Maminky ze Slovenska

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
blackyxjr
3.3.10 10:44

kati, máš tam SZ

• Citovat
  • Upravit
Gabika
3.3.10 11:41

Kacka, mrzí ma, že máte problémy :-( Ste obaja mladí, možno má strach, že mu život utečie a nič si neužije…? Maldí rodičia ale majú jednu obrovskú výhodu - keď deti odrastú, mladí rodičia majú stále pred tridsiatkou, a to je super vek :wink:

Inak, u nás už snáď tiež budú všetci zdraví, v pondelok som k Dr. s Radkom šla, robila mu výter (výsledky budú zajtra), do ucha predpísala ATB kvapky. Už je bez teploty, tak dúfam ani v tom krku nič nebude.

• Citovat
  • Upravit
blackyxjr
3.3.10 14:09

ono je to jaro najhoršie na choroby ako sa vraví so snehom sa rozpuštaju bacily..ale dufam že už bude krajšie..síce teraz sme prišli z prechádzky a miestami padal sneh

počuli ste o tom meteorite nad Slovenskom?

• Citovat
  • Upravit
708
3.3.10 21:57

Ahojky!
BLACKY,aký meteorit?Ja o ničom netuším :wink: To kde si sa dopočula?
My dnes boli vonku,pofukoval taký chladnejší vietor chvílkami,ale inak v pohode teplýčko.Som sa postretala s maminkami z práce,kde som pracovala aj ja.Tak sme poklebetili na námestí a deti sa zahrali,no pohodička :lol: Inak nič také nové.
Všetky vás zdravím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blackyxjr
4.3.10 06:56

tak tu je odkaz na Novinkách

http://www.novinky.cz/…lometru.html

docela mazec uffff..ked si človek predstaví, čo je schopný napáchat taký pol metrový meteorit pri dopade na zem:(( tak to bolo štastie, že to vybuchlo tých 30 km nad zemou

u nas takisto nič nové..idem akurát k novej obvodnej, tak som zvedavá…ale všetko lepšie než ten povodný doktor… jeho argument…lieky možu aj deti(podotýkam na letáku od 12 rokov), nevadí to pri kojení… ved sa nič nestalo…ale mlieko po práškoch bolo dozelena…asi tak
naštastie som malého nekojila, lebo som nevládala..inač neviem čo by bolo!!!

tak jo..idem spravit malému mliečko lebo ma zje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Gabika
8.3.10 18:29

Dievčatá, kde ste? Nezmrzli ste? :lol: Dnes som šla do školky, a normálne fujavica 8-o To snáď nie je pravda… Ale huráááá, pôjdeme sa cca za dva týždne zohriať do Egypta! :-)

No, aby som dopísala, ako to dopadlo s tým výterom - tak Radko mal v krku spálového streptokoka, vo štvrtok sme šli na kontrolný výter, (to už šiel aj Martinko), ak by ho tam ešte mal, tak by sme nasadili ATB. Dnes ráno som volala na výsledky, a konečne bolo všetko ok! :-) Dokonca bez ATB. Tak mám radosť, že môže ísť zajtra konečne do škôlky. :dance:

Už ste sa pustili do jarného upratovania? JA som to už dnes nevydržala a oprala som záclonu a umyla okno v obývačke. Takže prvé okno hotovo! :-)

• Citovat
  • Upravit
292
9.3.10 13:17

ahoj, tak som tu, kde si ma poslala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
9.3.10 13:20

Ahoj, tak ťa vítam medzi nami :-)

Čo ťa do ČR privialo? Ako dlho si tu? (A prípadne kde?). Ja som vlastne prišla so zamestnávateľom ešte v roku 2000, zoznámila som sa tu s terajším manželom… a už som tu ostala. Bývame v Pardubiciach :-) Predtým sme žili v Prahe, mali sme tam obaja prácu, ale ja som už 6 rokov doma, manžel jazdí do Prahy stále. :-)

• Citovat
  • Upravit
292
9.3.10 13:33

ahoj, ja, teda my, zijeme v prahe uz 6 rokov. mame 15 mesacneho syna, ktory sa prave zobudil, tak uz toho vela nenapisem. snad inokedy. ale dakujem za privitanie :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
9.3.10 14:08

ale preco som sa vlastne prihlasila do tejto dizkusie. zaujmalo by ma, ako to mate s cestinou. tipuje, ze tie, co maju manzelov cechov, tak asi cesky hovorite. no my sme obaja slovaci, cesky som zatial nehovorila, zamestnavatel nepozadoval. lenze ako teraz chodim s malym do herne, tak tam mi hold deti nerozumeju. premyslam teda, ze zacnem cesky aspon v tej herni, no akosi mi to neide na jazyk. teda v mysli by to mluvilo, ale jazyk nie a nie :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
9.3.10 14:11

Ahojte

Som tu, minuly tyzden bol narocny. Anicka od pondelka mala horucky do 40°C, nevedeli sme z coho. V stredu sedimka 70/160 dostala ATB, moc v poriadku, ale boleli ju uska a zarazena ryma- ktora se teda v piatok brutalne spustila- prestala mat tep,oty a uz je to OK. Zajtra este kontrolny odber......

Manzel bol od stredy v Alpach- takze som na vsetko zostala sama- doslova, ale zvladli sme to.

Oslavila som mezicasom svoje 30 narodky.......takze trochu romantiky- dobre to padlo :-D

No a dnes som si myslela ze mam prvu MS, ale je bolo to len spinenie- ruzove, asi mi uz cerazzete nesedi a tak sa dnes objednam na teliesko. Dalsie deti uz asi nebudu- pojdem asi do Mireny, snad to bude OK.

KAcka, diskusiu som letmo precitala. Ako to u Vas vypada?

Kvetinka uz???

Gabika- dovolenku trosku zavidim. ale v dobrom, uzite si!!! Vcera sa moj chlap s tvojim bavili, ze by sme sa u Vas niekedy zastavili :-D Co na to vravis?

Zajtra mame v MC besedu kvoli jasliam- idem sa tam trosku pobavit, co s dietatom, ked sa nedostane do skolky. U nas, kde chcem dat malu, beru len 25 deti- mame to hned u vchodu baraku- co je uzasne!
TAk si verim, ze sa dostane, ale keby nie, potrebujem nejaku zalohu.

Katka ahoj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
9.3.10 14:13
katka 79 píše:
ale preco som sa vlastne prihlasila do tejto dizkusie. zaujmalo by ma, ako to mate s cestinou. tipuje, ze tie, co maju manzelov cechov, tak asi cesky hovorite. no my sme obaja slovaci, cesky som zatial nehovorila, zamestnavatel nepozadoval. lenze ako teraz chodim s malym do herne, tak tam mi hold deti nerozumeju. premyslam teda, ze zacnem cesky aspon v tej herni, no akosi mi to neide na jazyk. teda v mysli by to mluvilo, ale jazyk nie a nie :-D

Vidis ja som bola opacny pripad- v praci som MUSELA mluvit a i pisat cesky! Manzel je cech, doma mluvime, ale niekedy na deti vravim po slovensky a rozumeju...... niekedy syn i v skolke skusa na ucitelky slovensky..... ale neni s tym problem.

Cestina mi cez jazyk ide, ale ked som hodne nastvana a nadavam, nebo sa rozohnim, tak slovensky to dokazem vyjadrit lepsie :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
9.3.10 14:21

len tak narychlo som prebehla, co ste tu pisali. stihla som len 2 stranky a vidim, ze ste pisali, odkial ste. tak sa pridavam k vychodu - bardejov a manzel tiez vychod - michalovce :-) dufam, ze budem mat viac casu to vsetko precitat. som rada, ze som nasla tuto dizkusiu, pretoze vsade prevladaju cesky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
9.3.10 15:02

katka79 - ja mám manžela čecha, ale dohodli sme sa, že budem hovoriť po slovensky. Hlavne kôli deťom, aby sa naučili. Aj v práci som používala slovenčinu, pretože som mala nastarosti slovenských dodávateľov. Je pravda, že české detičky mi nerozumejú (napr. deti kamarátok), tak sa im snažím prihpvárať po česky, ale cítim sa pri tom trápne :oops:

ka-tka - chudáčik Anička! :-( Držím palce, aby to rýchlo prešlo! My sme mali s Radkom takéto horúčky, aj ušká ho boleli, mal potom vo výtere spálového bacila. Ale zvládol to bez ATB, boli sme za tri dni na kontrolnom výtere, a už nič nemal.
A to ako už žiadne ďalšie deti neplánuješ? 8-o :lol:
To o školke si písala pre Jitulku, či sa dostane? U nás je to tak, že kde ti chodí staršie dieťa, bez problémov vezmú i mladšie…
Jasne, zastavte sa niekedy! Naši chlapci snáď už v nedeľu pôjdu k našim na prázdniny, odtiaľ pôjdeme rovno na letisko, ale 6.4. sme späť ako na koni :-) a to už budeme mať i na záhrade rozloženú trampolínu, tak určite príďte! :-)
A všetko najlepšie k narodeninám! :-)

Kvetinka - tiež už čakáááám! Tak uuuž?

• Citovat
  • Upravit
blackyxjr
9.3.10 19:25

Ahojky Slovenočky moje :mrgreen: :mrgreen:
pozerám že choroba nás asi viaceré zmáha…jaaj…tak dufam že sa dáme aj detičky rýchlo všetci doporiadku

aby som nezabudla..
vítam novu maminku ahooooj :kytka: :kytka: :kytka:

čo sa týka hovorenia..takisto sa snažím slovensky, aj ked ta čeština tam akosi stale zabludi…hlavne ako tu Gabika pisala, v praci som musela prekladat lebo mi kolegynky nerozumeli a takisto česky hovorim na ine detičky

ka-tka - mne už takisto došli 1. a boli strašne silne, mrchy. bolelo ako svinucha:( ale antiko. neberiem tak halt musim to nechat na prirodu

kvetinka - dufam že to bude mat rychlo za sebou

slovensko- chystame sa do Tatier v aprili už sa tešiiiim

a tešim sa na leto, výlety, zoo, dovča…

neviete odporučit nejaky pekny kraj česko, slovensko popr. ineho suseda? nech sa da s prckom, su tam nejake ZOO, hrady, pamiatky? proste poznavačka..klidne miesto, pekna priroda?…mna napadlo česke švycarsko zatial:(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová