Maminky ze Slovenska

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9299
10.2.10 13:18

Obed? pizza zo včerajška :) Malý je v jasličiak tak dneska nemusím varit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blackyxjr
10.2.10 16:22

holky, ja to dnes vobec s Andrejkom nezvládam, je to poprvé čo ma uplne vyhodil z rovnováhy. jaaj..keby sa našiel niekto, kto si ho aspon na pol dna vezme na starost :nevim: ..a ja sa vyspím a oddýchnem od neho( už asi 4. noc je to špatné..budí sa a strašne plače…musíme ho vziat k sebe..lebo inač by som padla na hubu s ním ako som celu noc hore..cez den je ako z besnych vajec..stale sa po mne škriabe..kričí…príde mi taký zurivý..občas kusne…nevie čo chce..chce na ruky..je na rukach zas kričí..dam ho dole..plače..a tak dookola celý den..vobec nechce spat ani cez den..
ach jo:((((
prepáčte ..musela som si ulavit :cry:

obdivujem viacnasobne maminky :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Gabika
10.2.10 19:01

Blacky, nie ste náhodou po očkovaní? ALebo na neho niečo lezie, alebo ho môžu trápiť zúbky. Alebo niečo úplne iné, ako to už býva… Musí to byť ťažké. Ja,keď už som nevládala, tak som si k malému (keď bol len jeden), dala na zem perinu a normálne som si k nemu ľahla a odpočívala (on totiž strašne skoro liezol)

• Citovat
  • Upravit
Gabika
10.2.10 19:10
ka-tka píše:
Gabika- ja mam tiez trvaly pobyt od r2004 a o obcianstvo neziadam.
takze na Slovensku tiez nemaju na tej specialnej matrike ponatie, ze mas deti, ze?Co dnes varite???? U nas bude len polievka z mrazaku- nejak nemam silu na varenie- a nechce sa mi
Čože?! Aká špeciálne matrika? Len teraz dočítam, čo ste písali… Zase som niekde niečo prešvihla? Kde mám hlásiť deti a prečo? 8-o :-o

Inak, dnes som robila žemlovku, na zajtra asi vytiahnem z mrazáku tie zbytky brav. mäsa a spravím guláš…

• Citovat
  • Upravit
blackyxjr
11.2.10 11:33

práve ideme zajtra na očkovanie..chudatko..zas bude včelička:(
my sme Gabi práveže takisto takí aktívní..
už je na 4 a snaží sa staviat..hrozne.:)) o chvílku snad zajde dedovi po pivo:)

hej hej..v bratislave je špecialna matrika..ked sme sa brali a chcela som si menit OP..museli sme najprv dat preložit a zapísat sobášny na tej špec. matrike, potom na našej požiadat o trvalý pobyt a až potom vybavovat OP..špecialnej matrike to trvalo 6 mesiacov kým to preložili:)))

ale myslím že hlásit nikde nemusíš..alebo sa mýlim???

ako to vyzerá u vás? u nas ráno záveje:(

• Citovat
  • Upravit
Gabika
11.2.10 11:55

Aha, dík Blacky, nejako si to možno pozisťujem, či som niečo nezanedbala.
My sme sa totiž brali u nás, takže postup bol opačný, v Brne sme si nechávali vystavovať český oddací list. A nič ďalej som nerobila. Akurát som sa raz pokúsila zapísať syna do môjho pasu, aby som mohla bez manžela ísť na Slovensko s malým. A to mi na úrade povedali - „Vy chcete zapísať českého občana do slovenského pasu?“ :lol: Vôbec mi nedošlo, že predtým mu musím vybaviť slovenské občianstvo. Tak som sa vteda na to vyprdla a nechala mu spraviť vlastný pas.

U nás trochu nasnežilo, aj teraz sneží, popoludní pôjdem autom na zápis do školy s najstarším, tak som zvedavá, aké budú cesty.

• Citovat
  • Upravit
708
11.2.10 13:35

Ahoj baby!Píšem až teraz,doteraz som nemala čas,som varila-červenú kapustu,knedlíky a pečené maso,tak sme sa nabaštili,priatel mi odišiel do práce,malý spinká a ja si vychutnávam polednajšiu pauzu pri kávičke,tak som sa tu zastavila na pokec.Potom musím ešte umyt riad a žehlit.Ale ked vydím to prádlo tak sa mi do toho vobec nechce,taká kopa. :roll:
Tu u nás je za počasie-tolko nasnežilo a šmýká sa poriadne. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
11.2.10 17:16

Ahoj, vonku je hrozně..kedy ta zima skončíííí?? Už ma to fakt nebaví…

Asi mu rastu zubky..malý bol tež taky protivný ked mu rastli zubky v noci nespal cez den protiva a človek fakt mal chut všetko zabalit… Zkus mu dat nurofen…Uvidis ci ho to nezkludni aspon na chvilku ale len na noc…A hlavne jednu vec nerob i ked budeš neviem ako unavená a malý bude neviem ako plakat..neusinat s nim v posteli pretože malý si zvykne a potom ho nedostaneš.. Ono v tom období su tie decka hrozné…Vydržaj pioner!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
11.2.10 18:56

Tak čo baby aký ste mali den?My sme boli vonku,pred hodinkou sme prišli z vonku,teraz sa chystáme kuknút na barandove na šmoulov a potom vykúpat.Zajtra mám uvarené,ale od rána ma čakajú behačky-musím do sporitelne,na poštu,malému nakúpit kozmetiku a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
11.2.10 20:20

My sme tu obaja uz dlhsiu dobu, ale obaja mame trvaly pobyt na SK, prechodny mame na cudzineckej vybaveny este len dva roky. Takze na trvaly pobyt este nemame narok.

Baby, poradte mi prosim, co mam vsetko vybavovat po porode. Rodicia obaja slovaci s trvalym pobytom na SK, ale predpokladam, ze ked sa tu maly narodi, tak bude mat cesky rodny list aj obcianstvo. O tej specialnej matrike viem, z Brna mame do Bratislavy asi blizsie, takze manzel tam po narodeni maleho mozno skoci osobne, ak to pomoze urychlit vybavovanie slovenskeho RL. Predpokladam, ze na zdravotnu poistovnu staci potom zaniest rodny list. Ako to bude s materskou a nasledne rodicakom, to som velmi zvedava, dufam, ze nebudu robit problemy s vybavovanim na urade. Co sa tyka porodneho, ak bude mat maly trvaly pobyt na SK, tam kde aj ja, mala by som mat narok na porodne na SK, ale to mi este vsetko zisti sestra. Zabudla som na nieco dolezite?

• Citovat
  • Upravit
blackyxjr
11.2.10 22:21

kvetinka - ono to hlavne zaleží či tu pracuješ alebo niE a kolko mas odpracovane..

matersku vypláca zamestnávatel když si pracovala…
a máš nárok pokud pracuješ mám pocit tých 270 dnu v priebehu dvoch rokov…

kvetinka, ty budeš rodit asi tu v čechách však?

na poistovnu sa myslím hlásiš do 8 dní a musíš predložit doklad o občianstve a trvalom pobyte…
ale myslím že my sme to vybavili asi 15 dní po porode..lebo stale chceli niečo iné po nás

inač k tomu porodu…ked som si vzala ako sa mne rodilo tu v čechách a ako mi opísovala sestra porod v Poprade..tak v porovnaní mi to prišlo ako nejaká ubytovna a luxusní hotel..nechcem tým uražat slovenske zdravotníctvo, ale uprimne ta uroven služieb, prístupu a vybavenie je niekde inde:(
a nemožem sa teda ani náhodou stažovat..a preto sa niekedy divím, ako su dievčatá tu pohoršené že nemožu rodit ako na západe, alebo tak, že nemohli volne chodit, a museli byt na monitore, že sa presne nedodržiaval porodný plán..neprihliadnuc na to..čo je pre ich detičky a ich pri porode najhlavnejšie..a to život a zdravie..
dufam že ste to pochopili..čo tým myslím..lebo takto večer mi to už nemyslí a píšem ako tatar:)))

• Citovat
  • Upravit
708
11.2.10 23:10

Tak baby,ja sa chystám spinkat,už ledva hladím na obrazovku,oči mám ako angorák :mrgreen: a som aj unavená-včera v noci som toho totiž moc nenaspala,malý sa často budil.
Tak vám prajem dobrú noc,sladké sny a zajtra príjemné prebúdzanie. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
12.2.10 08:28

Blacky, som tu zamestnana, pracovala som 2 roky a par mesiacov naviac, sice mam zmluvu na dobu urcitu, ako zastup za kolegynu na materskej, ale ta je po druhykrat tehotna, takze sa nevrati, zmluva mi teda plati dalej.
Co sa tyka trvaleho pobytu maleho, ja ho chcem prihlasit na SK, a vobec ani neviem, ci je mozne, aby ho on mal tu v CR a my na SK. No ved sa to vsetko ukaze po porode, co vybavime.
No ja som tiez velmi zvedava na porodnicu, viem, ze na SK je to dost otrasne, hlavne na vychode, tych historiek, co som si vypocula. Kamosky, co tam budu rodit, si vybavuju porodnika, teda platia mu „vsimne“ a na mna pozerali ako na ufo, ked som vravela, ze tu je pri porode porodna asistentka a dr. len v pripade komplikacii a na konci. Asi si to nevedia predstavit. Po pravde, ani ja velmi nie, som zvedava, co ma caka, v nemocnici som totiz vzdy bola iba ako navsteva a teraz rovno pojdem na porod. Ale uz sa zacinam aj tesit, rodit budem v Brne v Bohuniciach, citala som na tu porodnicu vela pozivitnych ohlasov, tak dufam, ez budem moct pridat k nim moju pozitivnu skusenost.

• Citovat
  • Upravit
blackyxjr
12.2.10 12:56

Kveti - neboj, všetko dobre dopadne…už to máš skutočne za chvílku..teraz to pojde moc rýchlo..hlavne ta ulava:))) ak sa ti bude chciet..pošli fotečku bruška:)) kolko si pribrala? a ako ti prebieha tehotenstvo?

• Citovat
  • Upravit
708
12.2.10 13:19

Holki,na chvilinku jsem sem vlezla,malej mi spinká a odpoledne sme byli s kámoškou na procházce i s dětma.Měla jsem uvařeno ze včerejška,takže mám takovej pohodovej den.Pak jěště možná půjdem odpoledne na chvíli ven,vypadá to,že bude hezky a konečně nám po dlouhý době vylezlo sluníčko,tak si to musíme vychutnat. :mavam:
Ach zasa tá čeština,ospravedlnujem sa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová