Maminky ze Slovenska

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
blackyxjr
4.2.10 13:42

gabika - jee..klidne, nie je problém, my dokonca ideme o mesiac s manželom na modelársku sutaz do Pardubic :potlesk:

inač s tým pripomínaním a spomínaním na Slovensko máš pravdu, je to strašne milé..hlavne ked sa máme s niekým prvý krát stretnut, a vedia že som slovenka, tak sa dopredu pripravuju:))) a boja aby mi rozumeli:))) apropo: ked vezmem 2 stejnak staré deti, dajme tomu vo veku 5 rokov..a položím vetu, čechurikovi v slovenčine, a slováčikovi v češtine..slováčik bez problému preloží, vie..ale čechurik pozerá a nechápe..to som mala problém aj v práci..mladí do 20 rokov..a pak starí ludia mi nerozumeli..sem tam v slovíčkach tápu tchánovci..ale vačšinu mi už rozumeju:)))

Preto strašne pozitívne ocenujem, že sa robia relácia v českoslovenčine..:)

Katka - já som práve pozerala, že si strašne dlho tu, a som človek zvedavý, prepočítala som a vychádza myslím 11 príspevkov na den..čo si povedzme uprimne nie je tak moc :roll: Ak sa smiem spýtat, prvé sa vám teda poradilo prirodzenou formou alebo umelé oplodnenie?

Jéé..humenský KUBKO? čo to je? nejaký jogurt, alebo syr?
mne zas strašne moc chutili zvolenské jogurty, podobné českým chocenským,,potom zákusky mi chýbaju..na slovensku nejaké iné robia a aj salámky..samé zdravé veci pozerám:)))

ináč čo sa mi zdá..neviem či som sa len dobre vydala a som v spoločnosti takých ludí,,,,ale príde mi..že slovensko je neporovnatelne špatne na tom práve s alkoholom..a s tým suvisiace násilie na ženách..tu ked som to opisovala manželovi neveril dlho..

posielam ešte fotečku toho nášho malého ušiačika:

• Citovat
  • Upravit
708
4.2.10 13:54

Ahojte baby!!!Ja sa priznám,že prvý krát,ked som dorazila do Nýřan,tak som z toho nemala 2krát najlepší pocit :oops: Ludia sa začali vypytovat-hlavne v práci,odkial ssom a tak.Ked som povedala,že pochádzam zo SR,tak mi prišlo,ako keby mali odomna odstup,stále si ma premeriavali-od hlavy až dole,šeptali si poza chrbát,no a podaktorý sa priznali,že nemajú radi slovákov,tak sa viac nebavili s nami.A ked bol nejaký prúser v práci,alebo zdvihli normy,tak za všetko sme mohli my-s......ý slováci :cry: :twisted: Ja sa ale za to nehanbím ani trochu,že som zo SR,sme predsa ludia ako všetci ostatný vo svete.
Ja tiež s priatelom doma rozprávame slovensky,s malým sa snažíme aj aj,v spoločnosti len po česky,takže sa dá povedat,že sme taký čechoslováci.
A ČO MI NAJVIAC CHÝBA V ČR?Taktiež poviem:BRYNDZA a NAŠI RODIČIA :-( :wink:
Prajem pekný dník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
4.2.10 14:18

:roll: S tim alkoholem- je to pravda. Mam pocit, ze jak lidi nezvladaji svuj zivot tak se uchyluji k alkoholu- je to uz snad folklor

ha a uz zas pisem cesky :-D

Kubko je nieco ako milacik, lipanek ale milionkrat chutnejsi!!!!! Proste zavislost

Privitanie v cechach- ja uz si to moc nevybavujem, ale asi dobre. Hlavne som vsetkych znamych rozsekala vyrokom na priatela.
„ukaz, mas tu omrvinky“ oni si mysleli ze tam ma sperma :-D

V praci som musela rikat- bo nemocne deti slovensky nevedia a nerozumeju
musela som sa i naucit cesky pravopis- priznam, ze este furt sa chybicka najde, ale snazim sa.

Nase deti su pocate prirodzene akurat prve dve s podporou Clostilbegytu na dozrenie folikulov.
Tretie bolo neplanovane- chcene ale pozdejsie :-D Ani neviem ako som k tomu prisla. Len viem kedy :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
4.2.10 14:23

KATKA,ale to vobec nevadí,ked sem tam napíšeš niečo po česky,to sa stane každému.Ved sa nič nedeje,rozumieme si tak či tak,to je teda úplne jedno ako kto píše.
My plánujeme mimi druhé-chceli by sme dievčatko-VANESKU,aaale už pol roka sa snažíme a nejak stále nič.No aj keby to bol znova chlapec,tak by sa nič nestalo,hlavne že bude zdravé.To je to najccenejšie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
4.2.10 14:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
4.2.10 15:00

To poznám!!!Jéééé :lol: Našiel by sa tam Kači jeden i pre mna? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
4.2.10 15:06

No prave ze uz ho tu nekupim.
kedysi- cca v roku 2002 ho mali v Tescu v Prahe na zlicine

a v roku 2004 i v tescu v Liberci, no ale asi som ho kupovala len ja, lebo zmizol z predaja :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
4.2.10 15:08

Aha,no nevadí.A čo porábaš?Ja len tak sa nudím-malý mi stále spinká,priatel na pobednej,takže nuda :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
4.2.10 15:21

No sedim u PC, deti sa hraju v obyvacke.
Pred chvilou zvonil postak- tak som vybehla von a rovno i do skolky pre najstarsieho- mame skolku hned u panelaku
Holky boli chvilku same doma.

ale budem to tu musiet trosku pofackovat, kym pride chlap z prace- aby nefrflal, ze som sa cely den kopala do ..... :-D

Inak som zdravotna sestra- moje posledne a stale trvajuce zamestnanie je sestra na gynde- oddelenie
Manzel kazdy den jazdi do Prahy- je projektovy manazer.
Asi to niekomu pride zvlastne, ze jazdi a vlastne cez tyzden je furt v praci, ale my sme zvyknuty, spokojny- vikendy mame pre seba.
Sice mohol pracovat tu a byt o 15 doma, ale za malo penazi- ktore su bohuzial k zivotu treba a zvlast ked mame viac deti a furt nieco prerabame.
Inak mne vyhovuje ze je cez den prec- mam svoj program s detmi. Najhorsie pre mna je ked ma niekedy HOME OFFICE- ze je doma, ale pracuje. To skripem zubami a radsej vypadneme pretoze on je nervny ze deti kricia, placu, ved to poznate.

Vo volnom case jazdime- momentalne teda MHD- som pred 14 dnami naburala auto, tak je v oprave, do Materskeho centra, ku kamaradkam, alebo len tak na vylety.

V lete s centrom ideme do Italie na dovolenku. Teda len ja a moje dve starsie deti. Anicka bude u babicky. Proste tri deti sama u mora nezvladnem, manzel kvoli praci nemoze a babicky autobusom odmietla

Moja mamka by s nami tiez nesla- ma problemi s mocakom, nesmie sa kupat a teplo jej nerobi dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
4.2.10 15:26

Ja tiež veru musím ešte ožehlit,umyt riad,povysávat a vytriet dlážku,od nudy sedím celý čas,čo malý spinká na nete,je to hrozné.Mala by som sa do toho čím skor pustit,za chvílu večer,den za nami a nič spravené. :oops:
A to je super,že pojdete do Itálie :palec: Aspon si manžel odpočinie a až dorazíte,tak si myslím,že si budete ešte vzácnejší :lol: A aj tá romantika bude stát za to.Na kolko sa tam chystáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
4.2.10 15:33

No je to na 9 dni, je fajn, ze tam bude hodne deti, a i program pre ne.

No nastastie mam mycku, takze umyvanie mi odpada :-D
Zehlit by som mala kosele, ale zatiel snad netreba a upratat- len obyvak- hracky a trochu pofackovat v kuchyni, to je spravene za 10 minut :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blackyxjr
4.2.10 16:30

**čaukyyy :srdce:
tak my sme boli na prechádzke..ale neviem či sa to dá nazvat..o pol hodiny plač, krik..proste v kočiariku nebudem..tak behom spat:))) to bolo teda:)) teraz tu kričí v postielke:))) ale čo..to radšej ani nechcem vediet:))) ináč s tou prácou…ufff..ráno som dala prat jednu práčku som stihla povesit..druhá sa nejako nepovesila sama :nevim: :) tak na to musím vletiet..stale si začnem 100 vecí sučastne aby som stíhala..a potom dokončit aspon polovicu je nemožné..a to je ešte maličký:)))

teraz proste vyžaduje byt stále na ručkách..ešte tie zubadlá:)

Katko - vy už máte zubky von? a čo už sedíte alebo leziete?**

• Citovat
  • Upravit
Gabika
4.2.10 18:43

Ha-ha, katka, moj manžel je tiež projektový manažér a tiež jazdí denne do Prahy!!! :lol: Teraz finišujú nejaký projekt, tak býva fakt do večera, ani home office sa už dlho neprihodilo…

A v taliansku sme boli predminulé leto. Autom, až na juhu, pekne pomaličky, takže sme prespávali alebo sa len na pár hodín zastavovali vo Verone, SAn Marine, Rimini, Loreto, a cestou naspäť v Alberobello, v Neapole, vo Florencii a v Benátkach. Bolo to úplne super! :-)

• Citovat
  • Upravit
708
4.2.10 19:28

Holki,tak jsem tady zas na chvilku skočila.Měla jsem návštěvu,tak se nedalo psát,ségra byla na netu.Tak ted mám chvilinku,pak jdeme vykoupat a koukat na ordinaci.Jsem žehlila a myslela,že mi to prádlo z toho koše nemizí,ale roste. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
4.2.10 20:14

Baby, vy toho nakecate :lol:
Je pravda, ze vsade je to o ludoch, tak ako doma, tak aj tu. Ale tu sme si uz tak zvykli, ze doma sa citim ako v cudzej krajine. Obcas nejake spomienky na detstvo, ale kedze som byvala na dedine, tak to ohovaranie, sledovanie a veci s tym suvisiace mi vobec nechybaju.
Ja som uz na MD, ale este robim nejaku pracu do povodnej prace, tak som rada, ze mam cas si uvarit obed a po obede si pospat, tak sem az tak casto nechodim.Pomaly sa chystam na porod, hlavne psychicky, ale dnes to na mna dolahlo, ale staci si trosku poplakat a hned je vsetko lahsie.
Tu mi najviac chybaju kamarati a rodina, bryndzu si vozim zo Slovenska alebo kupim v Lidli.
Co sa tyka reakcii, tak ja som ziadnu nezaznamenala, skor boli vsetci radi, ze poznaju Slovenku a tak ma ukecavali,aby som rozpraval slovensky. Ale ako som uz raz zacala cesky, ide to tazsie. Niektori mi ani neveria, ked poviem, ze som slovenka, ze mam trosku ostravsky prizvuk, ale vraj inak to nie je pocut. Takze aj v praci som rozpravala cesky a aj ked mi obcas uniklo nejake to slovo, tak mi pomohli so spravnym ceskym vyrazom.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová