Smí se při antibiotikách ven?

nikiva
3.4.10 10:40

smí se při antibiotikách ven?

Chtěla jsem se zeptat,malá(4 roky)měla v úzerý silné bolesti ucha,měla horečku 38,5 ,šli jsme druhý den na ORL a ten ji dal antibiotika kapky do nosu a kapky do ucha.Už když jsme šli na ORL tak neměla teplotu.Už od pátku ji ucho vůbec nebolí,je mi jasmé,že musí ATB dobrat,ale chtěla jsem se zeptat,mohla by jít ven,když nemá 4 dny teplotu a ucho ji nebolí?Prosím pomozte poradit..Moc díky-není s ní k vydržení a neustále chce jít ven…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
3.4.10 10:48

nechodila bych do konce léčby. Stačí málo a bude to zpátky. Je to vopruz, byla jsem doma zavřená 5 týdnů, pak týden venku a další marození máme za sebou. Ale nedá se nic dělat.

(mmch sousedka taky byla s holkou venku, když dobírala ATB - skončily nakonec v nemocnici)

Za mě ne. Jediný, kdy jsme chodily ven bylo, když měla holka ATB kvůli váčku na dásni, zub otevřenej a zubařka řekla, že kvůlu tomu být doma nemusíme. Ale uši a ostatní věci - doma. Do dobrání ATB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
3.4.10 10:49

Nechodila bych!!

Víc to nemá cenu komentovat.A věřím,že by Ti to potvrdil každý lékař.Dítě musíš zabavit v klidu doma.Domácí režim je součástí léčby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
3.4.10 11:15

Já mám tedy opačný názor. ATB se většinou berou 10 dnů, syn bývá špatný většinou 1 den. Naposledy měl antibiotika v létě při angíně, cca 4-tý den už jsme ven chodili, ne na sluníčko, do stínu. Pokud nemá teplotu už 4-tý den, tak bych ven šla. Ne řádit na hřiště, ale třeba na klidnou procházku. Do kolektivu bych nechodila, ale na hodinku ven klidně.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
3.4.10 11:41

Ne při Atb.se ven nechodí.Ptala jsem se na to i mudry a zakázala nám to až po ukončení lečby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
3.4.10 11:50

Nešla bych, ani s dítětem, ani já osobně, před 2 dny jsem dobrala ATB a během léčby jsem nevytáhla paty z domu, jen včera jsem musela nakoupit, doma nebylo co k jídlu, ale obchod mám 10m od baráku…
Navíc venku sice svítí sluníčko, ale fouká studený vítr a to by i čepičkou na hlavě opravdu nemuselo vyplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
3.4.10 12:06

Rozhodně ne! Je to blbá frajeřina chodit s ATB ven. Já osobně jsem náchylná na streptokoka a když jsem kdysy vytáhla paty před ukonč.léčby, tak se mi to o týden prodloužila…i když jsem se zrovna ten den cítila dobře. Chce to klid a doma. ATB jsou velice zátěžová sama o sobě pro organismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
3.4.10 12:15

Ven bych v tvém případě nešla!!!
Když mají děti nějaké zdravotní obtíže, ven nechodíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
3.4.10 12:40

Já se taky přikláním k tomu nejít ven.Max. na zahradu nadýchat se čestvého vzduchun na 15.min. a ne na sluníčko. To se u ant. nemá obecně. Rozhodně bych nešla na hodinovou procházku 8-o ,jak tu někdo psal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
3.4.10 12:55

Nam dr.dovolila prochazky pri atb, ale jen na kocarku a ne na slunicko! Meli jsme atb na kasel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
3.4.10 13:26

Já bych se přidala taky ven ne, ale ne kvůli antibiotikům (s těmi se nemá jen na sluníčko), ale kvůli uchu… Aby se to zas nevrátilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
3.4.10 14:46

Taky bych ještě vydržela doma, my šli ven třeba až po tom týdnu, když to brali 10 dní, ale jenom cvilku a na kočárku. Bacha na sluníčko. Ale letos v únoru jsme letěli na dovolenou, už to nešlo zrušit, jedině nechat propadnout, a kluk měl 5.den ATB na streptokoka, tam jsme ho museli pořád hlídat, aby nebyl na slunci. Zvládl to bez problémů. Jsou mu 4roky a doktorka to věděla, i když podotýkám nadšená nebyla. Takže je to trochu risk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
3.4.10 15:58

Kvůli samotných antibiotikům bych to neřešila. Ale s uchem bych nešla, dokud nebude malý zdravý. Pokud už bude OK a budete třeba ATB dobírat, asi bych už šla na chvíli.

• Citovat
  • Upravit
11.12.17 07:12

Hezké ráno, dcera (necelé 3 roky) dostala minulý pátek - před 11 dny - antibiotika na angínu. V pátek a sobotu ještě měla teplotu, od té doby je dobrá, jeví se úplně v pohodě už minimálně týden (jí, hraje si, zpívá, směje se…). Nicméně antibiotika se berou 14 dní, čili ještě 3 dny. Myslíte, že je hodně blbý nápad ji vzít do asi 400 m vzdáleného obchodu na nákup? Potřebuju nutně doplnit suroviny a nemá mi tam kdo zajít. Už byla v pátek u doktorky (autobusem) a pak sice po dlouhé době po obědě usla (normálně už nespí), ale jinak byla v pohodě. Co myslíte? Ublíží jí to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
11.12.17 07:16

No, pokud se jedna o nakup jidla, kam nema kdo zajit, tak ti nic jineho nezbyva. Takze bych na rychly nakup sla. Ale zadne extra courani venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí