Smradlavé prádlo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4560
2.9.14 14:37

@januschka To už jsem zkoušela a vždy to měklo stejný výsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
2.9.14 14:38

@Senayle taky teď suším 3 dny… 8) Mně teda posmrádá leda oblečení, které už máme dlouho a bylo hodněkrát propocené… :roll: Myslím, že práškem a aviváží to není…používám persil nebo ariel a aviváž silan. :dance: Já jsem spíš vždycky naštvaná, že toho hodně vyperu, pak jsou ty sušáky přeplněný a už to neschne vůbec. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4560
2.9.14 14:41

@Lendi86 Tak to mě štve taky. Taky používám Ariel a Silan a zasmrádne mii nové oblečení, jen pár krát vyprané. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Robin154
2.9.14 14:42

Mám podobný problém, snažím se prát hlavně když je hezky a suším na balkoně. Máme hodně vlhkej byt, občas se tady tvoří i plísně, takže v takovém počasí buď hodně topit nebo neprat. Ještě jsem si teda pořídila odvlhčovač, a když ho zapnu, tak je prádlo rychleji suché a nesmrdí.

• Citovat
  • Upravit
Robin154
2.9.14 14:43

A nebo sušičku…

• Citovat
  • Upravit
2249
2.9.14 14:43

Mám úplně stejný problém :cert: Zvažuju už i nákup sušičky, ale bydlíme v bytě a v baráku je velká sušárna, kde se topí, takže tyhle problémy se týkají spíše jenom jara a podzimu, když je vlhko. Takže si říkám, jestli to má kvůli tomu smysl. Ale když mám doma permanentě roztažený sušák a koš na špinavé prádlo přetéká, tak bych pro ni nejraději běžela hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4560
2.9.14 14:54

No právě holky, vlhký byt. :cert: Taky jsem tu měli problém s plísní. Máme dost malý byt, takže roztažený sušák mi tu dost vadí. Obzvláště, když mi pod něj malý leze a tahá za věci. Bojím se aby to na sebe nestrhnul. Na sušák tu nemám místo, jinak bych ho už měla. Jinde než v bytě sušit prádlo nemůžu, nemám tu možnost. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4560
2.9.14 14:55

Nejvíc mě naštve, když konečně všechno vyperu a uschne to a zjistím, že už je zase plný koš a jedu znovu. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12599
2.9.14 15:16

Nám se to doma dělo taky, s různými prášky a avivážemi… Od té doby, co máme sušičku, máme klid… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
2.9.14 15:22

Pračku mi pořádně vyčistil jedině čistič na pračku z Dedry. Zkoušela jsemi čistič z DM, když je ta drogerie a její výrobky tak chválená ale ten za moc nestál. Po té Dedře jsem koukala co se z pračky uvolnilo za usazené smradlavé svinstvo ( vyteklo mi to do umyvadla ), na chvíli byl klid. Čistit pračku pravdidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
2.9.14 15:24

@Senayle chce to sušičku nebo takový ten větrák a dát k sušáku. Mám sušičku, ale né všechno do ní dávám. Zbytek dávám na sušák. A právě když je takovýhle počasí jak popisuješ, tak dávám větrák k sušáku. Prádlo nezatuchává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
2.9.14 15:33

Jo, kvůli tomu jsem pořídila sušičku. Suším v ní nerada, radši hlídám počasí a jak je pěkně, peru ve velkým. A když to jinak nejde, sušičkuju. Přijde mi že klasickej sušák má ty dráty i dost blízko u sebe, proto schne dlouho a rychleji zatuchne než uschne. Kolikrát jsem ho ještě pořád mokrý, ale už smradlavý, rvala rovnou do pračky znova :roll:. Tak holt prát po menším množství a věšet daleko od sebe, ale to bych pak taky ty koše špinavýho ani nestačila likvidovat, s dětma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
2.9.14 15:35

@Senayle proto jdu do sušičky. Dnes objednávám novou pračku, příští měsíc sušičku. Už toho mám taky po krk :jazyk: Ještě mi napadá, na kolik otáček ždímáš prádlo? Já když jsem přidala na 1000 (původně 800, ale mám starší pračku, víc otáček = horší žehlení :poblion: ), tak se vyschlo dřív. Ale fakt to je za cenu horšího žehlení :roll: Máme sice barák, velký sušák mám venku, ale na tom se nic neuschne v tomhle počasí. A vytápět barák kvůli praní se mi opravdu ještě nechce, obzvlášť, když se má počasí ještě umoudřit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
2.9.14 15:39

@Senayle a nemáš možnost nainstalovat si stropní susak? Je k dispozici například na aukru..tyče se dají spustit a pak vytáhnout pod strop..nezabírá místo, a vcelku rychle to schne..
Podobny problém jsem měla s ručníky, v chladném počasí neschly, tak jsme si pořídili do koupelny žebřík..zapinam dle potřeby, vytopim tím koupelnu i když se náhle ochladí a potrebuju koupat dítě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
2.9.14 15:40

Mne pomohlo dať namiesto aviváže ocot, nechať dojsť program a potom dať aviváž samostatne a nahodiť program máchanie žmýchanie. Ocot neutralizoval pachy čo sú vo vláknach a aviváž potom na prádle aj keď schlo dlhšie voňala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný