Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@zuzik03 Není pravda, mám Whirlpool 14let a nikdy mi prádlo nesmrdělo a topné těleso mám furt jak zrcadlo..Chce to se o pračku starat, ale zas na druhou stranu můžu říct, že filtr mám čistý, ale voda z hadice když teče po prvním praní, zapáchá, ale je to ta voda, co zůstala na dně pračky a v hadici, s novou se vypustí. Spíš jsem uvažovala o výměně hadice, tam určitě v ní zůstává hnus největší a to může být problém i se zapáchajícím prádlem
Mne se stalo, že některé věci po uschnutí smrděli blitím.
netuším, čím to bylo, jen pár kousků- hlavně věci z Tchiba
po změně aviváže a místo gelu prášek to zmizelo- prádlo už nesmrdí
stává se to ve špatně větratelných prostorách- moc vlhko, prádlo schne pomalu a pak smrdí- nejlépe sušit venku, i když je zima,
Nám se jednou stalo něco podobného, ani po druhém praní ten smrad nezmizel. Jak jsem následně zjistila, tak někde opravovali vodovodní řád a asi to bylo tím. Prádlo jsem nechala uschnout a odložila zase do koše se špinavým prádlem. Následně (až opravili potrubí), vyprala. Už nesmrdělo.
Mám podobný problém, a to mám pračku 3 roky značky Electrolux s bočním plněním. Od začátku ji po vyprání nechávám větrat dvířky. Párkrát jsem si všimla, že v ní zůstala po doprání „stát“ voda, takže jsem vždy ještě zapínala 2 min. vyplachovací program. Pomohlo, ale časem jsem na pár kusech oblečení našla šedé žmolky jakoby plastelíny
Zjistila jsem, že pochází z takových míst gumového těsnění kolem bubnu, kde se nedostanu ani s čistítky do uší
Nedávno jsem někde četla, že aviváž zbytečně lepí vlákna bavlny, tak přemýšlím, že ji zkusím vynechat. Jinak mamka mi taky radila proprat pračku litrem octu aspoň na 60°C
Synovec pracuje v elektru a nedávno jim tam nějaký pár kvůli smradlavému prádlu reklamoval novou pračku.
@Winds píše:
Někde jsem četla že se má vyprat prádlo, místo s aviváží a práškem, s octem. Mám ale strach abych trička nezničila, byly celkem drahý
občas jsem řešila ten samý problém a vyřešila jsem ho a prádlo už nesmrdí, veškeré prádlo i značkové a toho máme nejvíc, peru takto, do předpírky dám 250ml octa na cca 50°C, nechám takto předeprat, pak dám klasicky prášek teď zrovna ariel a ariel professional, ten přidávám kvůli dětskýmu prádlu a peru klasicky barevné 40-50°C a bílé 60°C, aviváž a všechno prádlo voní, věším na balkoně a nic nezasmrádá, ten ocet dávám pokaždé a prádlo krásně voní
@Anonymní píše:
občas jsem řešila ten samý problém a vyřešila jsem ho a prádlo už nesmrdí, veškeré prádlo i značkové a toho máme nejvíc, peru takto, do předpírky dám 250ml octa na cca 50°C, nechám takto předeprat, pak dám klasicky prášek teď zrovna ariel a ariel professional, ten přidávám kvůli dětskýmu prádlu a peru klasicky barevné 40-50°C a bílé 60°C, aviváž a všechno prádlo voní, věším na balkoně a nic nezasmrádá, ten ocet dávám pokaždé a prádlo krásně voní
jinak pračku už máme 11let
Jak už holky psaly, vyčistit filtr a zásobníky, nalila bych do zásobníku k praní i savo proti plísním a vyprala též na prázdno, a opravdu to dělá aviváž. Též mi smrdělo prádlo, prolila jsem to savem na prázdno, nepomohlo, a pak jsem vytáhla filtr
,rozebrala zásobníky a projela tím savem, a pohoda.
Jééé to mě vůbec nenapadlo..mi prádlo někdy taky smrdí, ale až když uschne. Musím pračku teda taky zapnout s tím octem, nebo sanytolem. Když je mokré tak voní po aviváži. A mám ho strašně tvrdé. Ručníky a utěrky když uschnou, tak jsou jako deska. Nepomůže ani vyžehlení
Myslíte, že by to mohlo být tvrdou vodou? A kde se dá koupit ten sanytol a kolik stojí?
Tady jsou v půlce stránky tipy na údržbu pračky:
http://www.chladservisvara.cz/faq/#Jak pečovat o pračku, aby vydržela co nejdéle?
Všechny Vás zdravím, já měla ten stejný problém u pračky staré 4 roky…U nás pračka jede pořád a nejednou my začalo prádlo v pračce smrdět a já tam dávala litry aviváže a nic, pračku jsem projížděla savem, octem, přípravky na čištění praček a stále to smrdělo..Tak jsem zavolala opraváře a řekla mu můj problém a on hned věděl že je to čerpadlem. Říkal, že když to otevřel že to smrdělo jak bolavá noha, všechno to jde přes čerpadlo a do bubnu s prádlem…Dal nové čerpadlo a prádlo jak má být…
![]()
No když vás tak čtu tak jsem zkusila už ledacos a nic tak si půjdu koupit ten Sanytol a pak až opraváře ![]()
Ahoj holky,
mám takový problém. Vždycky když je takové počasí jako teď, trochu zima, ale ne na zatopení, tak máme doma docela zimu a problém je, že prádlo mi schne na sušáku tak 3 dny, ale tím jak schne dlouho, tak zasmrádne.
I dřív mi to vadilo, ale teď už to chci nějak řešit, protože mám malé dítě a nechci aby mu smrdělo oblečení.
Jediné řešení mi přijde zatopit, ale nechce se mi topit, když má být zase teď hezky. A nahazovat vafky a zase vypínat podle počasí, když je každý týden jinak, nevím… Máte někdo podobný problém? Díky. ![]()
@januschka To už jsem zkoušela a vždy to měklo stejný výsledek.