Smradlavé prádlo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9166
4.9.12 21:31

@zuzik03 Není pravda, mám Whirlpool 14let a nikdy mi prádlo nesmrdělo a topné těleso mám furt jak zrcadlo..Chce to se o pračku starat, ale zas na druhou stranu můžu říct, že filtr mám čistý, ale voda z hadice když teče po prvním praní, zapáchá, ale je to ta voda, co zůstala na dně pračky a v hadici, s novou se vypustí. Spíš jsem uvažovala o výměně hadice, tam určitě v ní zůstává hnus největší a to může být problém i se zapáchajícím prádlem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
4.9.12 21:59

Mne se stalo, že některé věci po uschnutí smrděli blitím.
netuším, čím to bylo, jen pár kousků- hlavně věci z Tchiba

po změně aviváže a místo gelu prášek to zmizelo- prádlo už nesmrdí

stává se to ve špatně větratelných prostorách- moc vlhko, prádlo schne pomalu a pak smrdí- nejlépe sušit venku, i když je zima,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taky anonym
4.9.12 22:05

Nám se jednou stalo něco podobného, ani po druhém praní ten smrad nezmizel. Jak jsem následně zjistila, tak někde opravovali vodovodní řád a asi to bylo tím. Prádlo jsem nechala uschnout a odložila zase do koše se špinavým prádlem. Následně (až opravili potrubí), vyprala. Už nesmrdělo.

• Citovat
  • Upravit
Ivanesca
4.9.12 22:14

Mám podobný problém, a to mám pračku 3 roky značky Electrolux s bočním plněním. Od začátku ji po vyprání nechávám větrat dvířky. Párkrát jsem si všimla, že v ní zůstala po doprání „stát“ voda, takže jsem vždy ještě zapínala 2 min. vyplachovací program. Pomohlo, ale časem jsem na pár kusech oblečení našla šedé žmolky jakoby plastelíny :| Zjistila jsem, že pochází z takových míst gumového těsnění kolem bubnu, kde se nedostanu ani s čistítky do uší :? Nedávno jsem někde četla, že aviváž zbytečně lepí vlákna bavlny, tak přemýšlím, že ji zkusím vynechat. Jinak mamka mi taky radila proprat pračku litrem octu aspoň na 60°C :think: Synovec pracuje v elektru a nedávno jim tam nějaký pár kvůli smradlavému prádlu reklamoval novou pračku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.12 22:53
@Winds píše:
Někde jsem četla že se má vyprat prádlo, místo s aviváží a práškem, s octem. Mám ale strach abych trička nezničila, byly celkem drahý :-D

občas jsem řešila ten samý problém a vyřešila jsem ho a prádlo už nesmrdí, veškeré prádlo i značkové a toho máme nejvíc, peru takto, do předpírky dám 250ml octa na cca 50°C, nechám takto předeprat, pak dám klasicky prášek teď zrovna ariel a ariel professional, ten přidávám kvůli dětskýmu prádlu a peru klasicky barevné 40-50°C a bílé 60°C, aviváž a všechno prádlo voní, věším na balkoně a nic nezasmrádá, ten ocet dávám pokaždé a prádlo krásně voní

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.12 22:57
@Anonymní píše:
občas jsem řešila ten samý problém a vyřešila jsem ho a prádlo už nesmrdí, veškeré prádlo i značkové a toho máme nejvíc, peru takto, do předpírky dám 250ml octa na cca 50°C, nechám takto předeprat, pak dám klasicky prášek teď zrovna ariel a ariel professional, ten přidávám kvůli dětskýmu prádlu a peru klasicky barevné 40-50°C a bílé 60°C, aviváž a všechno prádlo voní, věším na balkoně a nic nezasmrádá, ten ocet dávám pokaždé a prádlo krásně voní

jinak pračku už máme 11let

• Citovat
  • Upravit
8651
4.9.12 23:07

Zkuste fakt ten Sanytol, desinfikuje to pračku i prádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
4.9.12 23:07

Jak už holky psaly, vyčistit filtr a zásobníky, nalila bych do zásobníku k praní i savo proti plísním a vyprala též na prázdno, a opravdu to dělá aviváž. Též mi smrdělo prádlo, prolila jsem to savem na prázdno, nepomohlo, a pak jsem vytáhla filtr :poblion:,rozebrala zásobníky a projela tím savem, a pohoda.

• Citovat
  • Upravit
361
4.9.12 23:22

Jééé to mě vůbec nenapadlo..mi prádlo někdy taky smrdí, ale až když uschne. Musím pračku teda taky zapnout s tím octem, nebo sanytolem. Když je mokré tak voní po aviváži. A mám ho strašně tvrdé. Ručníky a utěrky když uschnou, tak jsou jako deska. Nepomůže ani vyžehlení :? Myslíte, že by to mohlo být tvrdou vodou? A kde se dá koupit ten sanytol a kolik stojí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
4.9.12 23:40

Tady jsou v půlce stránky tipy na údržbu pračky:

http://www.chladservisvara.cz/faq/#Jak pečovat o pračku, aby vydržela co nejdéle?

• Citovat
  • Upravit
2
16.2.13 12:21

Všechny Vás zdravím, já měla ten stejný problém u pračky staré 4 roky…U nás pračka jede pořád a nejednou my začalo prádlo v pračce smrdět a já tam dávala litry aviváže a nic, pračku jsem projížděla savem, octem, přípravky na čištění praček a stále to smrdělo..Tak jsem zavolala opraváře a řekla mu můj problém a on hned věděl že je to čerpadlem. Říkal, že když to otevřel že to smrdělo jak bolavá noha, všechno to jde přes čerpadlo a do bubnu s prádlem…Dal nové čerpadlo a prádlo jak má být… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
27.1.14 22:33

No když vás tak čtu tak jsem zkusila už ledacos a nic tak si půjdu koupit ten Sanytol a pak až opraváře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4560
2.9.14 14:32

Ahoj holky,
mám takový problém. Vždycky když je takové počasí jako teď, trochu zima, ale ne na zatopení, tak máme doma docela zimu a problém je, že prádlo mi schne na sušáku tak 3 dny, ale tím jak schne dlouho, tak zasmrádne. :zed: I dřív mi to vadilo, ale teď už to chci nějak řešit, protože mám malé dítě a nechci aby mu smrdělo oblečení. :oops: Jediné řešení mi přijde zatopit, ale nechce se mi topit, když má být zase teď hezky. A nahazovat vafky a zase vypínat podle počasí, když je každý týden jinak, nevím… Máte někdo podobný problém? Díky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
2.9.14 14:35

@Senayle stacilo mi zmenit praci prasek a avivaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4560
2.9.14 14:37

@januschka To už jsem zkoušela a vždy to měklo stejný výsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný