čo nové v našej disskusii?Pozerám,že vás tu viac menej kuká na olympiádu,ja sa priznám,to moc nemusím,len tak zbežne sa informujem na nete,čo nové,ale že by som to nejak žrala to nie ![]()
Inak sa vám chcem ospravedlnit,že som celý víkend nenapísala,ale užívali sme si tatulda.Sme radi,že aspon cez víkend sme spolu,ked už cez týžden je od rána do večera v práci.Tak sa dúfam nehneváte
![]()
Dnes som varila kurča na zelenine a šampinonoch s ryžou,tak sme si všetci pochutnali ![]()
Inak malý ešte stále chorý,tak snád už zajtra pojdeme ku doktorke,nech ho popočúva.Čo je dobré na kašel,budí ho to aj zo sna a nvie poriadne preto spinkat.kúpila som mu ROBITTUSSIN na suchý dráždivý kašel,ale nejak to nezaberá.Ak budete také dobré,poradte mi.Vdaka. ![]()
Na kasel zaberaju aj prirodne recepty, napriklad nasekat cibulu, pridat cukor alebo med, a ten vyluh z toho po lyzicke trikrat denne. Ale je to aj dobre prehanadlo, takze pre maleho to asi velmi vhodne nie je. Dalsim prirodnym receptom je do cvikly spravit dieru, tiez tam dat cukor a pit tu stavu. Ja som si davkovala ten extrakt z cibule a mala som potom na wc problem s prehankami
Inak neviem poradit.
Dnes mam za sebou dalsiu kontrolu, este raz ku gynekologicke a potom uz do porodnice, teda ked dovtedy neporodim. Mam uz napisany porodny plan, tak som zvedava, ako to vsetko bude prebiehat. Chodim u nas na predporodny kurz, dozviem sa tam vsetko, co potrebujem a dost ma to ukludnuje.
Gabíííí…výýýborná stránka
..síce sa hnevám..já to už mala napísané a ty takto, si tu hodíš len tak link

Vanda je ta dílerka z coolni, čo chodí s Benem..
ja som malému spievala ale neviem či to skor nie je trápenie
našla som africké pesničky a tie zbožnoval:))
žehlenie??? čo to je? ak to má byt činnost medzi praním a nosením vecí..tak to takisto u nás stagnuje..plný sušiak..pračka stale ide..ale žehlit nemá kto:) kedysi som poctivo žehlila pomalu aj ponožky..a teraz fakt tie košele a rifle..manželovi trička..ale na svoje kašlem..

posielam božteky marodom..nech su skoro zdraví

som rada dievčatá, že ste tu