Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Blacky, na monitore som bola uz dvakrat, je to krasne, pocut ako bije maleho srdiecko. Ako som tam sedela, na stene maju prilepene letaky na reklamu VZP s malymi detickami, tak som si cely cas predstavovala, ako nas drobec asi vyzera. No o chvilku sa to dozviem ![]()
kvetinka - to hej..to som si takisto stale predstavovala ..kamarátka bola na tom 3D ultrazvuku..tak dopredu videla.a fakt skoro realne zobrazovalo… ja som sa chcela nechat prekvapit…
je to nádherný pocit, dostat toho drobčeka do náručia..človek by si to aj rád zopakoval..ale asi pár ročkov počkáme..zatial sa na druhé nejako necítim:( malý je strašne aktívny tak uvidím, kedy ma príroda zas osloví
PERLO,určite budete mat najlepsie,ked sa zajdete opýtat osobne na tú cudzinecku a tak dalej.Každým rokom sa to všade mení.
KVETINKA,je to nádherný pocit,počut mimi ako mu bije srdiečko,a ešte krasnejší,ked ho držíš v náruči.My sa snažíme si to zopakovat,no nejak sa nie a nie zadarit.Ale nechávame to na prírode ![]()
BLACKY,tak to sa pridávam,ja by som tiež rada druhé,no možno príde časom,nechcem to nejak uponáhlat.Ked to príde,tak príde,ked nie,tak sa príroda asi zbláznila
![]()
Pekný večer vám prajem baby moje
![]()
Kvetinko..zavidim ti že se ti už tak blíži den porodu..Ja už bych to taky chtěla mít za sebou a nejvěčší problém je že chodit s tím bruchem a starat se ještě o Sebču je někdy nad lidský výkon..Citím se už ted ja tulen nevím jak budu znášet ty další měsíce …
REA,neboj sa,zvládneš to.Moja kámoška má 2deti a teraz caka tretie,tak si vies predstavit.a co ma 3rocneho syna,tak to je taky šinter,vobec neposlúcha,ked je u nas na navsteve,tak si sam vojde do chladničky,vsade nakukne.No proste nevychovaný.A najviac ma štve,že mu vlastná mama nič nepovie na to.To ma dorazilo celkom.
A neboj,nejak už bude a Ty nie si predsa žiadne béčko.Zvládlo to tolko ženských,tak Ty predsa tiež.
Tak sa držte,dávaj na seba moc pozor a ked budeš mat mmožnost odpočívat,tak vypni a odreaguj sa troška. ![]()
Rea, no uz by som to chcela mat za sebou, ale zas na druhu stranu neviem, do coho idem, co ma caka, takze mam trochu aj strach. Dnes mam pocit, ze mi maly uz klesa do panvy, ze sa mi aj lepsie dycha, tak som zvedava, ako dlho u mna este vydrzi. Neboj, tych par tyzdnov utecie ako voda, hlavne ked uz bude teplejsie, bude aj lepsia nalada. Ja sa jari uz neviem dockat.
Ja sem nakukujem.
Ale veľmi nepíšem, to je fakt…
Julinke zase stúpla teplota nad 39, zajtra už pôjdem k lekárovi…
Mmch, dievčatá, nie ste tu niektoré účtovníčky?
Ahojte
u nas tiez choravo asi.
Poobede Anicka mala 38,2, sopli, kasle a mozno i zuby- no neviem.
Ale aspon neplace je vesela, tak snad to bude dobre
Uzivajte si bruska!!!!
Inak my sme chceli 4 deti, ze 2 a 2, ale akosi nam to vyslo inak, takze 4 uz asi nebude. Alebo bude na stare kolena?
Takze je mi aj luto, ze uz nezazijem tie pocity, kopanie. Ja som mala asi stastie, ze v tehu mi okrem par dni nevolnosti nic nebolo.
Zvracala som za 3 tehotenstva len raz- s Honzikom. To som mala migrenu
Ja veru niesom účtovníčka,rada by som Ti pomohla,ale nikoho vo svojom okolí nepoznám s takou profesiou.Tak to ma baby velmi mrzí,že vaše dítka tá choroba zdrapla,tak prajem skoré uzdravenie a aby vás choroby obchádzali.
TO CHCE SA PORIADNE VYPOTIT. ![]()
To je v pohode, nemusíte nijaké účtovníčky kôli mne zháňať
Ja len začínam, tak mám občas ohľadne účta primitívne otázky… ![]()
Katka, 4 deti?!
Obdivujem! Čo na to manžel ![]()
Gabika- to ma zaujima.
a zacinas ako laik, alebo mas ekonomku?
Mna to teda caka- uz sa obzeram po kurzoch pre uplnych blbcov- jeden som nasla v Prahe. TAk som zvedava. No a potom ma este caka dalsie vzdelavanie aby som mohla uctovat vo firme u muza
no Vlada chcel tiez 4, ale ako vravim, asi je u nas konecna. a Naviac mame problem s vyriesenim bytu pre 4 deti, takze ak dalsie, jedine do domu
Katka, ja som Bc. síce ekonomického zamerania, ale skôr management, než účto. S účtom som začínala úplne od piky. Pred rokom a pol (tehotná s Julinkou) som si pravila rekvalifikačný kurz, založila firmu, vybavila živnosť… Teraz začínam, účtujem svoju firmu, manžela, jedno občianske združenie - to všetko zadarmo. Teraz mám prvého platiaceho klienta, jedného známeho, američana, ktorý doteraz mal účtovníčku, ale tá nehovorí po anglicky, tak tam komunikácia bola neľahká. ![]()
Ak je Vláďa OSVČ, a robí vlastne len ten ČEZ, kôli tomu si kurzy robiť nemusíš, tam bude zrejme uplatňovať zrejme len paušálne náklady, teda bude viesť len evidenciu príjmov. Ak by si chcela v tomto poradiť, nie je problém. ![]()
No, u nás manžel tiež chce 4, ale ja hovorím, že to chce len preto,lebo je málo doma s tými tromi
Mne teda rozhodne stačia tri, už som doma skoro 6 rokov vkuse, a už by to chcelo zmenu…
Aha takze zakladem bude aby s eprihlasil jako prechodne bydliste na cizineck epolicii aha. A nejsou nahodou prechodne bydliste zrusenE? NEJSEM SI JIST A ANETUSIM KDE SE NA TAKOVE VECY VUBEC INFORMOVAT ASI PRIMO NA TE CIZINECKE POLICII?? CLOVEK SI REKNE PET MESICU, ALE TO UTIKA JAKO VODA. TENHLE ROK KDY JE NA SLOVENSKU UTEKL SILENE RYCHLE..TAK I TAK DEKUJI Z AINFORMACE.