Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@januschka To už jsem zkoušela a vždy to měklo stejný výsledek.
@Senayle taky teď suším 3 dny…
Mně teda posmrádá leda oblečení, které už máme dlouho a bylo hodněkrát propocené…
Myslím, že práškem a aviváží to není…používám persil nebo ariel a aviváž silan.
Já jsem spíš vždycky naštvaná, že toho hodně vyperu, pak jsou ty sušáky přeplněný a už to neschne vůbec. ![]()
@Lendi86 Tak to mě štve taky. Taky používám Ariel a Silan a zasmrádne mii nové oblečení, jen pár krát vyprané. ![]()
Mám podobný problém, snažím se prát hlavně když je hezky a suším na balkoně. Máme hodně vlhkej byt, občas se tady tvoří i plísně, takže v takovém počasí buď hodně topit nebo neprat. Ještě jsem si teda pořídila odvlhčovač, a když ho zapnu, tak je prádlo rychleji suché a nesmrdí.
Mám úplně stejný problém
Zvažuju už i nákup sušičky, ale bydlíme v bytě a v baráku je velká sušárna, kde se topí, takže tyhle problémy se týkají spíše jenom jara a podzimu, když je vlhko. Takže si říkám, jestli to má kvůli tomu smysl. Ale když mám doma permanentě roztažený sušák a koš na špinavé prádlo přetéká, tak bych pro ni nejraději běžela hned.
No právě holky, vlhký byt.
Taky jsem tu měli problém s plísní. Máme dost malý byt, takže roztažený sušák mi tu dost vadí. Obzvláště, když mi pod něj malý leze a tahá za věci. Bojím se aby to na sebe nestrhnul. Na sušák tu nemám místo, jinak bych ho už měla. Jinde než v bytě sušit prádlo nemůžu, nemám tu možnost. ![]()
Nejvíc mě naštve, když konečně všechno vyperu a uschne to a zjistím, že už je zase plný koš a jedu znovu. ![]()
Nám se to doma dělo taky, s různými prášky a avivážemi… Od té doby, co máme sušičku, máme klid… ![]()
Pračku mi pořádně vyčistil jedině čistič na pračku z Dedry. Zkoušela jsemi čistič z DM, když je ta drogerie a její výrobky tak chválená ale ten za moc nestál. Po té Dedře jsem koukala co se z pračky uvolnilo za usazené smradlavé svinstvo ( vyteklo mi to do umyvadla ), na chvíli byl klid. Čistit pračku pravdidelně.
@Senayle chce to sušičku nebo takový ten větrák a dát k sušáku. Mám sušičku, ale né všechno do ní dávám. Zbytek dávám na sušák. A právě když je takovýhle počasí jak popisuješ, tak dávám větrák k sušáku. Prádlo nezatuchává.
Jo, kvůli tomu jsem pořídila sušičku. Suším v ní nerada, radši hlídám počasí a jak je pěkně, peru ve velkým. A když to jinak nejde, sušičkuju. Přijde mi že klasickej sušák má ty dráty i dost blízko u sebe, proto schne dlouho a rychleji zatuchne než uschne. Kolikrát jsem ho ještě pořád mokrý, ale už smradlavý, rvala rovnou do pračky znova
. Tak holt prát po menším množství a věšet daleko od sebe, ale to bych pak taky ty koše špinavýho ani nestačila likvidovat, s dětma.
@Senayle proto jdu do sušičky. Dnes objednávám novou pračku, příští měsíc sušičku. Už toho mám taky po krk
Ještě mi napadá, na kolik otáček ždímáš prádlo? Já když jsem přidala na 1000 (původně 800, ale mám starší pračku, víc otáček = horší žehlení
), tak se vyschlo dřív. Ale fakt to je za cenu horšího žehlení
Máme sice barák, velký sušák mám venku, ale na tom se nic neuschne v tomhle počasí. A vytápět barák kvůli praní se mi opravdu ještě nechce, obzvlášť, když se má počasí ještě umoudřit ![]()
@Senayle a nemáš možnost nainstalovat si stropní susak? Je k dispozici například na aukru..tyče se dají spustit a pak vytáhnout pod strop..nezabírá místo, a vcelku rychle to schne..
Podobny problém jsem měla s ručníky, v chladném počasí neschly, tak jsme si pořídili do koupelny žebřík..zapinam dle potřeby, vytopim tím koupelnu i když se náhle ochladí a potrebuju koupat dítě..
Mne pomohlo dať namiesto aviváže ocot, nechať dojsť program a potom dať aviváž samostatne a nahodiť program máchanie žmýchanie. Ocot neutralizoval pachy čo sú vo vláknach a aviváž potom na prádle aj keď schlo dlhšie voňala.