Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zrovna obchod před Vánoci je dost na prd
a ona ma dole imunitu. Te cesty bych se nebala, spíše tech lidi. Co objednat rozvoz?
@Štrample obecná Sla bych, normalne se v dobe nemoci jezdi na ruzna vysetreni, tam se clovek take musi nejak dopravit. Takze kdyz skocite do obchodu, alespon budete mit nejakou zmenu. Navic dle diskuzi uzivatelu bydlicich mimo CR (@blumen) jsem pochopila, ze atb jsou hororem jen u nas, napr. v Nemecku dite supajdi 3 den do skoly i s atb.
Jako ven a bez namahy nevadi, ale jde spis o to, aby mezi lidmu oslabena neco nechytla.
Co treba dovoz potravin? Nefunguje u vas?.
Mam zkusenost u dcery, ze se anginy rady vraci a mohou se zkomplikovat zanetem kloubu, v horsim pripade srdecniho svalu. Tak bych to asi zvazila.
@Tichošlápek Kdyz tam zabehne dopoledne, bude tam minimum lidi. Kdyby jela s ditetem do Motola na vysetreni, tak potka desitky/stovky lidi…
Cesta nevadí, musí si zase pozvolna zvykat na venek ale ti lidé, už je horší, je oslabená tak at něco dalšího nechytne, vzala bych to do co nejmenšího krámu a co nejrychleji zase na vzduch
. jinak zkusit rozvoz jídla…je ted hodně možností sama jsem nedávno byla 14 na neschopnce bez vycházek a tři děti, takže jídlo nám vozil košík
Ona je to malá sámoška a dopoledne tam nebývají mraky lidí, spíš pár důchodců a nějaká ta maminka s kočárkem. Až se probudí, asi vyrazíme. Rozvoz je tady drahý a nechce se mi za něj platit, když potřebuju jen pečivo, jogurty, sýr, šunku a tvaroh.
@Cuddy píše:
@Štrample obecná Sla bych, normalne se v dobe nemoci jezdi na ruzna vysetreni, tam se clovek take musi nejak dopravit. Takze kdyz skocite do obchodu, alespon budete mit nejakou zmenu. Navic dle diskuzi uzivatelu bydlicich mimo CR (@blumen) jsem pochopila, ze atb jsou hororem jen u nas, napr. v Nemecku dite supajdi 3 den do skoly i s atb.
Opravdu to tak v Německu mají. Kamarádka od dcery dostala v sobotu antibiotika na zánět středního ucha a od pondělí zase chodila do školky. Ve 3 hodiny ji tam učitelka podala antibiotika. Když k nám přišla v pátek na návštěvu a já jsem ji vyzvedávala ve 2, tak jsem ji ty antibiotika ve 3 hodiny zase dávala já. Ale tady mají na nemoci dětí vyhrazených ze zákona dohromady oba rodiče placených 20 dnů ročně, tak se není co divit.
@Štrample obecná
Ven bych s ni nešla, az po dobrani atb. Bude pak taky nachylnejsi k tomu ihned neco chytit, takze okamzite nasadit probiotika..