Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
nechodila bych do konce léčby. Stačí málo a bude to zpátky. Je to vopruz, byla jsem doma zavřená 5 týdnů, pak týden venku a další marození máme za sebou. Ale nedá se nic dělat.
(mmch sousedka taky byla s holkou venku, když dobírala ATB - skončily nakonec v nemocnici)
Za mě ne. Jediný, kdy jsme chodily ven bylo, když měla holka ATB kvůli váčku na dásni, zub otevřenej a zubařka řekla, že kvůlu tomu být doma nemusíme. Ale uši a ostatní věci - doma. Do dobrání ATB
Nechodila bych!!
Víc to nemá cenu komentovat.A věřím,že by Ti to potvrdil každý lékař.Dítě musíš zabavit v klidu doma.Domácí režim je součástí léčby.
Já mám tedy opačný názor. ATB se většinou berou 10 dnů, syn bývá špatný většinou 1 den. Naposledy měl antibiotika v létě při angíně, cca 4-tý den už jsme ven chodili, ne na sluníčko, do stínu. Pokud nemá teplotu už 4-tý den, tak bych ven šla. Ne řádit na hřiště, ale třeba na klidnou procházku. Do kolektivu bych nechodila, ale na hodinku ven klidně.
Martina
Ne při Atb.se ven nechodí.Ptala jsem se na to i mudry a zakázala nám to až po ukončení lečby.
Nešla bych, ani s dítětem, ani já osobně, před 2 dny jsem dobrala ATB a během léčby jsem nevytáhla paty z domu, jen včera jsem musela nakoupit, doma nebylo co k jídlu, ale obchod mám 10m od baráku…
Navíc venku sice svítí sluníčko, ale fouká studený vítr a to by i čepičkou na hlavě opravdu nemuselo vyplatit.
Rozhodně ne! Je to blbá frajeřina chodit s ATB ven. Já osobně jsem náchylná na streptokoka a když jsem kdysy vytáhla paty před ukonč.léčby, tak se mi to o týden prodloužila…i když jsem se zrovna ten den cítila dobře. Chce to klid a doma. ATB jsou velice zátěžová sama o sobě pro organismus.
Ven bych v tvém případě nešla!!!
Když mají děti nějaké zdravotní obtíže, ven nechodíme…
Já se taky přikláním k tomu nejít ven.Max. na zahradu nadýchat se čestvého vzduchun na 15.min. a ne na sluníčko. To se u ant. nemá obecně. Rozhodně bych nešla na hodinovou procházku
,jak tu někdo psal…
Nam dr.dovolila prochazky pri atb, ale jen na kocarku a ne na slunicko! Meli jsme atb na kasel.
Já bych se přidala taky ven ne, ale ne kvůli antibiotikům (s těmi se nemá jen na sluníčko), ale kvůli uchu… Aby se to zas nevrátilo.
Taky bych ještě vydržela doma, my šli ven třeba až po tom týdnu, když to brali 10 dní, ale jenom cvilku a na kočárku. Bacha na sluníčko. Ale letos v únoru jsme letěli na dovolenou, už to nešlo zrušit, jedině nechat propadnout, a kluk měl 5.den ATB na streptokoka, tam jsme ho museli pořád hlídat, aby nebyl na slunci. Zvládl to bez problémů. Jsou mu 4roky a doktorka to věděla, i když podotýkám nadšená nebyla. Takže je to trochu risk.
Kvůli samotných antibiotikům bych to neřešila. Ale s uchem bych nešla, dokud nebude malý zdravý. Pokud už bude OK a budete třeba ATB dobírat, asi bych už šla na chvíli.
Hezké ráno, dcera (necelé 3 roky) dostala minulý pátek - před 11 dny - antibiotika na angínu. V pátek a sobotu ještě měla teplotu, od té doby je dobrá, jeví se úplně v pohodě už minimálně týden (jí, hraje si, zpívá, směje se…). Nicméně antibiotika se berou 14 dní, čili ještě 3 dny. Myslíte, že je hodně blbý nápad ji vzít do asi 400 m vzdáleného obchodu na nákup? Potřebuju nutně doplnit suroviny a nemá mi tam kdo zajít. Už byla v pátek u doktorky (autobusem) a pak sice po dlouhé době po obědě usla (normálně už nespí), ale jinak byla v pohodě. Co myslíte? Ublíží jí to?
No, pokud se jedna o nakup jidla, kam nema kdo zajit, tak ti nic jineho nezbyva. Takze bych na rychly nakup sla. Ale zadne extra courani venku.
Chtěla jsem se zeptat,malá(4 roky)měla v úzerý silné bolesti ucha,měla horečku 38,5 ,šli jsme druhý den na ORL a ten ji dal antibiotika kapky do nosu a kapky do ucha.Už když jsme šli na ORL tak neměla teplotu.Už od pátku ji ucho vůbec nebolí,je mi jasmé,že musí ATB dobrat,ale chtěla jsem se zeptat,mohla by jít ven,když nemá 4 dny teplotu a ucho ji nebolí?Prosím pomozte poradit..Moc díky-není s ní k vydržení a neustále chce jít ven…